background img
banner
banner

Ο Συνοικισμός τίμησε με μεγαλοπρέπεια την Κοίμηση της Αγίας Άννης | ΦΩΤΟ

ΠΛΗΘΟΣ ΚΟΣΜΟΥ ΤΟ ΔΙΗΜΕΡΟ ΣΤΟΝ ΙΕΡΟ ΝΑΟ

Με κάθε μεγαλοπρέπεια και εκκλησιαστική λαμπρότητα τιμήθηκε η εορτή της Κοιμήσεως της Αγίας Θεοπρομήτορος Άννης, στον Ιερό Ναό Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης και Θεοπρομήτορος Άννης Συνοικισμού Νικ. Πλαστήρα. Πλήθος κόσμου συνέρρευσε στον ναό, τόσο προχθές στον Εσπερινό, όσο και χθες, ανήμερα της εορτής στην πανηγυρική Θεία Λειτουργία.

Ειδικότερα, το απόγευμα της Δευτέρας 24 Ιουλίου, στον πανηγυρίζοντα ναό τελέσθηκε Μέγας Εσπερινός μετ’ αρτοκλασίας, με την συμμετοχή πλήθους κόσμου και ιερέων της Ιεράς Μητροπόλεως. Τον θείο λόγο κήρυξε ο Πρωτοπρεσβύτερος π. Χρήστος Τσάκαλος. Μετά το πέρας του Εσπερινού, με την συνοδεία κλήρου και λαού και με μεγάλη ευλάβεια, πραγματοποιήθηκε λιτάνευση του Αγίου Λειψάνου και της Ιεράς Εικόνας της Αγίας Άννης. Χθες Τρίτη 25 Ιουλίου, το πρωί, τελέσθηκε όρθρος μετ’ αρτοκλασίας και εν συνεχεία πανηγυρική Θεία Λειτουργία, με τον Πρωτοσύγκελο της Ιεράς Μητροπόλεως Αρχιμανδρίτη π. Ιωακείμ Βενιανάκη να κηρύττει τον θείο λόγο.

Μεταξύ άλλων, ο Πρωτοσύγκελος αναφέρθηκε στους προπάτορες Ιωακείμ και Άννα που, όπως είπε, ΄΄αγίασαν όχι μόνο επειδή χαριτώθηκαν από τον Θεό αλλά επειδή έκαναν και προσωπικό πνευματικό αγώνα, μέσα από τις προσευχές και την ενάρετη ζωή τους΄΄. ΄΄Ο σημερινός άνθρωπος ζητά μία αγιότητα που αντιστοιχεί σε μία προσωπική δικαίωση. Πρόκειται όμως για μία ψεύτικη δικαίωση, μία ψεύτικη αγιότητα, διότι ο άνθρωπος, για να δικαιωθεί πνευματικά, πρέπει να κάνει ορατό τον Χριστό στην ζωή του. Κι αυτό απαιτεί μία ειλικρίνεια και εντιμότητα. Οι σημερινοί άνθρωποι περιοριζόμαστε σε εξωτερικούς τύπους, προσπαθώντας να εφαρμόσουμε εκκλησιαστικούς κανόνες όπως για παράδειγμα, νηστεία και Θεία Κοινωνία. Αισθανόμαστε την Θεία Κοινωνία, σημαίνει ότι είμαστε έτοιμοι για τον θάνατο, άρα ο Θεός έχει γίνει πλέον ορατός στην ζωή μας.΄΄, ανέφερε ακόμη ο π. Ιωακείμ Βενιανάκης, προσθέτοντας σε άλλο σημείο της ομιλίας του:

‘΄Παραπονιόμαστε εμείς και τα παιδιά μας ότι δεν αλλάζει ο κόσμος, αλλά για να γίνει κάτι τέτοιο, πρέπει να αλλάξουμε πρώτα εμείς οι ίδιοι. Αυτό απαιτεί η ζωή μας να είναι ένας διαρκής πνευματικός αγώνας ώστε μέσα από τον πεισματικό κλαυθμό, να «λυγίσει» ο Θεός στην ταπεινή και άθλια ζωή μας για να φανερώσει το έλεός του…΄΄.

Να σημειωθεί ότι και τις δύο ημέρες, η Ιερά Εικόνα της Αγίας Άννης και το Άγιο Λείψανό της είχαν τοποθετηθεί στο μέσο του ναού, όπου μεγάλος αριθμός πιστών επισκέφθηκαν τον ναό για να τα προσκυνήσουν. Τέλος, χθες βράδυ επρόκειτο να ψαλλεί Παρακλητικός Κανόνας της Αγίας Άννης υπέρ υγείας και σωτηρίας πάντων των χριστιανών και ευλαβών προσκυνητών της πόλης.


Διαβάστε περισσότερα:
· ·
Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

Τα σχόλια είναι κλειστά.

protionline.gr