background img
banner
banner

Υποψήφιοι της Αιγιάλειας… έσπασαν τα «κοντέρ»

ΥΨΗΛΕΣ ΕΠΙΔΟΣΕΙΣ ΓΙΑ ΑΙΓΙΑΛΕΙΣ ΣΤΙΣ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΕΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ

Ένας μακρύς και δύσκολος δρόμος για περίπου 500 παιδιά από την Αιγιάλεια, έλαβε τέλος με την ανακοίνωση των βαθμών των Πανελληνίων εξετάσεων. Οι πίνακες με τις βαθμολογίες για κάθε διαγωνιζόμενο και για κάθε μάθημα ξεχωριστά, αναρτήθηκαν στα Λύκεια της περιοχής το μεσημέρι της Παρασκευής, δημιουργώντας συναισθήματα χαράς σε πολλούς, αγωνίας για κάποιους που αναμένουν το πώς θα κυμανθούν οι βάσεις, αλλά και πρόωρης απογοήτευσης για κάποιους άλλους.

Τα στατιστικά που θα δώσουν μια πρώτη αξιόπιστη εικόνα της κίνησης των βάσεων 2017, αναμένονταν σήμερα Δευτέρα, σύμφωνα με ανακοίνωση του Υπουργείου Παιδείας, ωστόσο οι πρώτες πληροφορίες κάνουν λόγο για πολλές εκπλήξεις, κυρίως δυσάρεστες για τους υποψηφίους. Βέβαια, η συνολική εικόνα των επιδόσεων είναι αυτή που θα καθορίσει την πορεία των βάσεων 2017, επομένως ακόμα κι αν οι υποψήφιοι δεν πέτυχαν υψηλές επιδόσεις, έχουν πολλές πιθανότητες να πετύχουν την εισαγωγή τους ακόμα και σε δημοφιλείς σχολές.

Μπορεί τα ζητούμενα στα Μαθηματικά Κατεύθυνσης να «δίχασαν», με τους υποψηφίους να δίνουν μάχη με το χρόνο για να αντεπεξέλθουν, όμως υπήρξαν κάποιοι στις φετινές Πανελλαδικές που έγραψαν 20. Όπως προκύπτει από τις βαθμολογίες, η έκθεση φαίνεται να δυσκόλεψε ένα μεγάλο ποσοστό των υποψηφίων. Όπως και να έχει, όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος υπήρξαν μαθητές που ξεχώρισαν πετυχαίνοντας υψηλές βαθμολογίες παρά το υψηλό επίπεδο δυσκολίας που χαρακτήρισε τα θέματα σε όλες τις κατευθύνσεις. Τα 18άρια και τα 19άρια των υποψηφίων επηρεάζουν τις επιλογές που θα κάνουν στη συμπλήρωση του μηχανογραφικού τους, όμως υπάρχουν και οι περιπτώσεις παιδιών που επιμένουν στις αρχικές τους επιλογές, ακόμα κι αν οι πόρτες των πιο δημοφιλών σχολών έχουν ανοίξει διάπλατα γι’ αυτούς χάρη στις επιδόσεις τους.

Το “protionline.gr” επικοινώνησε με υποψηφίους που συγκέντρωσαν υψηλές βαθμολογίες, οι οποίες τους… ανοίγουν διάπλατα τους δρόμους για να εισαχθούν σε σχολές της αρεσκείας τους. Ενδιαφέρον παρουσιάζει το πώς κατάφεραν να φτάσουν τόσο ψηλά, αλλά και ποιες σχολές σκέφτονται να δηλώσουν…

