background img
banner
banner

Ανευθυνότητα και απάθεια στο «κόκκινο»

ΓΥΝΑΙΚΑ ΕΓΚΑΤΕΛΕΙΨΕ ΤΟ ΣΚΥΛΟ ΤΗΣ – ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΕΙ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΑΠΕΙΛΕΙΤΑΙ ΜΕ ΦΥΛΑΚΙΣΗ ΚΑΙ ΠΡΟΣΤΙΜΟ 30.000 ΕΥΡΩ!

Το σπουδαίο κοινωνικό του έργο συνεχίζει ο Φιλοζωικός Σύλλογος Αιγιαλείας, φροντίζοντας να έρθουν αντιμέτωποι με την Δικαιοσύνη, όσοι με τις πράξεις τους κακοποιούν ή εγκαταλείπουν ζώα, πράξεις που διώκονται ποινικά. Χαρακτηριστική είναι η περίπτωση μίας «κυρίας» στις εργατικές κατοικίες Αναπαύσεως, η οποία εγκατέλειψε το σκυλί της, παραδεχόμενη το γεγονός και στην Αστυνομία, αντιπετωπίζοντας πλέον τον κίνδυνο να της επιβληθεί πρόστιμο 30.000 ευρώ και ένα έτος φυλάκισης!

Να σημειωθεί ότι η γυναίκα πριν από περίπου δύο εβδομάδες είχε επικοινωνήσει με την πρόεδρο του Φιλοζωικού Συλλόγου Αιγιαλείας Σία Σοφιανοπούλου κάνοντας γνωστό πως έχει ένα σκύλο που δεν τον θέλει πια και ζητώντας από τον Φιλοζωικό να πάει να τον πάρει. Η πρόεδρος της εξήγησε πως αυτό δεν γίνεται, τονίζοντάς της πως μπορεί να αναρτηθεί αγγελία ότι χαρίζεται ώστε να βρει οικογένεια και στο μεταξύ να στειρωθεί από τον Σύλλογο. Η γυναίκα όμως, όπως φαίνεται, δεν μπορούσε να περιμένει, κι έτσι την περασμένη Παρασκευή, φιλόζωος της περιοχής ειδοποίησε τον Σύλλογο πως το σκυλί δεν υπάρχει πια. Εθελόντρια του Συλλόγου πήγε στο σημείο και κάλεσε την Αστυνομία, ενώ στη συνέχεια πήγε στο Αστυνομικό Τμήμα Αιγίου κάνοντας καταγγελία εκ μέρους του Φιλοζωικού Συλλόγου. Εντύπωση προκαλεί το γεγονός ότι όταν η γυναίκα εκλήθη και πήγε στο Τμήμα, ισχυρίστηκε ότι από τον Σύλλογο την παρέπεμψαν να αφήσει τον σκύλο στον δρόμο, κάτι που βεβαίως δεν ισχύει. Όπως είπε, είχε πάρει το σκυλάκι όταν ήταν 2 μηνών από το προαύλιο του σχολείου του παιδιού της, όπου το είχαν παρατήσει. Το κράτησε για 3 μήνες, και αφού πλέον δεν το ήθελε, το πήρε και το πήγε σε ένα τυχαίο μέρος, κάπου πάνω από το Νοσοκομείο και το άφησε να βρει την τύχη του. Μάλιστα η γυναίκα απαιτούσε και σεβασμό γιατί, όπως έλεγε, έσωσε το σκυλί όταν το πήρε από το προαύλιο, θεωρώντας πολύ φυσιολογικό να το αφήσει στον δρόμο…

Η τακτική που… γέμισε την Αιγιάλεια αδέσποτα

Όπως τονίζεται από τον Φιλοζωικό Σύλλογο, ΄΄αυτή είναι μια κλασσική τακτική. Όμορφα και στρουμπουλά όταν είναι κουτάβια, μοιάζουν με λούτρινα. Τα παίρνουν χωρίς ιδιαίτερη σκέψη στο σπίτι, κι όταν μεγαλώσουν πια δεν… υπάρχει λόγος να τα κρατούν και τα αφήνουν. Και οι έξυπνοι που τα αφήνουν αρχικά στα προαύλια, σε έξι μήνες έχουν νέα φουρνιά, νομίζοντας πως είναι και φιλόζωοι που δεν τα πνίγουν και δεν κάνουν και τη βάναυση στείρωση στο σκυλί τους΄΄.

