background img
banner
banner

Εξαιρετική παρουσία του 2ου Γυμνασίου Αιγίου

ΜΕ ΤΗ ΛΕΣΧΗ ΑΝΑΓΝΩΣΗΣ  ΣΕ ΜΑΘΗΤΙΚΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΣΤΗΝ ΠΑΤΡΑ

Στο τριήμερο Πολιτιστικό Μαθητικό Φεστιβάλ που διοργάνωσε η Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση Αχαΐας από τις 25 έως τις 27 Ιουνίου στην Πάτρα, συμμετείχε η Λέσχη Ανάγνωσης του 2ου Γυμνασίου Αιγίου με πολύ μεγάλη επιτυχία. Η υπεύθυνη του προγράμματος φιλόλογος Ελένη Παναγιωτοπούλου, συνεχίζοντας, για τρίτη χρονιά, τη μύηση των μαθητών του σχολείου στη φιλαναγνωσία και την μαγεία του βιβλίου αλλά και του κινηματογράφου, κατάφερε, σε συνεργασία με τους μαθητές που συμμετείχαν, να αναδείξει την σημαντική αλλά κι ουσιαστική δουλειά που γίνεται στο σχολείο στο πλαίσιο της Λέσχης Ανάγνωσης.

Οι μαθητές έχοντας διαβάσει βιβλία και παρακολουθήσει ταινίες βασισμένες σε βιβλία, μετέφεραν τις εμπειρίες τους με πολύ ευρηματικό τρόπο στη σκηνή του Σκαγιοπούλειου ιδρύματος: Διάβασαν παραμύθια που είχαν γράψει, αναμετρήθηκαν σε debate για την αξία του βιβλίου σε σχέση με τον κινηματογράφο και τελικά διαπίστωσαν ότι βιβλίο και κινηματογράφος δίνουν τρομερή ώθηση στην πνευματική και καλλιτεχνική ανάταση του ανθρώπου.

Η υπεύθυνη των πολιτιστικών θεμάτων της Δ.Δ.Ε Αχαΐας κ. Φρίνη Κωσταρά, μίλησε με τα καλύτερα λόγια για το έργο που επιτελεί η Λέσχη Ανάγνωσης του 2ου Γυμνασίου Αιγίου, γεγονός που επιβεβαίωσε και το θερμό χειροκρότημα των παραβρισκόμενων που ενθουσιάστηκαν από την παρουσίαση. Παράλληλα, η Λέσχη Ανάγνωσης και το 2ο Γυμνάσιο συμμετείχαν και στην Εκπαιδευτική Έκθεση Μαθητικών Δημιουργιών που φιλοξενήθηκε την ίδια περίοδο στο Σκαγιοπούλειο.

Είναι γεγονός ότι όλα τα σχολεία που συμμετείχαν παρουσίασαν αποσπάσματα των προγραμμάτων που υλοποιούνται κατά τη διάρκεια της χρονιάς, αποδεικνύοντας ότι γίνεται εξαιρετική δουλειά, χάρη στο μεράκι και τη θετική διάθεση των εκπαιδευτικών αλλά και χάρη στην πρόθυμη συμμετοχή μαθητών, που συνειδητοποιούν ότι το σχολείο σήμερα δεν αποτελεί απλά φορέα μεταβίβασης γνώσεων αλλά εφαλτήριο για την καλλιέργεια και την ανάδειξη των ενδιαφερόντων και των ταλέντων τους μέσα από ποικίλλεις δράσεις.

Αξίζουν πολλά συγχαρητήρια τόσο στην Ελένη Παναγωτοπούλου όσο και στις μαθήτριες του σχολείου που συμμετείχαν, για την εξαιρετική παρουσία και συμμετοχή τους που γέμισαν με περηφάνια τη σχολική κοινότητα του 2ου Γυμνασίου Αιγίου. Στην εκδήλωση πήραν μέρος οι μαθήτριες: Πρίντζιου Μαρία, Φραγκούλη Βασιλική, Νικολοπούλου Δήμητρα, Καραθανάση Δήμητρα, Μαγκλάρα Μαριάννα, Αργυρού Μαριλέτα, Αργυριάδου Ελένη και Αγγελοπούλου Μάρθα.


Διαβάστε περισσότερα:
·
Κατηγορίες Άρθρου
ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Τα σχόλια είναι κλειστά.

protionline.gr