background img
banner
banner

“Βόμβα” στο λιμάνι

ΤΗ ΣΥΓΧΩΝΕΥΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΛΙΜΕΝΙΚΟΥ ΤΑΜΕΙΟΥ  ΑΙΓΙΑΛΕΙΑΣ ΜΕ ΑΥΤΟ ΤΗΣ ΠΑΤΡΑΣ ΠΡΟΩΘΕΙ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΜΠΟΡΙΚΗΣ ΝΑΥΤΙΛΙΑΣ ΚΑΙ ΝΗΣΙΩΤΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ

Συνεδρίασε χθες το μεσημέρι εκτάκτως, η Λιμενική Επιτροπή του Δήμου Αιγιάλειας, με μοναδικό θέμα στην ημερήσια διάταξη το μείζον θέμα που έχει προκύψει με τη συγχώνευση των Λιμενικών Ταμείων ανά τη χώρα, που προωθεί το Υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής.

Συγκεκριμένα, το θέμα βρίσκεται σε διαβούλευση η οποία λήγει την Παρασκευή και θα πρέπει η διοίκηση του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου να απαντήσει σε ερωτηματολόγιο που του έχει αποσταλεί ώστε να τεκμηριώσει απόλυτα την αρτιότητα του, ώστε να συνεχίσει να λειτουργεί αυτόνομα.

Όπως σημειώνει στο “protionline.gr” ο πρόεδρος του Ταμείου, Δημήτρης Φιλιππάτος, “έχουμε όλες τις απαραίτητες προδιαγραφές και τις άδειες που απαιτεί η Ευρωπαϊκή Ένωση και η Ρυθμιστική Αρχή Λιμένων. Είμαστε ισότιμοι με τα μεγάλα λιμάνια της χώρας και δεν έχουμε να φοβηθούμε τίποτα, αλλά το θέμα είναι πολιτικό.”

Σύμφωνα με πληροφορίες η Ρυθμιστική Αρχή Λιμένων, θέλει να φτιάξει μεγάλους Οργανισμούς και στο τραπέζι έχει πέσει η συγχώνευση του δικού μας Ταμείου με τον Οργανισμό Λιμένος Πατρών.

Μάλιστα, η συνεργασία με την Πάτρα είχε προταθεί από το 2013, προφανώς γιατί κάποιοι σχεδίαζαν από τότε τα νέα δεδομένα.

Υπό αυτές τις συνθήκες ο πρόεδρος του Λιμενικού Ταμείου παίρνει τα μέτρα του, ζητώντας από τους φορείς της πόλης την αμέριστη στήριξή τους, προκειμένου να λειτουργήσουν ως ασπίδα στα σχέδια που προωθεί το Υπουργείο.

Εντωμεταξύ, για την Πέμπτη το μεσημέρι έχει οριστεί έκτακτη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Αιγιάλειας, ώστε το ανώτατο όργανο του Δήμου να προσφέρει με την απόφαση πολιτική στήριξη στη διοίκηση του Ταμείου που την Παρασκευή θα καταθέσει εντός των προθεσμιών της διαβούλευσης ολοκληρωμένο φάκελο που θα τεκμηριώνει την αυτονομία του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Αιγιάλειας.

Στην ερώτηση τι θα γίνει αν φύγει το Ταμείο (καταργηθεί) και συγχωνευτεί με τον ΟΛΠΑ και προφανώς και με κάποιο Ταμείο στην απέναντι όχθη του Κορινθιακού, δεν απάντησε, δηλώνοντας αισιόδοξος για την παραμονή, τονίζοντας για άλλη μία φορά ότι δεν υστερούμε σε προδιαγραφές, μάλιστα είμαστε ισότιμοι με τα λιμάνια των Πατρών και της Ηγουμενίτσας.

Η ενοποίηση των Λιμενικών Ταμείων που μπορεί να φέρει την κατάργηση του δικού μας, σημαίνει ότι η διαχείριση του λιμανιού, θα περάσει σε έναν μητροπολιτικό Οργανισμό με έδρα την Πάτρα, κάτι που δεν θέλει με τίποτα να συμβεί η Δημοτική Αρχή, με τον δήμαρχο να έχει χθες επικοινωνία με τον με τον αρμόδιο υπουργό, ώστε να προλάβει τα χειρότερα.


Διαβάστε περισσότερα:
· · · ·
Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

Τα σχόλια είναι κλειστά.

protionline.gr