background img
banner
banner

Ένα σχολείο σαν… καινούριο! | ΦΩΤΟ

ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΕΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΕΡΓΑΣΙΕΣ ΣΥΝΤΗΡΗΣΗΣ ΣΤΟ 1ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΑΙΓΙΟΥ ΑΛΛΑΖΟΥΝ ΡΙΖΙΚΑ ΤΗΝ ΟΨΗ ΤΟΥ

Ένα… νέο σχολείο θα αντικρίσουν τον Σεπτέμβριο οι μαθητές του 1ου Δημοτικού Σχολείου Αιγίου, μετά τις δραστικές παρεμβάσεις και εργασίες που βρίσκονται σε εξέλιξη στο εσωτερικό του, οι οποίες αναμορφώνουν τις εγκαταστάσεις ενός εκ των παλαιότερων σχολείων του Αιγίου και το κάνουν να δείχνει σαν καινούριο! Η παρέμβαση εντάσσεται στον γενικότερο σχεδιασμό του δήμου Αιγιαλείας, για ασφάλεια, λειτουργικότητα και περιβάλλον ελκυστικό και κατάλληλο για την εκπαιδευτική διαδικασία, σε όλα τα σχολεία της περιοχής.

Η διαφορά στο εσωτερικό του σχολείου είναι εμφανής, τόσο στις αίθουσες όσο και στους διαδρόμους και τους βοηθητικούς χώρους και στους δύο ορόφους. Το ιστορικό 1ο Δημοτικό Σχολείο πολύ σύντομα θα αποκτήσει νέα μορφή, αποτελώντας μία ευχάριστη έκπληξη στους μαθητές του που θα επιστρέψουν στα θρανία στις 11 Σεπτεμβρίου. Όσο για την κατάσταση που… άφησαν πίσω τους τον Ιούνιο, αυτή ήταν άκρως απογοητευτική καθώς, εξαιτίας κυρίως της υγρασίας που είχε εισχωρήσει στο κτίριο, οι φθορές είναι εμφανείς σε πολλά σημεία. Μάλιστα, διευθυντής και εκπαιδευτικοί προχωρούσαν στην τοποθέτηση αυτοκόλλητων και αφισών, ώστε να καλύπτουν τα σημεία που είχαν φθαρεί, με αποτέλεσμα οι εσωτερικές πόρτες, οι διάδρομοι και το εσωτερικό των αιθουσών να θυμίζουν… πολύχρωμο μωσαϊκό…

Αυτοψία χθες από την αντιδήμαρχο Έργων

΄΄Οι εργασίες στο 1ο Δημοτικό Σχολείο, εντάσσονται στο γενικότερο πρόγραμμα του δήμου που υλοποιείται από τις Σχολικές Επιτροπές, για την βελτίωση των σχολικών εγκαταστάσεων με την εκτέλεση των απαραίτητων εργασιών σε αυτές΄΄, επισήμανε στο “protionline.gr” η αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων Βάσω Ψυχράμη, η οποία χθες επισκέφθηκε το σχολείο όπου μαζί με τον διευθυντή του, Γιάννη Παπαθεοδωρόπουλο, είδαν από κοντά τις εργασίες που εκτελούνται. Όπως επισήμανε η κ. Ψυχράμη, ΄΄το 1ο Δημοτικό Σχολείο αποτελεί μία ειδική περίπτωση, αφού, από το 1933 που χτίστηκε, δεν έχουν πραγματοποιηθεί σε αυτό ουσιαστικές εργασίες συντήρησης, παρά μονάχα επιφανειακές που σε καμία περίπτωση δεν αντιμετώπιζαν σε βάθος της φθορές, με αποτέλεσμα αυτές να ξαναδημιουργούνται σύντομα΄΄.

Είναι χαρακτηριστικό το γεγονός ότι και πριν από μία δεκαετία περίπου, το σχολείο είχε βαφτεί, χωρίς όμως να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα της υγρασίας, η οποία έκανε και πάλι πολύ γρήγορα την εμφάνισή της. Σημειώνεται ακόμη ότι και πέρυσι είχαν γίνει εργασίες εξωτερικά του κτιρίου, ενώ φέτος, οι παρεμβάσεις περιλαμβάνουν εργασίες στην τοιχοποιία μέσα στο κτίριο, τρίψιμο, ξήλωμα μαρμάρων, στοκάρισμα, βγάλσιμο βάσεων των αλουμινίων στα παράθυρα και τοποθέτηση σιλικόνης για να σταματήσει η υγρασία, ελαιοχρωματισμούς και βάψιμο στις εσωτερικές πόρτες. Αξίζει να σημειωθεί ότι τα μάρμαρα στα παράθυρα είχαν πάρει κλίση από τα χρόνια, με αποτέλεσμα να μπαίνει νερό. Στην παρούσα εργολαβία ωστόσο, οι τεχνικοί φρόντισαν και για τα μάρμαρα καθώς και για τις απώλειες των παραθύρων, έτσι ώστε να διασφαλιστεί η στεγανότητα και να μην χρειάζονται ξανά εργασίες και ελαιοχρωματισμοί σε λίγους μήνες.

Όπως έκαναν γνωστό στο “protionline.gr”, το 70% του έργου στον πρώτο όροφο έχει ολοκληρωθεί, ενώ στο ισόγειο απομένουν ακόμη αρκετές εργασίες. Τις επόμενες ημέρες θα τριφτούν και θα γυαλιστούν τα δάπεδα σε όλο το σχολείο, θα βαφτούν τα κάγκελα στην εσωτερική σκάλα, ενώ θα ολοκληρωθούν οι ελαιοχρωματισμοί στις αίθουσες του ισογείου και στο γραφείο του διευθυντή. Εκτιμάται ότι το σχολείο θα παραδοθεί σε δύο εβδομάδες περίπου.

Σε ό,τι αφορά το κόστος των εργασιών, ανέρχεται σε 6.400 ευρώ +ΦΠΑ.


Διαβάστε περισσότερα:
· ·
Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

Τα σχόλια είναι κλειστά.

protionline.gr