background img
banner
banner

Έμφαση στην κοινωνική πολιτική από την Περιφέρεια

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΗΣ ΒΟΗΘΟΥ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΜΕ ΤΟΝ ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑ ΠΡΟΝΟΙΑΣ

Στροφή στην πολιτική που σχεδιάζει και υλοποιεί, με γνώμονα τις ανάγκες της κοινωνίας έχει κάνει η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, θέτοντας σε προτεραιότητα την ανακούφιση των πολιτών, ώστε με κάθε τρόπο να αρθούν οι ανισότητες και να καταπολεμηθεί η φτώχεια και οι επιπτώσεις της από την πολυεπίπεδη κρίση.

Ήδη από το 2014, η Περιφέρεια έχει συμπεριλάβει στο Περιφερειακό Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Δυτική Ελλάδα 2014-2020», 39 νέες δομές συνολικού προϋπολογισμού πάνω από 30,3 εκατ. ευρώ, στηρίζοντας την τοπική κοινωνία, ενημερώνοντάς την, παρέχοντας υπηρεσίες φροντίδας σε άτομα με αναπηρίες και ηλικιωμένους, εξασφαλίζοντας διαμονή και διατροφή σε αστέγους ή οικογένειες που αντιμετωπίζουν πρόβλημα, δημιουργώντας κοινωνικό παντοπωλείο και φαρμακείο, δομές συσσιτίου, καθώς και κέντρα κοινότητας.

Μάλιστα, η επιλογή του Περιφερειάρχη Απόστολου Κατσιφάρα να ορίσει ως βοηθό του και Εντεταλμένη Περιφερειακή Σύμβουλο σε θέματα Άρσης Κοινωνικών Ανισοτήτων την Αναστασία Τογιοπούλου, καταδεικνύει την στροφή της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας στην κοινωνική πολιτική, η οποία υλοποιείται πάντοτε με συνέργειες και στενή συνεργασία με τους συναρμόδιους φορείς. Στο πλαίσιο αυτό, η κ. Τογιοπούλου συναντήθηκε στην Αθήνα με τον Γενικό Γραμματέα Πρόνοιας του Υπουργείου Εργασίας Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης Δημήτρη Καρέλλα, μαζί με την προϊσταμένη της Ειδικής Υπηρεσίας Διαχείρισης Ε.Π.«Δυτική Ελλάδα 2014-2020» Άλκηστις Σταθοπούλου και τον προϊστάμενο της Μονάδας Προγραμματισμού και Αξιολόγησης Ευάγγελο Γεωργίου.

Προετοιμασία για τα Κέντρα Κοινότητας

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης έγινε επίσης, γνωστή, η ολοκληρωμένη διαδικασία για την λειτουργία του Περιφερειακού Παρατηρητηρίου στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, αφού έχει ήδη τροποποιηθεί ο Οργανισμός Εσωτερικής Λειτουργίας της Υπηρεσία, εντάσσοντας την υπηρεσία αυτή σε τμήμα της Διεύθυνσης Κοινωνικής Πρόνοιας της Περιφέρειας. Στο επίκεντρο τέθηκε ο τρόπος διασύνδεσης των Κέντρων Κοινότητας με το Περιφερειακό Παρατηρητήριο και τον Εθνικό Μηχανισμό Συντονισμού του Υπουργείου, ώστε με το που θα ξεκινήσει η λειτουργία τους, να μπορούν άμεσα να προσφέρουν τις σημαντικές υπηρεσίες τους στους πολίτες που τα έχουν άμεση ανάγκη.

Ο Γενικός Γραμματέας απάντησε πως από τη στιγμή που θα αρχίσουν να λειτουργούν τα Κέντρα Κοινότητας, θα ακολουθήσει επικοινωνία με το Υπουργείο προκειμένου να δοθούν οι κωδικοί διασύνδεσης και έτσι άμεσα να καταχωρούνται τα στοιχεία.


Διαβάστε περισσότερα:
· ·
Κατηγορίες Άρθρου
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Τα σχόλια είναι κλειστά.

protionline.gr