Με την πίεση των αστυνομικών, η δράστης πήγε τελικά και έφερε πίσω το σκυλί, από εκεί που το είχε παρατήσει 3 μέρες πριν. Μάλιστα, το ίδιο δεν είχε κουνηθεί καν, ενώ ήταν τόσο αδυνατισμένο που φαίνεται ότι είχε παραμείνει χωρίς τροφή για πολύ καιρό. ΄΄Πώς μπορεί κάποιος να αφήσει ένα πλάσμα που είχε έστω και για 3 μήνες στο σπίτι του, κάπου στο άγνωστο, με αυτές τις θερμοκρασίες; Το θράσος και το ύφος της γυναίκας ήταν άκαμπτο, μέχρι το τέλος δεν κατάλαβε τι έκανε και γιατί ήταν αυτό λάθος, ενώ φαίνεται πως τη νομοθεσία για την εγκατάλειψη ζώου όχι μόνο την αγνοεί, αλλά θα τη θεωρεί εξωπραγματική΄΄, αναφέρεται εκ μέρους του Συλλόγου που τονίζονται και τα εξής: ΄΄Η εγκατάλειψη ζώου τιμωρείται με πρόστιμο 30.000€ και 1 έτος φυλάκιση. Η συγκεκριμένη «κυρία» μάλιστα, δήλωσε η ίδια ευθαρσώς πως εγκατέλειψε το σκυλί, μπροστά σε αστυνομικούς΄΄.

Η υπόθεση έχει πάρει πλέον τον δρόμο της Δικαιοσύνης και η σκυλίτσα φιλοξενείται προσωρινά, έχει ανακάμψει ενώ ήδη κάποιος έχει εκδηλώσει ενδιαφέρον για την υιοθεσία της!

Γίνει ανάδοχος… μπορείς!

Η λογική της αναδοχής είναι λίγο-πολύ γνωστή και η σπουδαιότητά της μεγάλη. Ανάδοχος είναι κάποιος ο οποίος δεν μπορεί για διάφορους λόγους να κάνει την ίδια την υιοθεσία έχει όμως τη διάθεση να βοηθήσει ένα σκυλάκι και δεν έχει τη δυνατότητα της φιλοξενίας. Όπως τονίζεται από τον Φιλοζωικό Σύλλογο, ΄΄ο ανάδοχος θα αναλαμβάνει τα έξοδα της τροφής ενός σκυλιού σε ανάγκη και αν θέλει και τα κτηνιατρικά του έξοδα -όλα ή μέρος αυτών- μέχρι το σκυλάκι αυτό να βρει την παντοτινή του οικογένεια. Το κόστος μια αναδοχής είναι στα 10€ το μήνα, όσο μας κοστίζει μια μέτρια κροκέτα για το διάστημα αυτό για ένα μέτριου μεγέθους σκύλο. Σε αντάλλαγμα, θα λαμβάνει ενημέρωση με την πορεία του σκύλου, φωτογραφίες και βίντεο της καθημερινότητάς του και φυσικά θα μπορεί όποτε θέλει να τον επισκεφθεί και να περάσει μαζί του χρόνο. Η ανάγκη για ανάδοχους γονείς προκύπτει από τα διαρκώς αυξανόμενα περιστατικά και τις κατά πολύ καλύτερες πιθανότητες εξέλιξης ενός σκυλιού που μπορεί να φιλοξενηθεί χωρίς πίεση χρόνου. Κάποιοι μπορούν να φιλοξενήσουν αλλά όχι να στηρίξουν οικονομικά τη φιλοξενία και τα δικά μας έξοδα έχουν εδώ και καιρό ξεφύγει πολύ πέρα από τις δυνάμεις μας΄΄.

Σκυλάκια για αναδοχή, μπορούν να δουν οι ενδιαφερόμενοι και στην σελίδα του Φιλοζωικού Συλλόγου στο facebook.


Διαβάστε περισσότερα:
· ·
Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

Τα σχόλια είναι κλειστά.

protionline.gr