background img
banner
banner

Έκαναν το Αίγιο να ακουστεί δυνατά!

ΑΠΟΛΥΤΑ ΕΠΙΤΥΧΗΜΕΝΗ Η ΕΚΔΡΟΜΗ ΤΟΥ ΧΟΡΕΥΤΙΚΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΑΙΓΙΟΥ ΚΑΙ Η ΕΜΦΑΝΙΣΗ ΣΤΗΝ ΜΠΡΑΤΙΣΛΑΒΑ

Ένα υπέροχο ταξίδι οκτώ ημερών, με το οποίο έδωσε την δυνατότητα σε μέλη του να δείξουν στο εξωτερικό την ελληνική λεβεντιά μέσω του παραδοσιακού χορού, αλλά και να περάσουν αξέχαστες στιγμές, πραγματοποίησε ο Χορευτικός Όμιλος Αιγίου. Οι παραστάσεις στην Μπρατισλάβα της Σλοβακίας άφησαν τις καλύτερες εντυπώσεις και ο Χορευτικός Όμιλος δικαίωσε για ακόμη μία φορά τον τίτλο του «καλύτερου πρεσβευτή της Αιγιάλειας στο εξωτερικό»!

Η αποστολή επέστρεψε τα ξημερώματα της Δευτέρας. Κατά την διάρκεια της εκδρομής, τα 42 μέλη της αποστολής είχαν την ευκαιρία να δουν και να θαυμάσουν τα κτίρια σε τέσσερις πρωτεύουσες κρατών. Ξεκίνησε η περιήγηση από την Βουδαπέστη της Ουγγαρίας στην οποία έφθασαν μέσω Σκοπίων και Σερβίας το απόγευμα της 10ης Ιουλίου. Μετά από λίγη ξεκούραση στο Ξενοδοχείο «Boudapest», το πρόγραμμα περιελάμβανε περιήγηση στην Πέστη και την Βούδα αφού από γέφυρα πέρασαν τον Δούναβη και απόλαυσαν δείπνο σε ομάδες σε γραφικά εστιατόρια. Πολλές οι φωτογραφίες στην γραφική πόλη αλλά και στον ποταμό Δούναβη. Την επομένη 11 Ιουλίου, μετά το πρωινό, είχαν την ευκαιρία, με ξεναγό, να επισκεφθούν τον Πύργο των Ψαράδων, την εκκλησία του Ματθία όπου έγιναν οι γάμοι της γνωστής μας αυτοκράτειρας Σίσσυ με τον αυτοκράτορα της Αυστρίας, να θαυμάσουν από εκεί την θέα προς την απέναντι πλευρά της Βουδαπέστης ενώ η ξενάγηση συνεχίσθηκε στο Μνημείο των βασιλέων της Ουγγαρίας, για να τελειώσει στο μνημείο των ηρώων. Από εκεί ψηλά οι χορευτές τράβηξαν πολλές φωτογραφίες στον Δούναβη.

Το μεσημέρι η αποστολή έφυγε για την Μπρατισλάβα της Σλοβακίας. Στις 12 Ιουλίου ταξίδεψαν στην αριστοκρατική Βιέννη της Αυστρίας, όπου με ξεναγό περιηγήθηκαν τα σπουδαιότερα μέρη της πόλης για να καταλήξουν στο κέντρο όπου έμειναν ελεύθεροι για τρεις ώρες για ψώνια και γεύμα. Επιστροφή στην Μπρατισλάβα και δείπνο σε γραφικό εστιατόριο σε καθαρά νησιώτικο ελληνικό στυλ. Η 13η Ιουλίου ήταν ημέρα γνωριμίας της Μπρατισλάβα, επίσκεψη των πιο γραφικών σημείων, του κεντρικού πεζοδρόμου της πόλης και των άλλων πολλών πεζοδρόμων που έκαναν με τα επιβλητικά τους κτίρια εντύπωση στους χορευτές. Το ίδιο βράδυ έδωσαν παράσταση στην πίστα που είχε στηθεί στον κεντρικό πεζόδρομο, ανάκρουση των Εθνικών ύμνων Σλοβακίας και Ελλάδος και αφιέρωμα στην Ελλάδα με την παρουσία του Χορευτικού Ομίλου Αιγίου, συγκροτήματος από την Πάτρα και χορωδίας από την Καβάλα. Θαυμάσια ήταν η εμφάνιση των 16 χορευτών, των οποίων οι ενδυμασίες έκαναν ιδιαίτερη εντύπωση και χειροκροτήθηκαν θερμά μόλις εμφανίσθηκαν.

Η 14η Ιουλίου ήταν ημέρα περιηγήσεων στην Μπρατισλάβα, ενώ μερικοί έφθασαν μέχρι τον Μοράβα ποταμό και το DEVIN CASTLE. Την επομένη, είχαν περιήγηση και γνωριμία με το ιστορικό Βελιγράδι της Σερβίας, που είχε και το εξαιρετικό Ξενοδοχείο το EXELCIOR στο κέντρο της πόλης, όπου κατέλυσαν για μία βραδιά τα παιδιά του Χορευτικού. Εντύπωση μεγάλη έκανε και εδώ, όπως και στην Βουδαπέστη, το κτίριο του Κοινοβουλίου. Τέλος η 16η Ιουλιόυ ήταν η ημέρα επιστροφής, με άσχημο καιρό και μεγάλες καθυστερήσεις στα σύνορα. Όμως οι εμπειρίες από αυτό το ταξίδι θα μείνουν αξέχαστες, σε όσους είχαν την τύχη να συμμετάσχουν σε αυτό…


Διαβάστε περισσότερα:
·
Κατηγορίες Άρθρου
ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Τα σχόλια είναι κλειστά.

protionline.gr