background img
banner
banner

Πιο ελκυστικές οι παραλίες της Αιγιάλειας!

ΟΛΟΚΛΗΡΩΝΟΝΤΑΙ ΟΙ ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ ΜΕ ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ ΤΩΝ ΥΦΙΣΤΑΜΕΝΩΝ ΥΠΟΔΟΜΩΝ ΚΑΙ ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΝΕΩΝ

Μία σημαντική προσπάθεια για την βελτίωση της εικόνας των ακτών τής Αιγιάλειας και την αναβάθμιση των όσων προσφέρουν σε επισκέπτες και λουόμενους, βρίσκεται σε εξέλιξη από την αρμόδια αντιδημαρχία. Με σωστές παρεμβάσεις, οι παραλίες τής περιοχής, απ’ άκρη σ’ άκρη, γίνονται πιο ελκυστικές για ντόπιους και επισκέπτες, διαθέτοντας όλα όσα χρειάζεται μία οργανωμένη πλαζ.

Με έμφαση στις παραλίες με την Γαλάζια Σημαία, δηλαδή σε Αλυκή, Διγελιώτικα και Πούντα, στον Ελαιώνα που από του χρόνου θα έχει την Γαλάζια Σημαία, αλλά σε όλες τις άλλες, η αντιδημαρχία Ανάπτυξης, καταφέρνει να βάλει τις βάσεις και για τα επόμενα χρόνια, ώστε οι παραλίες του δήμου να γίνουν ακόμη πιο επισκέψιμες, καθιστώντας την περιοχή, αμιγώς τουριστική. Η εργολαβία βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη και, σύμφωνα με τα λεγόμενα του αντιδήμαρχου Βασίλη Χριστόπουλου, ως το τέλος του μήνα θα έχουν ολοκληρωθεί, τόσο οι προσθήκες σε νέα είδη όσο και οι εργασίες για την βελτίωση των υφιστάμενων. Διότι, μπορεί να υπάρχουν σημαντικές φθορές από τις ανθρώπινες παρεμβάσεις αλλά και από την φύση, με κύριο υπαίτιο την διάβρωση των ακτών, ωστόσο ο στόχος είναι, αφενός η διατήρηση των υποδομών και αφετέρου κάθε χρόνο η ενίσχυση και βελτίωσή τους.

Οι εν εξελίξει εργασίες

Όπως τόνισε ο κ. Χριστόπουλος, ΄΄οι εργασίες ξεκίνησαν από την Ανατολική Αιγιάλεια και επεκτείνονται σε κάθε παραλία του δήμου. Αντικαταστάθηκαν ορισμένες ομπρέλες στην Αλυκή και τοποθετήθηκαν νέες στην παραλία του Διακοπτού στον Άγ. Νικόλαο. Σε όλες τις ακτές γίνεται επιδιόρθωση και συντήρηση με βάψιμο στα παγκάκια, έχουν τοποθετηθεί νέες καμπίνες στον Ελαιώνα, ενώ θα τοποθετηθούν και σε Νικολέικα και Καμάρες. Επίσης, βάφονται οι καμπίνες που υπήρχαν και πέρυσι. Ακόμη, έγινε αντικατάσταση των πύργων των ναυαγοσωστών σε Αλυκή και Άκολη όπου κρίθηκε απαραίτητο. Παράλληλα, τοποθετήθηκαν πινακίδες και σημάνσεις στις τρεις παραλίες με Γαλάζιες σημαίες, όπως επίσης και στον Ελαιώνα που είναι υποψήφιος για ένταξη στο πρόγραμμα από την επόμενη χρονιά΄΄.

΄΄Το πρόγραμμα των παρεμβάσεων στις παραλίες είναι διετές, έχει ξεκινήσει από πέρυσι και ευελπιστούμε ότι του χρόνου θα έχουμε καλύτερο προγραμματισμό και περισσότερα χρήματα να διαχειριστούμε γι’ αυτούς τους σκοπούς΄΄, επισήμανε ακόμη ο αρμόδιος αντιδήμαρχος, προσθέτοντας: ΄΄Είναι πολύ σημαντικό ότι έχουμε τους κατάλληλους συνεργάτες. Σημαντική και άξια αναφοράς, είναι η προσπάθεια που καταβάλλει ο προϊστάμενος του αρμόδιου τμήματος του δήμου, Λάμπης Στεφανίδης προς αυτή την κατεύθυνση. Στόχος μας είναι να κάνουμε τις παραλίες της Αιγιάλειας όσο το δυνατόν καλύτερες και πιο ελκυστικές για τους επισκέπτες΄΄.

Να σημειωθεί τέλος ότι το κόστος των φετινών παρεμβάσεων στις παραλίες έφτασε τις 10.000 ευρώ περίπου.


Διαβάστε περισσότερα:
· · · ·
Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

Τα σχόλια είναι κλειστά.

protionline.gr