background img
banner
banner

Κάποιοι συνεχίζουν να… κλέβουν νερό

«ΒΡΟΧΗ» ΤΑ ΠΡΟΣΤΙΜΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΔΕΥΑ

Όχι μόνο δεν εισακούστηκε η παρότρυνση της διοίκησης της ΔΕΥΑ Αιγιαλείας για περιορισμό της κατανάλωσης νερού λόγω των αυξημένων θερμοκρασιών των τελευταίων ημερών, αντιθέτως, μεγάλος είναι ο αριθμός των καταναλωτών τους οποίους, ελεγκτικά συνεργεία της Δημοτικής Επιχείρησης, εντόπισαν να… κλέβουν το πολυτιμότερο αγαθό…

Υπενθυμίζεται ότι την περασμένη εβδομάδα με σχετικές ανακοινώσεις της, (ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ) η Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης Αποχέτευσης Αιγιαλείας καλούσε τους καταναλωτές του δήμου Αιγιαλείας, λόγω των αυξημένων θερμοκρασιών, να περιορίσουν την κατανάλωση νερού και ειδικότερα την άρδευση κτημάτων, ώστε να υπάρχει επάρκεια νερού όλο το εικοσιτετράωρο. Προειδοποιούσε δε ότι θα προβεί σε αιφνιδιαστικούς ελέγχους και σε περίπτωση αλόγιστης χρήσης θα προβαίνει σε διακοπή της παροχής από τον κεντρικό αγωγό και επιβολή προστίμου.

Προφανώς οι παράνομοι δεν πίστεψαν ότι θα γίνουν έλεγχοι και συνέχισαν να εκμεταλλεύονται πόσιμο νερό, περιπτώσεις όμως που, μία – μία, εντοπίζονται και στους παραβάτες χρεώνονται πρόστιμα. Μάλιστα, τις τελευταίες ημέρες δεν είναι λίγα τα πρόστιμα των 1.000 ευρώ που επιβλήθηκαν ενώ, όπως διαβεβαίωσε το “protionline.gr” ο διευθυντής της ΔΕΥΑ Πάνος Παναγόπουλος, οι έλεγχοι θα συνεχιστούν και οι παραβάτες θα πρέπει να γνωρίζουν ότι θα τους επιβληθούν πρόστιμα, όπως προβλέπεται από τον Κανονισμό της Δημοτικής Επιχείρησης.

Συχνές οι βλάβες στο δίκτυο

Τις τελευταίες μέρες, τα τεχνικά συνεργεία της ΔΕΥΑ είναι επί ποδός για την αντιμετώπιση βλαβών. Από προχθές έχουν σημειωθεί δύο σοβαρές βλάβες στο Αίγιο, που είχαν ως αποτέλεσμα την διακοπή της υδροδότησης για ορισμένες ώρες, μέχρι να αποκατασταθούν από τα συνεργεία. Επίσης, συνεργεία επιχειρούν και στα Δυτικά και Ανατολικά του Αιγίου για παρόμοια προβλήματα.
Πολύ σημαντική είναι πάντως η προμήθεια του συστήματος τηλεπαρακολούθησης που θα είναι συνδεδεμένο μέσω τοπικών σταθμών ελέγχου με τα γραφεία της Επιχείρησης, έτσι ώστε να εντοπίζει τις διαρροές του δικτύου και να μην υπάρχουν απώλειες νερού και προβλήματα στην υδροδότηση. Ήδη η ΔΕΥΑ έχει λάβει από την Περιφέρεια την προέγκριση δημοπράτησης της εγκατάστασης του συστήματος.

Αλλαγές στην καταμέτρηση σε παραλιακά διαμερίσματα εκτός Αιγίου

Την ίδια στιγμή, η διοίκηση της Δημοτικής Επιχείρησης προσανατολίζεται στις αλλαγές ως προς την καταμέτρηση της κατανάλωσης στα αστικά ακίνητα και τους επαγγελματικούς χώρους σε Ερινεό, Συμπολιτεία, Διακοπτό, Ακράτα και Αιγείρα. Ειδικότερα, η καταμέτρηση της κατανάλωσης θα γίνεται ανά εξάμηνο πλέον στις παραλιακές κοινότητες, με την έκδοση των λογαριασμών έναντι ανά τρίμηνο και την εκκαθάριση ανά έτος, αντί εξαμήνου. Ο κάθε λογαριασμός έναντι, θα επιβαρύνεται με χρέωση 30 κυβικών, τα οποία και θα αφαιρούνται κατά την εκκαθάριση. Ο λόγος έχει να κάνει με τον αυξημένο όγκο παροχών ύδρευσης αλλά και το γεγονός ότι στα παραλιακά διαμερίσματα πολλά σπίτια παραμένουν κλειστά όλο το χρόνο και έχουν κατανάλωση μόνο τους καλοκαιρινούς μήνες.


Διαβάστε περισσότερα:
· ·
Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

Τα σχόλια είναι κλειστά.

protionline.gr