Αγγελική Τσινούκα

Το άριστα άγγιξε η Αγγελική Τσινούκα από το 1ο Γενικό Λύκειο Αιγίου, που συγκέντρωσε βαθμολογία 19.296 μόρια! Η ίδια μιλώντας στo “protionline.gr” εξέφρασε την ικανοποίησή της. Σε ό,τι αφορά το πώς τα κατάφερε, τόνισε: ΄΄Η προετοιμασία των Πανελληνίων εξετάσεων απαιτούσε πρόγραμμα στο διάβασμα. Είναι γεγονός ότι πρόκειται για μία δύσκολη διαδικασία, μία δοκιμασία για τους υποψηφίους. Όσο πλησιάζουν οι εξετάσεις, τόσο δυσκολεύει προς το τέλος και η πίεση που ασκείται είναι μεγάλη. Όταν όμως κάποιος έχει προετοιμαστεί σωστά, επιτυγχάνει. Για να είμαι ειλικρινής, δεν περίμενα να συγκεντρώσω τόσο υψηλή βαθμολογία΄΄. Να σημειωθεί ότι αρχικός στόχος της Αγγελικής Τσινούκα ήταν η Αρχιτεκτονική, ωστόσο στην παρούσα φάση σκοπεύει να το σκεφθεί καλά προτού συμπληρώσει το μηχανογραφικό της. ΄΄Με έλκει η Αρχιτεκτονική, το βρίσκω πολύ ενδιαφέρον σαν αντικείμενο σπουδών, όμως δεν θα βιαστώ να πάρω την απόφασή μου΄΄, σημειώνει.

Μαρισόφη Βασιλακοπούλου

Η Μαρισόφη Βασιλακοπούλου, μαθήτρια του 2ου Γενικού Λυκείου Αιγίου έχει θέσει ως στόχο την είσοδο στην Ιατρική και τα 18.990 μόρια που συγκέντρωσε, την βοηθούν, όπως όλα δείχνουν, να επιτύχει τον στόχο της. Όπως η ίδια αναφέρει στo “protionline.gr”, με σωστό προγραμματισμό και μεθοδικό διάβασμα, κατάφερε να επιτύχει, εντείνοντας περισσότερο τις προσπάθειές της κυρίως την τελευταία χρονιά. Ερωτώμενη για το «μυστικό» της επιτυχίας, αναφέρει: ΄΄Τα πάντα είναι να θέτει κανείς στόχους. Όταν θέλουμε κάτι πολύ και προσπαθούμε γι’ αυτό, στο τέλος επιτυγχάνουμε. Είναι γεγονός ότι το τελευταίο διάστημα περιόρισα κάποιες άλλες δραστηριότητες και επικεντρώθηκα στο διάβασμα. Διάβασα όμως μεθοδικά και όχι με εξαντλητικούς ρυθμούς, γιατί αυτό θα είχε τα αντίθετα αποτελέσματα΄΄.

Ναταλία Τσιγκρή

Η Νομική είναι ο στόχος της Ναταλίας Τσιγκρή, μαθήτριας του 1ου Γενικού Λυκείου Αιγίου, που συγκέντρωσε βαθμολογία 18.917 μόρια και ατενίζει το μέλλον με αισιοδοξία. ΄΄Η Νομική είναι η επιλογή μου, ωστόσο δεν έχω κατασταλάξει ακόμη στην πόλη΄΄, αναφέρει. Όσο για το πώς τα κατάφερε, σημειώνει: ΄΄Είχα ξεκινήσει να διαβάζω από τα προηγούμενα χρόνια, όμως από την Β΄ Λυκείου και μετά διάβασα περισσότερο και σε σχέση με τις Πανελλήνιες. Είχα καλές βάσεις από το παρελθόν, που με βοήθησαν στην προσπάθειά μου, αφού δεν χρειάστηκε να καλύψω κενά των προηγούμενων χρόνων. Δεν είχα πολύ άγχος, η προετοιμασία δεν άλλαξε την καθημερινότητά μου, ωστόσο το τελευταίο διάστημα περιόρισα κάποιες άλλες δραστηριότητες, όχι βέβαια ότι στερήθηκα πράγματα. Είμαι ικανοποιημένη από το αποτέλεσμα και νιώθω ότι οι κόποι μου… έπιασαν τόπο΄΄.

