background img
banner
banner

Μηνυτήρια αναφορά κατά παντός υπευθύνου στον δήμο!

ΚΑΤΕΘΕΣΕ Η ΕΝΩΣΗ ΚΑΠΝΟΠΩΛΩΝ ΚΑΙ ΣΥΝΑΦΩΝ ΕΙΔΩΝ ΑΙΓΙΑΛΕΙΑΣ

Πράξη έκαναν την προειδοποίησή τους, διαμέσου της Ένωσης Καπνοπωλών και Συναφών Ειδών Αιγιαλείας, οι περιπτερούχοι της περιοχής, που το μεσημέρι της Δευτέρας κατέθεσαν, ενώπιον του Εισαγγελέως Πλημμελειοδικών Αιγίου, μηνυτήρια αναφορά κατά παντός υπευθύνου του δήμου Αιγιαλείας, για μη εφαρμογή του Κανονισμού Λειτουργίας που το ίδιο το Δημοτικό Συμβούλιο έχει εγκρίνει και για παράβαση καθήκοντος της αρμόδιας Υπηρεσίας, με σκοπό να τους βλάψει!

Όπως τονίζουν οι περιπτερούχοι, ΄΄μετά από αλλεπάλληλες διαπραγματεύσεις με τον κ. δήμαρχο και τους υπηρεσιακούς παράγοντες του δήμου, κατόπιν επιθυμίας της δημοτικής αρχής να μπει… τάξη στα περίπτερα της Αιγιάλειας, επιτεύχθηκε συμφωνία και ψηφίστηκε από το Δημοτικό Συμβούλιο ο νέος Κανονισμός Λειτουργίας. Συμμορφούμενα με τον Κανονισμό, όλα τα μέλη της Ένωσης υπέβαλαν αιτήσεις περί παροχής άδειας κατάληψης κοινοχρήστων χώρων, πλην όμως, τα αρμόδια όργανα του δήμου αρνήθηκαν την παροχή αδειών, επικαλούμενα διάφορες δικαιολογίες και κυρίως ότι δεν εξασφαλίζεται ζώνη ελεύθερης όδευσης πεζών, πλάτος 1,5 μ., ζητώντας δε αντίστοιχα, γνωμοδοτήσεις της Τροχαίας Αιγίου΄΄.

΄΄Επειδή οι διατάξεις του νέου Κανονισμού δεν προβλέπουν αυτές τις διαδικασίες, εξηγήσαμε πολλές φορές διά ζώσης, τόσο στον κ. δήμαρχο όσο και στους συνεργάτες του, τα ισχύοντα. Παρά ταύτα, η άρνηση συνεχίστηκε΄΄, επισημαίνεται εκ μέρους της Ένωσης, υπενθυμίζοντας και τις εξώδικες διαμαρτυρίες προς τον δήμο που προηγήθηκαν, μέσω των οποίων ζητούσαν εφαρμογή του Κανονισμού, εξηγώντας ότι χωρίς τον κοινόχρηστο χώρο, δεν μπορεί να υπάρξει περίπτερο. Αξίζει να σημειωθεί ότι πολλοί περιπτερούχοι βρέθηκαν με αντίστοιχες κατηγορίες στο Πταισματοδικείο, απ’ όπου αθωώθηκαν.

Καταγγέλλουν επιλεκτική εφαρμογή των διατάξεων του νόμου…

Στην μηνυτήρια αναφορά της Ένωσης, τίθεται και το ερώτημα «γιατί οι διατάξεις του νόμου που ο δήμος επικαλείται, εφαρμόζονται μόνο για τα περίπτερα, όταν στην πόλη υπάρχουν καταστήματα (καφετέριες, οπωροπωλεία, ιχθυοπωλεία κ.λπ.) τα οποία, υπό τις ίδιες συνθήκες, λαμβάνουν άδειες κατάληψης κοινοχρήστων χώρων». Από την Ένωση εκφράζεται η άποψη ότι οι αρμόδιοι του δήμου, από πρόθεση παραβαίνουν τα καθήκοντα της Υπηρεσίας τους με σκοπό να βλάψουν τους περιπτερούχους, θεωρώντας δεδομένο ότι εάν συνεχιστεί αυτή η τακτική, τα περίπτερα θα κλείσουν… Η Ένωση αναφέρει ότι οι πράξεις αυτές συνιστούν ποινικά αδικήματα και ζητούν από τις Εισαγγελικές αρχές να διερευνήσουν τα καταγγελλόμενα και να τιμωρηθούν ποινικά όλοι οι υπεύθυνοι γι’ αυτές! Τέλος, το σωματείο αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο για την διεκδίκηση αποζημιώσεων ως συνέπεια των ποινικών αδικημάτων…


Διαβάστε περισσότερα:
· · · · · ·
Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

Τα σχόλια είναι κλειστά.

protionline.gr