background img
banner
banner

«Πράσινο φως» για… φως στο Αρχαίο Θέατρο Αιγείρας

ΤΟ ΚΕΝΤΡΙΚΟ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΕΝΕΚΡΙΝΕ ΤΗΝ ΜΕΛΕΤΗ ΗΛΕΚΤΡΟΦΩΤΙΣΜΟΥ

Απροσδόκητα ευχάριστη κατάληξη είχε για την Αιγιάλεια η προχθεσινή συνεδρίαση του Κεντρικού Αρχαιολογικού Συμβουλίου του υπουργείου Πολιτισμού, καθώς δόθηκε τελικώς το «πράσινο φως» για ηλεκτροφωτισμό στο Αρχαίο Θέατρο της Αιγείρας! Κάπως έτσι, ανοίγει ο δρόμος για την περαιτέρω ανάδειξη και αξιοποίηση αυτού του τόσο σημαντικού μνημείου.
Παρόντες, μάλιστα, ήταν τόσο ο δήμαρχος Αιγιαλείας Θανάσης Παναγόπουλος όσο και η Διευθύντρια της Εφορείας Αρχαιοτήτων Αχαΐας Αννίτα Κουμούση που, αμφότεροι εξέφρασαν την ικανοποίησή τους. Η ανάδειξη του θεάτρου αποτέλεσε άλλωστε από την αρχή, μέριμνα για την δημοτική αρχή, διοργανώνοντας σε αυτό και παρά τις δυσκολίες ελλείψει ηλεκτροδότησης, σημαντικές πολιτιστικές εκδηλώσεις κάθε καλοκαίρι, προσελκύοντας πλήθος κόσμου.

Υπενθυμίζεται ότι οι προσπάθειες για τον ηλεκτροφωτισμό και την περαιτέρω ανάδειξη του σημαντικού αυτού μνημείου, είχαν ξεκινήσει εδώ και ενάμιση χρόνο από την δημοτική αρχή που σε συνεργασία με την 6η Εφορεία Αρχαιοτήτων είχαν κινήσει τις διαδικασίες, εκπονώντας την σχετική μελέτη, ωστόσο οι προσπάθειες έβρισκαν… εμπόδια στο Κ.Α.Σ. Τελικώς, το υπουργείο έκανε δεκτό το αίτημα, γεγονός που δημιουργεί μεγάλες προοπτικές, το εγκαταλελειμμένο για αιώνες μνημείο να γίνει σύντομα οργανωμένος επισκέψιμος αρχαιολογικός χώρος.
Θα πρέπει, πάντως, να σημειωθεί ότι καταλυτικό ρόλο, ώστε να δοθεί η έγκριση για τον ηλεκτροφωτισμό, έπαιξε η υπουργός Τουρισμού Έλενα Κουντουρά, που κατόπιν και δικών της παραινέσεων προς το υπουργείο Πολιτισμού, έγινε δεκτό το αίτημα και δεν εισακούστηκαν οι όποιες αρνητικές εισηγήσεις…

Διατεθειμένος να συνδράμει για τις εργασίες οι δήμος

Μιλώντας στο “protionline.gr” ο δήμαρχος Αιγιαλείας Θανάσης Παναγόπουλος, εξέφρασε την ικανοποίησή του γι’ αυτή την θετική έκβαση, επισημαίνοντας: ΄΄Δόθηκε το «πράσινο φως» για τον ηλεκτροφωτισμό του θεάτρου. Από εκεί και πέρα, θα συνεργαστούμε με την Εφορεία Αρχαιοτήτων, η μελέτη είναι έτοιμη και με βάση αυτή θα κινηθούμε΄΄. ΄΄Θα δούμε πώς θα χρηματοδοτηθεί, ενώ εάν δεν υπάρχουν πόροι, θα συνδράμουμε και εμείς ως δήμος, διότι πρόκειται για μία πολύ σημαντική παρέμβαση σε αυτό το τόσο σπουδαίο μνημείο΄΄, πρόσθεσε ο δήμαρχος, ερωτηθείς αναφορικά με το πώς θα χρηματοδοτηθεί το έργο.

Οι πρώτες εκτιμήσεις πάντως, έκαναν λόγο για ποσό της τάξεως των 20.000 ευρώ, ποσό μη απαγορευτικό, αν αναλογιστεί κανείς την σπουδαιότητά του, καθώς είναι κοινώς αποδεκτό ότι με την υλοποίηση του συγκεκριμένου έργου, δημιουργούνται νέες δυνατότητες και προοπτικές σε ένα από τα σημαντικότερα μνημεία της Αιγιάλειας ,ώστε να δύναται να φιλοξενήσει παραστάσεις και να γίνει γνωστό ανά την Ελλάδα (και όχι μόνο), αυξάνοντας το αρχαιολογικό, πολιτιστικό και τουριστικό ενδιαφέρον της περιοχής.


Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

Σχετικα αρθρα


Τα σχόλια είναι κλειστά.

protionline.gr