Ελισάβετ Κατσαούνη

Στους αναποφάσιστους ανήκει η Ελισάβετ Κατσαούνη, μαθήτρια του 1ου ΓΕΛ Αιγίου, καθώς ακόμη δεν έχει κατασταλάξει στην σχολή που θα δηλώσει πρώτη στο μηχανογραφικό της. Με τα 18.825 μόρια που συγκέντρωσε πάντως στις Πανελλήνιες εξετάσεις, τις ανοίγονται οι πόρτες των καλύτερων σχολών και το μέλλον τής ανήκει. Στο ερώτημα «πώς κατάφερες να συγκεντρώσεις τόσο υψηλή βαθμολογία», επισημαίνει: ΄΄Κατ’ αρχήν πρέπει να πω ότι δεν περίμενα να συγκεντρώσω τόσο υψηλή βαθμολογία, όχι γιατί δεν πίστευα στις δυνατότητές μου, αλλά γιατί δεν ήξερα πώς θα αξιολογηθεί η προσπάθειά μου. Θα πρέπει να πω ότι είχα καλές βάσεις από τα προηγούμενα χρόνια κι αυτό είναι σημαντικό. Επιπλέον, τα τελευταία χρόνια διάβασα μεθοδικά. Είναι πολύ βασικό ότι είχα την στήριξη της οικογένειάς μου που την ευχαριστώ, όπως και των φίλων μου που μου στάθηκαν αλλά και του φροντιστηρίου μου που με βοήθησε΄΄.

Αγγελίνα Σταθακάρου

Από το Γενικό Λύκειο Ακράτας προέρχεται η Αγγελίνα Σταθακάρου με 18.819 μόρια. Η ίδια, μίλησε στo “protionline.gr” για υπομονή και επιμονή κατά την διάρκεια της προετοιμασίας και καλή ψυχολογία την ώρα των εξετάσεων. ΄΄Το διάβασμά μου δεν ήταν εξαντλητικό. Ήταν μεθοδικό και ποιοτικό. Δεν στερήθηκα. Δεν υπήρξε Σαββατόβραδο που να έμεινα στο σπίτι για να διαβάσω. Δεν μου έλειψαν οι βόλτες. Χρειάζεται να χαλαρώνουμε για να μπορούμε να αποδώσουμε. Είχα όμως, καλές βάσεις από τα προηγούμενα χρόνια και αυτό με βοήθησε΄΄, ανέφερε στo “protionline.gr”. Όσο για τις σχολές που σκέφτεται να δηλώσει, σχετίζονται με την Ιατρική ή την Βιολογία. ΄΄Ευχαριστώ την οικογένειά μου, τους φίλους μου και τους καθηγητές μου που στάθηκαν δίπλα μου΄΄, πρόσθεσε.

Λίνα Σπηλιωτοπούλου

Ιδιαίτερα υψηλή ήταν η βαθμολογία της Λίνας Σπηλιωτοπούλου από το Γενικό Λύκειο Ακράτας, που συγκέντρωσε βαθμολογία 18.671 μόρια. Εφικτός είναι και ο στόχος της για είσοδο στην Νομικό Σχολή, στρεφόμενη σε διαφορετικά… μονοπάτια από τους γονείς (ο πατέρας της είναι γιατρός και η μητέρα της εκπαιδευτικός). Αναφορικά με την συνταγή τής επιτυχίας, η Λίνα Σπηλιωτοπούλου, τόνισε μιλώντας στo “protionline.gr”: ΄΄Οι Πανελλαδικές εξετάσεις θέλουν επιμονή, θέληση και την ανάλογη στήριξη από την οικογένεια και τους ανθρώπους του καθενός, αφού η προετοιμασία είναι σκληρή και ο διαγωνιζόμενος πρέπει να έχει καλή ψυχολογία. Είμαι τυχερή που είχα και τα τρία. Όπως επίσης, είχα δίπλα μου την… δεύτερη οικογένειά μου, τους ανθρώπους του φροντιστηρίου, που με βοήθησαν και μου έδωσαν τις σωστές κατευθύνσεις. Ευχαριστώ όλους όσοι με βοήθησαν. Είναι βέβαιο ότι αν έχεις ένα όνειρο και είσαι διατεθειμένος να κουραστείς για να το υλοποιήσεις, πετυχαίνεις…΄΄.

