background img
banner
banner

Από θαύμα σώθηκε το Long Beach | ΦΩΤΟ

ΤΟ ΧΡΟΝΙΚΟ ΤΗΣ ΠΥΡΚΑΓΙΑΣ ΣΤΟ ΔΗΜΟΦΙΛΕΣ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ

Ώρα 20:10. Ο συνιδιοκτήτης του ξενοδοχείου Βασίλης Διαμαντόπουλος, ενημερώνεται από το προσωπικό ότι έχει ξεσπάσει φωτιά στη λινοθήκη του τρίτου ορόφου. Η αντίδρασή του ήταν άμεση, χρησιμοποιώντας τους πέντε πυροσβεστήρες που βρίσκονταν έξω από το δωμάτιο των δέκα τετραγωνικών, προσπάθησε να περιορίσει την πυρκαγιά.

Εντωμεταξύ, έχει ειδοποιηθεί η Πυροσβεστική Υπηρεσία Αιγίου, που φτάνει αμέσως με επτά οχήματα και δεκαπέντε άντρες.  Πολύ γρήγορα οι πυροσβέστες προχωρούν στην κατάσβεση της πυρκαγιάς, σπάζοντας τα εξωτερικά τζάμια προκειμένου να εκτονωθεί ο καπνός.

Η φωτιά μένει εντός του δωματίου, στο οποίο βρίσκονται κρεβάτια, σεντόνια, μαξιλαροθήκες και λοιπός εξοπλισμός. Διατάσσεται αμέσως η εκκένωση του ξενοδοχείου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, 178 άτομα βρίσκονταν εντός του χώρου του ξενοδοχείου. Από τις αναθυμιάσεις τρία άτομα μεταφέρονται για προληπτικούς λόγους με ασθενοφόρο στο νοσοκομείο.

Στο σημείο φτάνει κλιμάκιο της ΕΜΑΚ με τρία οχήματα από την Πάτρα και άλλα δύο οχήματα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Ναυπάκτου. Την κατάσβεση της φωτιάς, συντονίζει ο διοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Αιγίου Κωνσταντίνος Γιαννόπουλος. Λίγο αργότερα, στο ξενοδοχείο φτάνουν ο ταξίαρχος Κωνσταντίνος Κυριακόπουλος, αλλά και ο στρατηγός Βασίλης Ματθαιόπουλος.

Από την πρώτη στιγμή στο ξενοδοχείο βρέθηκαν αστυνομικές δυνάμεις της περιοχής υπό το διοικητή του Αστυνομικού Τμήματος Αιγιάλειας Βασίλη Ροδόπουλο. Η άμεση αντίδραση της ιδιοκτησίας αλλά και της Πυροσβεστικής που έφτασε γρήγορα, ήταν η αιτία που η φωτιά δεν επεκτάθηκε και επί της ουσίας δεν κινδύνεψε κανένας από τους παραθεριστές, οι οποίοι αντέδρασαν με ηρεμία και διευκόλυναν το έργο της Πυροσβεστικής.

Για το πώς ξέσπασε η πυρκαγιά στο μικρό δωμάτιο, διενεργεί έρευνα το ανακριτικό τμήμα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας ενώ το ξενοδοχείο καθαρίστηκε πολύ γρήγορα και οι ένοικοι γύρισαν με ασφάλεια στα δωμάτιά τους.

Τέλος καλό όλα καλά, για το δημοφιλές ξενοδοχείο που ξεπέρασε με μικρές υλικές ζημιές το ατυχές συμβάν.

Ο στρατηγός Βασίλης Ματθαιόπουλος με τον ταξίαρχο της Πυροσβεστικής Κωνσταντινο Κυριακόπουλο

Η λινοθήκη που ξέσπασε η φωτιά


Διαβάστε περισσότερα:
· · · · · · ·
Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

Τα σχόλια είναι κλειστά.

protionline.gr