background img
banner
banner

Ρεσιτάλ και αποθέωση των πρωταγωνιστών της “Λυσιστράτης” | ΦΩΤΟ

ΚΟΣΜΟΣΥΡΡΟΗ ΣΤΟ ΘΕΑΤΡΟ “ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΠΠΑΣ” ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ

Ο Πέτρος Φιλιππίδης ζωντάνεψε, το βράδυ της Τετάρτης στο υπαίθριο θέατρο “Γ. ΠΑΠΠΑΣ” ένα μεγάλο συμβολικό και πολιτικό πρόσωπο της παγκόσμιας κωμωδίας, τη «Λυσιστράτη». Το έργο παίχθηκε για πρώτη φορά το 411 π.Χ. στα Λήναια, μια από τις γιορτες προς τιμήν του Διονύσου! Ο Βλαδίμηρος Κυριακίδης και η Ναταλία Τσαλίκη αναμετρήθηκαν με το πρώτο και ίσως καλύτερο ζευγάρι που γέννησε η κωμική ψυχή ποτέ (Κινήσιας-Μυρρίνη), που στάθηκε προπομπός και σημείο αναφοράς για την μετέπειτα δημιουργία όλων των κωμωδιογράφων μέχρι τις μέρες μας.

Και ο Γιάννης Μπέζος στο ρόλο του Πρόβουλου, μιας προσωπικότητας της ήδη παρηκμασμένης Αθήνας της εποχής, προσωπικότητα που δυστυχώς παραμένει αναγνωρίσιμη, ανάλαβε και τη σκηνοθεσία της παράστασης που ήδη ταξιδεύει σε όλη την Ελλάδα από τις αρχές Ιουλίου. Η μουσική (Κωστής Μαραβέγιας) και η χορογραφία-κίνηση (Ελπίδα Νίνου) αναπόσπαστα κομμάτια της σκηνικής πραγμάτωσης της αττικής κωμωδίας αποτελούν δυο ισχυρότατους πυλώνες της παράστασης. Όλοι οι – σπουδαίοι – πρωταγωνιστές έδωσαν πραγματικό “ρεσιτάλ επί σκηνής” γνωρίζοντας την αποθέωση από 1000 θεατές που σχεδόν γέμισαν το θεατράκι.

Την παράσταση παρακολούθησαν μεταξύ άλλων, ο Δήμαρχος Αιγιάλειας Θανάσης Παναγόπουλος με τη σύζυγό του Μαρία, ο πρώην υφυπουργός Κώστας Σπηλιόπουλος, σύσσωμο το ΔΣ της ΔΗΚΕΠΑ και δημοτικοί σύμβουλοι όλων των παρατάξεων

Το έργο

Η Αθηναία ηρωίδα του συλλαμβάνει την απόλυτη ιδέα: να συνασπιστεί με τις γυναίκες της πόλης της, της αντιπάλου Σπάρτης, αλλά και άλλων πόλεων, και να διαμηνύσουν στους άντρες πως αν δεν φροντίσουν για την ειρήνη, θα προχωρήσουν σε σεξουαλική αποχή. Με επικεφαλής την ίδια, η Αθηναία Κλεονίκη, η Σπαρτιάτισσα Λαμπιτώ, η Μυρρίνη και δεκάδες άλλες γυναίκες, αφού προσπερνούν τις αρχικές αντιρρήσεις τους, αναλαμβάνουν δράση, προχωρώντας παράλληλα σε αποκλεισμό του δημόσιου ταμείου που χρηματοδοτεί τις πολεμικές επιχειρήσεις.

Οι άντρες φυσικά, με επικεφαλής τον Πρόβουλο, περνούν στην αντεπίθεση και ξεκινά η αψιμαχία αρχικά και η ανταλλαγή επιχειρημάτων στη συνέχεια. Όλοι αγγίζουν και ξεπερνούν τις αντοχές τους σε αμφότερα τα στρατόπεδα, μέχρι που η εμφάνιση της καλλονής Συμφιλίωσης οδηγεί σε αμοιβαίους συμβιβασμούς και, τελικά, σε αίσιο τέλος.


Διαβάστε περισσότερα:
· · · · · · ·
Κατηγορίες Άρθρου
ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Τα σχόλια είναι κλειστά.

protionline.gr