background img
banner
banner

Αντίθετοι οι γονείς με την κατάργηση της προσευχής στα σχολεία

ΕΓΚΥΚΛΙΟΣ ΕΧΕΙ ΑΠΑΛΕΙΨΕΙ ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ ΑΝΑΦΟΡΑ ΣΤΗΝ ΠΡΩΙΝΗ ΠΡΟΣΕΥΧΗ ΟΠΩΣ ΓΙΝΟΤΑΝ ΚΑΘΕ ΕΤΟΣ

Αντιδράσεις, πριν καν ξεκινήσει η σχολική χρονιά, προκαλεί εγκύκλιος του υπουργείου Παιδείας που δεν κάνει αναφορά στην πρωινή προσευχή στα σχολεία, γεγονός που εξηγείται ότι επιχειρείται η κατάργησή της. Ανάστατη παρουσιάζεται για το θέμα η Ομοσπονδία Γονέων και Κηδεμόνων της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας ξεκαθαρίζοντας πως κανείς δεν μπορεί να απομακρύνει τα παιδιά από τον Χριστό!

Όπως ανέφερε στο “protionline.gr” ερωτηθείς σχετικά, ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Γονέων καθώς και της Ένωσης Συλλόγων Γονέων Αιγιάλειας Μένιος Κουτρόπουλος, ΄΄με εγκύκλιο που στάλθηκε από το υπουργείο Παιδείας στα σχολεία, φαίνεται πως επιχειρείται η κατάργηση της πρωινής προσευχής. Κι αυτό το υποθέτουμε γιατί στην εγκύκλιο που έχει σταλεί δεν γίνεται καμία αναφορά σε πρωινή προσευχή, όπως γινόταν πάντα τα προηγούμενα χρόνια, γεγονός που αφήνει τον διευθυντή του εκάστοτε σχολείου να αποφασίζει κατά βούληση΄΄. ΄΄Η στάση αυτή του υπουργείου μας δημιουργεί υπόνοιες και δηλώνουμε ανοιχτά την αντίθεσή μας στο ενδεχόμενο κατάργησης της προσευχής και απομάκρυνσης της θρησκείας μας από τα σχολεία΄΄, πρόσθεσε ο κ. Κουτρόπουλος.

Θα πρέπει πάντως να σημειωθεί ότι ο πρώην υπουργός Παιδείας Νίκος Φίλης πέρυσι αναφορικά με το θέμα, είχε μιλήσει για συνεννόηση και συμφωνία του σχολείου και των τοπικών συλλόγων διδασκόντων και γονέων και κηδεμόνων και για… δημοκρατικές διαδικασίες, οι οποίες όμως ακυρώνονται με την εγκύκλιο που υπερισχύει όλων. Τι λέει όμως η εγκύκλιος που εξεδόθη από το Υπουργείο; Αναφέρει πως «Μετά το ηχητικό σήμα, στις 08:10, με ευθύνη των εφημερευόντων κλείνουν οι είσοδοι και οι μαθητές συγκεντρώνονται κατά τμήματα ή τάξεις στον προκαθορισμένο χώρο ή τμήματα ή τις τάξεις επιτηρούν οι διδάσκοντες σε αυτά την 1η διδακτική ώρα».

«Καυστική» η Ομοσπονδία

Με ανακοίνωσή της, η Ομοσπονδία Γονέων και Κηδεμόνων της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, είναι αρκετά «καυστική». Συγκεκριμένα, επισημαίνει: ΄΄Πλησιάζει η ώρα που το κουδούνι Του σχολείου θα χτυπήσει και μαθητές και εκπαιδευτικοί θα είναι στις θέσεις τους για να γίνει ο καθιερωμένος αγιασμός για το καλωσόρισμα των μαθητών ως είθισται. Μετά ακολουθεί η πρωινή Προσευχή που δίνει το στίγμα ότι ξεκινά η Νέα σχολική χρονιά με την βοήθεια του Χριστού. Όσον αφορά τα δημοσιεύματα που θέλουν το υπουργείο παιδείας να καταργεί την πρωινή προσευχή ερωτούμε: Ποιος είναι αυτός που θα διαταράξει αυτήν την ισορροπία; Ποιος είναι αυτός ή αυτοί που θα απαγορεύσουν στους εκπαιδευτικούς και στους μαθητές να βρίσκονται κοντά στα Θεία; Κανείς δεν μπορεί να αφαιρέσει το δικαίωμα των παιδιών μας να προσεύχονται΄΄.

Και προσθέτει: ΄΄Κανείς δεν μπορεί να απομακρύνει τα παιδιά από τον Χριστό και την Εκκλησία. Αν τα δημοσιεύματα που ακούγονται είναι αληθή το υπουργείο θα μας βρει απέναντι. Ως γονείς και ως εκπρόσωποι μεγάλης μερίδας μαθητών και γονέων θα κάνουμε ότι περνά από το χέρι μας ώστε να μην διαταραχτεί το θρησκευτικό αίσθημα κανενός μαθητή που επιθυμεί να προσεύχεται και να πιστεύει. Πρόκειται για μία ενέργεια η οποία σίγουρα θα πυροδοτήσει περαιτέρω όξυνση στις σχέσεις Εκκλησίας-κυβέρνησης, αλλά και μία απόπειρα αποκοπής της Ορθοδοξίας από τους πιστούς…΄΄.


Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

Σχετικα αρθρα


Τα σχόλια είναι κλειστά.

protionline.gr