Αγγελική Χρυσανθακοπούλου

Στο εντατικό και μεθοδικό διάβασμα οφείλει την επιτυχία της και η Αγγελική Χρυσανθακοπούλου του Γενικού Λυκείου Διακοπτού, που κατάφερε να συγκεντρώσει 18.014 μόρια. Μιλώντας στo “protionline.gr” επισήμανε ότι τα τελευταία δύο χρόνια ενέτεινε την προσπάθεια, διάβασε αρκετά, πέρασε αρκετές ώρες στο φροντιστήριο, όμως το αποτέλεσμα την δικαίωσε. Αναφορικά με την επιλογή της, είπε: ΄΄Προσανατολίζομαι προς την Νομική και μάλλον αυτή θα είναι η πρώτη μου επιλογή΄΄. Παράλληλα, ευχαρίστησε τους καθηγητές της στο σχολείο και το φροντιστήριο που την βοήθησαν στην προσπάθειά της.

Θανάσης Μίχαλος

Ο Θανάσης Μίχαλος από το 1ο ΓΕΛ Αιγίου συγκέντρωσε 18.000 μόρια και, όπως ο ίδιος αναφέρει, δεν χρειάστηκε να διαβάζει… ατελείωτες ώρες, ίσως γιατί τον βοηθά η «φωτοτυπική» σκέψη του. ΄΄Διάβασα με πρόγραμμα, περίπου 3-4 ώρες την ημέρα κατά μέσο όρο. Δεν μου έλειψαν οι βόλτες και οι άλλες ενασχολήσεις. Στόχος μου ήταν και παραμένουν οι Πολυτεχνικές σχολές. Σκοπεύω να δηλώσω ως πρώτη επιλογή την σχολή Μηχανολόγων Μηχανικών και Αεροναυπηγών Πάτρας΄΄, αναφέρει στo “protionline.gr”, ερωτηθείς σχετικά. Καταλήγει δε ως εξής: ΄΄Ευχαριστώ την οικογένειά μου που με στήριξε όλα αυτά τα χρόνια, τους φροντιστές μου που μου έδωσαν τόσα χρήσιμα εφόδια, αλλά και τους καθηγητές του σχολείου μου που ήταν άψογοι στα καθήκοντά τους. Εύχομαι κάθε επιτυχία στους συμμαθητές μου΄΄.

Μαριάννα Λουκοπούλου

Η Μαριάννα Λουκοπούλου, μαθήτρια του 1ου Γενικού Λυκείου Αιγίου συγκέντρωσε 17.696 μόρια, στρέφεται προς την σχολή Φιλολογίας Αθηνών και μίλησε στo “protionline.gr” για την υψηλή βαθμολογία της. ΄΄Είναι γεγονός ότι είχα καλές βάσεις από τα προηγούμενα χρόνια. Οι καλές επιδόσεις στις Πανελλήνιες δεν μπορεί να είναι αποτέλεσμα προσπάθειας ενός ή δύο ετών. Όμως αυτό το διάστημα των δύο ετών, για μένα η προετοιμασία εντάθηκε και το διάβασμα ήταν ακόμη περισσότερο. Δεν μπορώ να πω ότι στερήθηκα άλλες δραστηριότητες όμως οι Πανελλήνιες ήταν η πρώτη μέριμνά μου΄΄, ανέφερε, προσθέτοντας: ΄΄Οφείλω ένα μεγάλο ευχαριστώ στην οικογένειά μου και τους φίλους μου που με στήριξαν σε αυτή την δύσκολη προσπάθεια΄΄.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: «Άγγιξε» το 20! η αριστούχος Μαντώ Μαραγκού


Διαβάστε περισσότερα:
· · · · · · · · · ·
Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

Τα σχόλια είναι κλειστά.

protionline.gr