background img
banner
banner

Στην Αγία Μαρίνα παρουσία Αμβροσίου

ΤΟ ΑΞΙΩΜΑ ΤΟΥ ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ ΠΗΡΕ Ο ΙΕΡΕΑΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΚΟΙΛΑΚΟΣ

Στον Ιερό Ναό Αγίας Μαρίνας Μυρτιάς Αιγίου, που γιόρταζε τη Δευτέρα 17 Ιουλίου, παραβρέθηκε για να χοροστατήσει στην Θεία Λειτουργία ο Μητροπολίτης Καλαβρύτων και Αιγιάλειας, Αμβρόσιος.

Πλήθος κόσμου συγκεντρώθηκε από νωρίς το πρωί για να τιμήσουν την μνήμη της Αγίας Μαρίνας, αλλά και να δουν από κοντά τον πατέρα Παναγιώτη Κοιλάκο, ιερέα στην κοινότητα Δαφνών, να λαμβάνει μεγάλη τιμή από τον προκαθήμενο της τοπικής μας Μητρόπολης.

Πριν 54 χρόνια ακριβώς ο κ.κ. Αμβρόσιος χειροτονήθηκε μπαίνοντας στους κόλπους της εκκλησίας στον Ιερό Ναό της Αγίας Μαρίνας στη Κάτω Αχαΐα, έτσι με αφορμή αυτά τα γενέθλια ο Μητροπολίτης κάλεσε τον πατέρα Παναγιώτη μπροστά του και με τα λόγια των πιστών «Άξιος, Άξιος» να τον οδηγούν, έδωσε ως δώρο το αξίωμα του Οικονόμου της Μητρόπολης.

Δάκρυα συγκίνησης έφυγαν από τα μάτια του πατέρα Παναγιώτη για την μεγάλη τιμή που έλαβε, με τους πιστούς της ενορίας του και όχι μόνο να συνεχίζουν να τον επευφημούν.

Για την αγάπη που έδωσε η Αγία Μαρίνα στα μικρά παιδιά αλλά και την αγάπη που πρέπει να έχουμε μέσα μας για να έρθουμε κοντά στον Χριστό. Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας όσοι παραβρέθηκαν στη λατρευτική εκδήλωση προς τιμήν της αγίας Μαρίνας, είχαν την ευκαιρία να δοκιμάσουν πλούσια εδέσματα στο προαύλιο χώρο του Ιερού Ναού.


Διαβάστε περισσότερα:
· · · ·
Κατηγορίες Άρθρου
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Τα σχόλια είναι κλειστά.

protionline.gr