background img
banner
banner

20 χρόνια «Διακονία και Μαρτυρία»!

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗ ΜΕ ΤΟΥΣ ΠΑΡΑΓΩΓΟΥΣ ΤΟΥ ΡΑΔΙΟΣΤΑΘΜΟΥ

Μια από τις πολλές δραστηριότητες του Μητροπολίτη Καλαβρύτων και Αιγιαλείας κ. Αμβροσίου είναι και η λειτουργία του ραδιοφωνικού σταθμού «Διακονία και Μαρτυρία», που εκπέμπει στη συχνότητα των 91,2 MHz, προσφέροντας ακατάπαυστα μέσα από τα ερτζιανά στους ακρατές τον ορθόδοξο ευαγγελικό λόγο. Ο ραδιοσταθμός έκλεισε 20 χρόνια από τότε που, με το άοκνο ενδιαφέρον του Σεβασμιωτάτου, ξεκίνησαν μέσα από το δικό του studio, άνθρωποι του πνεύματος του Αιγίου να παρουσιάζουν εκπομπές εκκλησιαστικού περιεχομένου και όχι μόνο.

Το «λουλούδι» που έγινε θάμνος!

Κατά την τελευταία σειρά εκπομπών για τη φετινή περίοδο, που πραγματοποιήθηκε στις αρχές Ιουνίου, παρευρέθη στο studio και ο σεπτός Ποιμενάρχης. Ο υπεύθυνος της προσπάθειας Παναγιώτης Σπηλιόπουλος, καθηγητής μουσικής, απευθυνόμενος προς τον ιδρυτή, εμπνευστή και πνευματικό πατέρα τού ραδιοσταθμού, είπε τα εξής: «Μέσα στον όμορφο ΄΄κήπο΄΄ της προσφοράς σας, υπάρχει και ένα ξεχωριστό ΄΄λουλούδι΄΄, τον σπόρο τού οποίου πρωτοφυτέψατε το 1990. Πριν 27 χρόνια! Το ΄΄λουλούδι΄΄ του ραδιοφωνικού σταθμού. Μελέτες, σχέδια, επιτροπές, έξοδα… Με πολλή υπομονή το ΄΄ποτίζατε΄΄ για 4 χρόνια και το 1994 άρχισε να πετάει ΄΄βλαστούς΄΄. Με την πολύτιμη βοήθεια του Χρήστου Σπηλιωτόπουλου τοποθετήθηκαν οι πρώτες κεραίες στο χωριό Γρηγόρι και άρχισε η εκπομπή. Λίγο αργότερα, το 1997, 20 χρόνια πριν, η συστηματική σας φροντίδα τού έδωσε άλλον αέρα.

Το ΄΄λουλούδι΄΄ έγινε ΄΄θάμνος΄΄ και γέμισε με ΄΄άνθη ευωδιαστά΄΄, όπως του μακαριστού Σηλυβρίας Αιμιλιανού, του μακαριστού καθηγητού Φιλίππου Οικονόμου, του π. Χρήστου Τσάκαλου που είναι και ο νόμιμος εκπρόσωπος του ραδιοσταθμού μας, του π. Δαμιανού Σταυρίδη, της κ. Εύας Αρβανίτη, της κ. Ζωής Βαρδάκη, της κ. Αρχοντούλας Ρέλλα, του κ. Δημήτρη Μαμάκη, της κ. Σταυρούλας Διαλούπη, του κ. Ιωάννη και της συζύγου του Αικατερίνης Σωτηρίου, της κ. Γεωργίας Καλύβα, του κ. Βασιλείου Μπίκου, του κ. Παναγιώτη Αχιλλιά και της συζύγου του κ. Σοφίας Κουτρίκη, του κ. Δημητρίου Βελαώρα και πολλών άλλων.

Είκοσι χρόνια τα ΄΄άνθη΄΄ αυτά σκόρπισαν και σκορπίζουν την πνευματική τους ευωδία στην Αιγιάλεια! Από το 2000 φροντίσατε για ευρύχωρο και άνετο studio επί της οδού Βασ. Κων/νου στο Αίγιο. Από το 2010 φροντίσατε για άδεια νομίμου λειτουργίας. Από το 2012 φροντίσατε οι εγκαταστάσεις εκπομπής σήματος και οι κεραίες να εγκατασταθούν ασφαλείς, σε κτήμα της Ιεράς μας Μητροπόλεως. Αγωγές, διώξεις, δικαστήρια, ατέλειωτα γραφειοκρατικά, με την ευχή σας, δεν στάθηκαν εμπόδιο.

Ακούραστοι εργάτες σε αυτούς τους τομείς ο Πρωτοσύγκελός μας π. Ιωακείμ Βενιανάκης και ο Αρχιερατικός Επίτροπος Αιγίου π. Χρήστος Τσάκαλος. Σήμερα η φωνή τής Εκκλησίας ακούγεται και από τους αναμεταδότες μας στα Καλάβρυτα και στην περιοχή Κραθίου – Αιγείρας. Σεβασμιώτατε, ποτέ δεν σταματήσατε να δείχνετε έμπρακτα το ενδιαφέρον για την λειτουργία τού ραδιοσταθμού «Διακονία και Μαρτυρία». Να καμαρώνετε και να χαίρεστε για αυτό το ξεχωριστό ΄΄λουλούδι΄΄ του πνευματικού σας κήπου. Από την μεριά μας, εμείς οι εθελοντές συνεργάτες αυτού του δικού σας έργου, σας ευχαριστούμε διότι ζούμε πραγματικά τις ευλογίες του Θεού, μέσα από αυτή την διακονία».

Το χάδι του Θεού και το χάδι των Αγίων στην ζωή μας

Στη συνέχεια, ο Μητροπολίτης, αφού ευχαρίστησε όλους τους συντελεστές αυτής της προσπάθειας, μίλησε προς τους ακροατές για τις ευλογίες που δέχεται από την χάρη των Αγίων της Εκκλησίας μας. Κλείνοντας, απεύθυνε την εξής παράκληση: «Εμείς που έχουμε την μεγάλη προστασία της Παναγίας μας, της Υπεραγίας Θεοτόκου και όλων των άλλων Αγίων, ας μάθουμε ό καθένας να έχει έναν Άγιο προστάτη, να τον επικαλείται, να τον τιμά. Έτσι θα νιώθουμε το χάδι του Θεού και το χάδι των Αγίων στη ζωή μας και στην πορεία μας.

Εγώ, καθώς βλέπω παρεμβάσεις των Αγίων της Εκκλησίας μας, όπως του Αγίου Νικολάου του εν Βουνένοις του Οσιομάρτυρος στην προσωπική μου ζωή τώρα, είμαι συγκλονισμένος και το μόνο που λέω, είναι ΄΄Κύριε Ιησού Χριστέ, ελέησέ με τον αμαρτωλό΄΄. Αυτή η εμπειρία, να νιώθεις το χάδι του Θεού, είναι μεθυστική. Εύχομαι να σας την χαρίσει ο Θεός. Και αν εσείς ζείτε έτσι, πνευματικά και εγώ θα αγάλλομαι γιατί οι προσευχές σας θα έχουν δύναμη και για εμένα. Κλείνω με την παραίνεση του Κυρίου: Άγιοι γίνεσθε, ότι Εγώ Άγιος ειμί».


Διαβάστε περισσότερα:
· ·
Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

Τα σχόλια είναι κλειστά.

protionline.gr