background img
banner
banner

Βραδιά ποίησης στην Ακράτα

ME ΤΟΥΣ ΒΡΑΒΕΥΜΕΝΟΥΣ ΠΟΛΑ ΒΑΚΙΡΛΗ ΚΑΙ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΚΟΥΜΠΟΥΡΑ

Την Παρασκευή 21 Ιουλίου μια ξεχωριστή βραδιά πολιτισμού πραγματοποιήθηκε στην ταράτσα του Πολιτιστικού Συλλόγου «Αναγέννησις» Ακράτας. Η Ακράτα, ένας τόπος που έχει γεννήσει, φιλοξενήσει αλλά και δημιουργήσει ανθρώπους των γραμμάτων και των τεχνών, δεν θα μπορούσε να μην τιμήσει δύο τέτοιες προσωπικότητες, που έχουν συνδέσει το όνομά τους με την περιοχή.

Πρόκειται για δύο βραβευμένους για τα έργα τους ποιητές, τον κ. Παναγιώτη Κουμπούρα και την κ. Πόλα Γιαννακοπούλου-Βακιρλή. Δυο ποιητές που δεν επιλέχθηκαν τυχαία. Ο κος Κουμπούρας από τη μια, γνωστός για την εκπαιδευτική και πνευματική προσφορά του στην τοπική κοινωνία, διευθυντής τα τελευταία χρόνια του Λυκείου Ακράτας, που αν και δεν κατάγεται από την Ακράτα τη θεωρεί πατρίδα του. Από την άλλη η κα Γιαννακοπούλου-Βακιρλή εκπαιδευτικός με ακρατινές ρίζες, περνάει τα καλοκαίρια στην Ακράτα της καρδιάς της κι εμπνέεται από αυτήν.

Τον ποιητικό λόγο της κας Γιαννακοπούλου-Βακιρλή επικοινώνησε στο κοινό η εκπαιδευτικός και συγγραφέας, κα Αναστασία Ευσταθίου ξεδιπλώνοντας παράλληλα όλες τις πτυχές της προσωπικότητας της ποιήτριας. Το έργο του κου Κουμπούρα σύστησε στο κοινό ο δημοσιογράφος κι εκδότης της εφημερίδας «Στυξ», κος Βασίλης Αντωνίου, αναλύοντας στίχους ποιημάτων και δίνοντας έμφαση στη σύνδεση της γλώσσας με την ποίηση.

Οι απαγγελίες των ποιητικών αποσπασμάτων αποδόθηκαν με θεατρικότητα και λυρισμό από τρία νέα παιδιά του τόπου, σε μια προσπάθεια επαφής των νέων με την ποίηση. Πρόκειται για τον μαθητή του Λυκείου Ακράτας, Γιάννη Σπανό και τις φοιτήτριες, Βασιλική Ρογκάκου και Βασιλική Φουντούκου.

Η βραδιά εκτός από ποίηση διέθετε και μουσικά ακούσματα από τις καθηγήτριες της Φιλαρμονικής Ακράτας, κα Μαρία Γερολύμου στο πιάνο και το τραγούδι και κα Άρτεμις Οικονόμου στην κιθάρα. Δύο από τα τραγούδια της εκδήλωσης ερμηνεύτηκαν από την Βασιλική Φουντούκου. Τον φωτισμό της σκηνής επιμελήθηκε ο Αντρέας Σακελλαρίου.

Η εκδήλωση αποτέλεσε μια σύμπραξη του Πολιτιστικού Συλλόγου «Αναγέννησις» και της Βιβλιοθήκης Ακράτας και συντονίστηκε από την εκπαιδευτικό και μέλος του Δ.Σ. της «Αναγέννησις», κα Μαρία Αγγελακοπούλου. Στο τέλος της βραδιάς απονεμήθηκαν στους ποιητές αναμνηστικά από την υπεύθυνη της Βιβλιοθήκης, κα Ανθή Παμπούκη και τον πρόεδρο της «Αναγέννησις», κο Χρήστο Ασημακόπουλο. Οι ποιητές ως ανταπόδοση της βραδιάς διέθεσαν τα έσοδα των βιβλίων τους στον Πολιτιστικό Σύλλογο που τους φιλοξένησε.


Διαβάστε περισσότερα:
· · · · · ·
Κατηγορίες Άρθρου
ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Τα σχόλια είναι κλειστά.

protionline.gr