background img
banner
banner

Έκτακτη Ολομέλεια για τα POS

ΖΗΤΑ Ο ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΙΓΙΟΥ

Αίτηση, μέσω της οποίας ζητά την έκτακτη σύγκλιση της Ολομέλειας των προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων της χώρας, κατέθεσε ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Αιγίου Γιώργος Μπέσκος. Ζητείται η λήψη απόφασης για το θέμα της εγκατάστασης ή μη POS.

Στην αίτηση, που κοινοποιείται και προς τους πρόεδρους των Δικηγορικών Συλλόγων, ο κ. Μπέσκος επισημαίνει στον πρόεδρο της Ολομέλειας: ΄΄Κατόπιν πρωτοβουλίας σας, κρίθηκε από την Αρχή Προστασίας Δεδομένων και μάλιστα ομόφωνα, ότι η Κ.Υ.Α. με την οποία επιβάλλεται στα δικηγορικά γραφεία η χρήση POS, ευρίσκεται εκτός ορίων της νομοθετικής εξουσιοδότησης του άρθρου 65 του Ν.4446/2016, διότι η συγκεκριμένη διάταξη δεν έχει εφαρμογή στους δικηγόρους, οι λήπτες των υπηρεσιών των οποίων δεν είναι καταναλωτές. Είμαστε άμισθοι δημόσιοι λειτουργοί και δεν νοείται η πολιτεία να παραβλέπει την ιδιότητά μας αυτή και να θεωρεί τους πολίτες που προσφεύγουν σε εμάς για υποστήριξη δικαιωμάτων τους, καταναλωτές, με γνώμονα μόνο να υποθηκεύσει το κύρος του δικηγορικού λειτουργήματος στις τράπεζες με την καταβολή μηνιαίων χρεώσεων για τα POS΄΄.

΄΄Την ύστατη αυτή στιγμή ως κλάδος οφείλουμε να διαφυλάξουμε το κύρος και την υπόσταση του Δικηγορικού λειτουργήματος΄΄, σημειώνει ακόμη ο πρόεδρος του Δ.Σ.Α., προσθέτοντας:

΄Κατόπιν των ανωτέρω, ζητάμε να συγκληθεί άμεσα έκτακτη Ολομέλεια με θέμα ¨Λήψη απόφασης για εγκατάσταση ή μη POS¨. Η πρόταση του Συλλόγου μου είναι και με αιχμή του δόρατος την ομόφωνη απόφαση της αρχής, να μην τοποθετήσουμε POS, με την προϋπόθεση όμως, ότι θα είναι απόφαση του ανώτατου συνδικαλιστικού οργάνου του σώματος. Οι κύριοι Πρόεδροι στους οποίους κοινοποιείται το παρόν καλούνται, όπως υποβάλλουν αντίστοιχο αίτημα. Σας συγχαίρω για την πρωτοβουλία σας κ. Πρόεδρε, όπως και τους συναδέλφους που χειρίστηκαν την υπόθεση ενώπιον της Αρχής. Προκειμένου όμως η εν λόγω απόφαση να είναι ουσιαστική και όχι απλά διακοσμητική, θεωρούμε, ότι πρέπει να γίνουν τα ανωτέρω΄΄.


Διαβάστε περισσότερα:
· ·
Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

Τα σχόλια είναι κλειστά.

protionline.gr