background img
banner
banner

Έβαλαν τις κολόνες… δεν σύνδεσαν το ρεύμα

ΑΠΟΛΥΤΟ ΣΚΟΤΑΔΙ ΣΤΟΥΣ ΚΟΜΒΟΥΣ ΝΙΚΟΛΑΙΙΚΩΝ- ΡΟΔΙΑΣ- ΕΛΑΙΩΝΑ- ΜΑΜΟΥΣΙΑΣ- ΖΑΧΛΩΡΙΤΙΚΩΝ

Μπαίνουμε για τα καλά στην τουριστική σεζόν, η κίνηση στους δρόμους είναι αυξημένη και η Παλαιά Εθνική Οδός στο ύψος Νικολαιίκων, Ροδιάς, Ελαιώνα, Μαμουσιάς και Ζαχλωριτίκων, τις βραδινές και νυχτερινές ώρες, παραμένει… βυθισμένη στα σκοτάδια. Οι κολόνες φωτισμού που εδώ και δύο χρόνια έχουν τοποθετηθεί κατά μήκος του δρόμου, παραμένουν… διακοσμητικά στοιχεία, με κατοίκους και επισκέπτες να διαμαρτύρονται για υποβάθμιση της περιοχής και κυρίως για κίνδυνο πρόκλησης ατυχημάτων…

Όπως ενημέρωσε τo “protionline.gr” ο πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Νικολαιίκων Τάσος Μούσκας, πριν από τριάμισι χρόνια, ο ίδιος είχε θέσει το πρόβλημα της έλλειψης φωτισμού στην Παλαιά Εθνική Οδό, στην αρμόδια αρχή που είναι η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος. Πριν από δύο χρόνια, τοποθετήθηκε μεγάλος αριθμός από κολόνες με φωτιστικά κατά μήκος της Εθνικής Οδού, και συγκεκριμένα στο ύψος των κοινοτήτων Νικολαιίκων, Ροδιάς, Ελαιώνα και Μαμουσιάς καθώς επίσης και στην είσοδο των Ζαχλωριτίκων. ΄΄Το αίτημα ικανοποιήθηκε όμως τα φώτα αυτά δεν άναψαν ποτέ. Απορούμε γιατί συμβαίνει αυτό και αναμένουμε από την Περιφέρεια να δράσει άμεσα. Είναι πολύ επικίνδυνο να κυκλοφορούν αυτοκίνητα χωρίς να υπάρχει φωτισμός, ενώ έτσι υποβαθμίζονται και τα χωριά μας με τις εισόδους τους να είναι… βυθισμένες στο σκοτάδι΄΄, επισήμανε ο κ. Μούσκας.

Να σημειωθεί ότι σκοτάδι επικρατεί και στην γέφυρα Τσαγρή, παρότι και εκεί έχουν τοποθετηθεί κολόνες με φωτιστικά αλλά και πίνακας για την λειτουργία τους. Όπως ανέφερε ο πρόεδρος των Νικολαιίκων, ΄΄απ’ όσο γνωρίζουμε η εγκατάσταση έχει τελειώσει και απομένει μόνο η τελική σύνδεση΄΄.

Διαβεβαιώσεις από τον αντιπεριφερειάρχη Υποδομών και Δικτύων

Σε επικοινωνία του “protionline.gr” με τον αντιπεριφερειάρχη στον τομέα Υποδομών και Δικτύων Γιάννη Λύτρα, έγινε γνωστό ότι στο ένα τμήμα των φωτιστικών, η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας έχει ολοκληρώσει τις διαδικασίες, έχει εξοφλήσει την ΔΕΗ και αναμένει από αυτή να προχωρήσει στην σύνδεση. Μάλιστα, όπως εκτίμησε, στόχος είναι μέχρι το τέλος Ιουλίου να έχει τεθεί σε λειτουργία. Για το υπόλοιπο τμήμα, η αρμόδια υπηρεσία της Περιφέρειας προχωρά σε σχεδιαγράμματα τα οποία θα υποβάλλει μέχρι το τέλος του μήνα στην ΔΕΗ, μαζί με τα χρήματα για την σύνδεση, ώστε να λειτουργήσουν και αυτά τα φώτα. ΄΄Είναι γεγονός ότι οι κόμβοι αυτοί στερούνται φωτισμού, έχουμε προχωρήσει τις διαδικασίες και ευελπιστούμε ότι άμεσα θα γίνει η σύνδεση και θα λειτουργήσουν΄΄, σημείωσε χαρακτηριστικά ο αντιπεριφερειάρχης.

 


Διαβάστε περισσότερα:
· · · · · · · · ·
Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

Τα σχόλια είναι κλειστά.

protionline.gr