background img
banner
banner

Ανακατασκευή της πλατείας στον Κούμαρη

ΑΠΟΜΑΚΡΥΝΟΝΤΑΙ ΟΙ ΠΛΑΚΕΣ ΠΟΥ ΕΙΧΑΝ ΥΠΟΣΤΕΙ ΦΘΟΡΕΣ ΘΑ ΔΙΑΜΟΡΦΩΘΕΙ ΜΕ ΓΚΑΖΟΝ ΚΑΙ ΠΑΡΤΕΡΙΑ

Εργασίες με ιδία μέσα για τον καλλωπισμό χωριών πραγματοποιεί ο δήμος Αιγιαλείας. Χαρακτηριστική είναι η περίπτωση της πλατείας στο Κούμαρη εκεί όπου βρίσκονται και τα γραφεία της Τοπικής Κοινότητας, η οποία άμεσα πρόκειται να αλλάξει εικόνα…

Όπως μετέφερε στo “protionline.gr” η αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων Βάσω Ψυχράμη, ΄΄μέριμνά μας είναι να προβαίνουμε σε βελτιωτικές παρεμβάσεις ώστε να κάνουμε τα χωριά μας πιο ελκυστικά για τους επισκέπτες και ταυτόχρονα να βελτιώνουμε την καθημερινότητα των κατοίκων τους. Στο πλαίσιο αυτό, προχωρούμε σε εργασίες ανακατασκευής στην πλατεία της Τ.Κ. Κούμαρη που σύντομα θα αλλάξει όψη΄΄. Όπως έκανε γνωστό, οι εργασίες έχουν ήδη ξεκινήσει και προβλέπεται να ξηλωθούν όλες οι πλάκες και να φυτευτεί γκαζόν, προσθέτοντας… πόντους φυσικής ομορφιάς στο καταπράσινο χωριό. Το έργο εκτελείται από την Τεχνική Υπηρεσία του δήμου, ενώ, όπως ανέφερε η κ. Ψυχράμη, ΄΄στην παρούσα φάση θα προχωρήσουμε στην διαμόρφωση της πλατείας και μετά στην περίφραξή της με ξύλινο κάγκελο που ταιριάζει με το φυσικό περιβάλλον΄΄.

Να σημειωθεί ότι η αλλαγή όψης στην πλατεία προέκυψε καθώς τα ψηλά δέντρα με τις μεγάλες ρίζες είχαν καταστρέψει τις πλάκες καθιστώντας την πλατεία αδιάβατη. Όσο για την διαμόρφωσή της με γκαζόν, αποτελεί αίτημα του συμβουλίου Τοπικής Κοινότητας και για να μην υπάρξουν ανάλογες φθορές στο μέλλον, αλλά και γιατί ταιριάζει καλύτερα με τον περιβάλλοντα χώρο.

 

Ικανοποίηση χρόνιου αιτήματος

Όπως ανέφερε στo “protionline.gr” ο πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Κούμαρη, Παναγιώτης Μαρκόπουλος, ΄΄η ανακατασκευή της πλατείας αποτελεί χρόνιο αίτημα της κοινότητάς μας, αφού και οι προηγούμενοι πρόεδροι με έγγραφά τους και προφορικές νύξεις τους, ζητούσαν παρεμβάσεις από τον δήμο. Τουλάχιστον εδώ και μία δεκαετία οι ρίζες των δέντρων είχαν καταστρέψει τις πλάκες και ο κόσμος δεν μπορούσε να περπατήσει στην πλατεία. Οφείλουμε ένα ευχαριστώ στην κ. Ψυχράμη που μερίμνησε, το έργο βρίσκεται πλέον υπό εκτέλεση και πολύ σύντομα η πλατεία θα παραδοθεί στον κόσμο. Κύριο χαρακτηριστικό της θα είναι το γκαζόν και τα παρτέρια με τα λουλούδια, ανάμεσα στα οποία θα υπάρχουν διάδρομοι πλακοστρωμένοι, ενώ αναμένουμε και την περίφραξη με διακοσμητικό ξύλινο κάγκελο΄΄.

΄΄Νομίζω ότι σύντομα η πλατεία θα αποτελεί «κόσμημα» για το χωριό μας΄΄, κατέληξε ο κ. Μαρκόπουλος, με πρωτοβουλία του οποίου και με την συνεισφορά των εθελοντών του χωριού, η πλατεία έχει φιλοξενήσει και εκδηλώσεις τους τελευταίους μήνες. Πολύ περισσότερο στο εξής θα προσφέρεται και για τις εκδηλώσεις του νεοσύστατου συλλόγου που υπάρχει στο όμορφο ημιορεινό χωριό τής Αιγιάλειας…


Διαβάστε περισσότερα:
· · · ·
Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

Τα σχόλια είναι κλειστά.

protionline.gr