background img
banner
banner

«Συμφέρουσα η αγορά αλλά όχι στην Τέμενη»

Η ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ ΕΒΑΛΕ ΦΡΕΝΟ ΣΤΑ ΣΧΕΔΙΑ ΤΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΑΡΧΗΣ ΓΙΑ ΟΙΚΟΠΕΔΟ ΕΝΑΠΟΘΕΣΗΣ ΑΔΡΑΝΩΝ ΥΛΙΚΩΝ

Πριν έρθει για ψήφιση στην ημερήσια διάταξη της Παρασκευής η προγραμματική σύμβαση για εργοστάσιο και ΧΥΤΥ, ενώ άλλο θέμα με φόντο την διαχείριση των αδρανών υλικών απασχόλησε το Σώμα, με έντονους διαλόγους μεταξύ παρατάξεων. Με αφορμή την τραγική κατάσταση στη Χαρτοποιία, στην οποία τα τελευταία 10 χρόνια εναποθέτονται τα κλαδοδέματα , που κάθε τόσο πιάνουν φωτιά, η Δημοτική Αρχή ήθελε να αγοράσει οικόπεδο 15 περίπου στρεμμάτων, δίπλα ακριβώς από τον Σταθμό Μεταφόρτωσης Απορριμμάτων στη θέση «Νησί» Τέμενης, προκειμένου να έχει συνολικά καλύτερη διαχείριση. Ο δήμαρχος μίλησε για χρυσή ευκαιρία λόγω του κόστους των 58.500 Ευρώ, που δέχεται να το πουλήσει ο σημερινός ιδιοκτήτης του. Όμως το θέμα για να περάσει από το Δημοτικό Συμβούλιο και ο Δήμος να προχωρήσει στην αγορά, χρειαζόταν πλειοψηφία των 2/3, κάτι που όπως φάνηκε στην συνέχεια, ο δήμαρχος δεν διέθετε.

Όταν ήρθε η ώρα της αντιπολίτευσης να πάρει το λόγο, ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης, Στάθης Θεοδωρακόπουλος «έφερε» στο βήμα τον πρόεδρο της Τ.Κ. Τέμενης, ο οποίος ήταν αρνητικός σ’ ένα τέτοιο ενδεχόμενο. «Παίρνεται ένα οικόπεδο για κάποια χρήση, αλλά μετά γίνονται άλλα εκεί. Πως θα δείξω συνέπεια, όταν είχα πει όχι και στο δικό μου τον δήμαρχο (εννοούσε τον Στάθη με την παράταξη του οποίου είχε εκλεγεί) επειδή ήθελε στη τοποθεσία να κάνει parking» είπε ο Πάνος Μαρίνος.»

Αρνήθηκε την αγορά η αντιπολίτευση

Παίρνοντας αμέσως τον λόγο ο Θεοδωρακόπουλος είπε πως η αγορά είναι συμφέρουσα αλλά όχι για σκουπίδια. « Το θέμα είναι δύσκολο, δεν φερθήκαμε καλά στην Τέμενη».

Ο Κώστας Παπακωνσταντίνου με την σειρά του, εξέφρασε την απορία του για τον λόγο της αγοράς, όταν «υπάρχουν θρυματοποιητές που δεν κοστίζουν πολύ». Επισήμανε δε την αδυναμία σχεδίου από πλευράς Δημοτικής Αρχής.

Με τη σειρά του ο Γρηγόρης Τριανταφυλλόπουλος, ρώτησε τον δήμαρχο αν η αγορά του οικοπέδου είναι πρόσχημα προκειμένου να επεκταθεί εκεί το Εργοστάσιο διαχείρισης αποβλήτων αργότερα, λαμβάνοντας την απάντηση από τον Παναγόπουλο, πως δεν μπορεί τώρα να αλλάξει το σχέδιο. «Το εργοστάσιο θα γίνει μόνο στου Τζουρά» είπε ο δήμαρχος, ο οποίος θέλει το όμορο οικόπεδο για κλαδοδέματα και αδρανή υλικά μόνο, ώστε όλες οι δράσεις να είναι σε ενιαίο φυλασσόμενο χώρο.

Τέλος ο επικεφαλής της «Λαϊκής Συσπείρωσης», Χρήστος Λαινάς, τόνισε για άλλη μια φορά πως τις πολιτικές για τη διαχείριση των απορριμμάτων τις επιβάλουν τα μονοπώλια «Ο χώρος μπορεί να χρειάζεται αλλά το σκεπτικό μας δεν αλλάζει» είπε χαρακτηριστικά.

Σύσσωμη η αντιπολίτευση καταψήφισε την αγορά του οικοπέδου, έτσι τώρα η Δημοτική Αρχή, αφού δεν συγκέντρωσε τα 2/3 των ψήφων, θα πρέπει να προχωρήσει σε διαγωνισμό για την ανεύρεση οικοπέδου με αυτά τα χαρακτηριστικά. Η διαδικασία θα καθυστερήσει αλλά όπως είπε και ο δήμαρχος αν το οικόπεδο που θα βρεθεί δεν συνορεύει με τον ΣΜΑ, θα χρειαστούν 8 μήνες για να πάρει άδεια, ενώ για το συγκεκριμένο οικόπεδο που προτάθηκε, η άδεια θα έβγαινε αμέσως.


Διαβάστε περισσότερα:
· · · ·
Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

Τα σχόλια είναι κλειστά.

protionline.gr