background img
banner
banner

Ένα φαντασμαγορικό μοναδικό υπερθέαμα

ΜΕ ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΠΑΡΟΥΣΙΕΣ ΚΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΥΣ ΑΠΟ 900 ΧΟΡΕΥΤΕΣ- ΜΟΥΣΙΚΟΥΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΣΥΝΟΔΟΥΣ ΤΟΥΣ ΤΟ 13ο ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΩΝ ΧΟΡΩΝ ΤΩΝ ΙΩΝΩΝ

Το φετινό Παγκόσμιο Φεστιβάλ Παραδοσιακών Χορών του Συλλόγου «Ίωνες», είχε κάτι το ξεχωριστό και μοναδικό και αποτελούσε συνέχεια του 12ου Παγκοσμίου Φεστιβάλ που άφησε εποχή στα πολιτιστικά δρώμενα της Αιγιαλείας, με την παρουσία των 6 πρέσβεων (Κίνας-Βιετνάμ-Ταϋλάνδης-Ινδονησίας-Ουκρανίας –Φιλιππίνων) και 12 ανώτατων διπλωματών, καθώς και του Ολυμπιονίκη Δημοσθένη Ταμπάκου.

Ποιος άλλωστε, μπορεί να αμφισβητήσει το ανωτέρω όταν παραβρέθηκε πρέσβης της Ινδονησίας με όλο το επιτελείο της Πρεσβείας, ο πρέσβης της Ινδίας, ο Μορφωτικός ακόλουθος της πρεσβείας του Περού, ο σύμβουλος της Υπουργού Τουρισμού κ. Δαδιώτης και ο διευθυντής του Υπουργείου Πολιτισμού κ. Λένος ως εκπρόσωπος του Υπουργείου. Επίσης, παραβρέθηκαν στις εκδηλώσεις εκπρόσωποι των Υπουργείων πολιτισμού της Ινδονησίας-Ινδίας και Σερβίας συνοδεύοντας τα χορευτικά συγκροτήματα, συμμετείχαν 24 χορευτικά συγκροτήματα από Ελλάδα και από όλο τον κόσμο (Ινδονησία-Ινδία-Περού-Κολομβία-Τουρκία-Σερβία-Καύκασος-Βοσνία Ερζεγοβίνη-Βουλγαρία).

Το «παρών» έδωσε και η κρατική σερβική τηλεόραση βιντεοσκοπώντας τις εκδηλώσεις και που μαζί με το ντοκιμαντέρ των γύρω περιοχών προβάλλεται στον σερβικό λαό. Συμμετείχαν δε συνολικά πάνω από 900 χορευτές-χορεύτριες-χορωδοί-μουσικού-συνοδοί.

Με ταυτόχρονη πραγματοποίηση δύο παραστάσεων στο Ρωμαϊκό Ωδείο Πατρών στις 4 και 5 Αυγούστου, ένα φαντασμαγορικό υπερθέαμα καθήλωσε τους χιλιάδες θεατές επί 5 ημέρες, και τους μετέφερε κάθε βράδυ στις ιδιαίτερες πατρίδες των χορευτικών συγκροτημάτων. Τα συγκροτήματα όλα καταπληκτικά, εντυπωσίασαν τους θεατές και τους κρατούσαν μέχρι το τέλος των παραστάσεων.

΄΄Δεν ήξερες τι να πρωτοθαυμάσεις. Τους παραδοσιακούς χορούς Ινδονησίας και Ινδίας που με τους χορούς των μετέφεραν στο κοινό τον πολιτισμό τους-τα ήθη και έθιμα; Τους καταπληκτικούς χορευτές του Περού, το απίθανο μουσικό συγκρότημα της Κολομβίας με την θαυμάσια Νοτιοαμερικάνικη μουσική; Τους Καυκάσιους που μας θύμισαν την παλιά Σοβιετική Ένωση και που σε κάθε παράσταση παρουσίαζαν χορούς με πάνω από 5 διαφορετικές παραδοσιακές φορεσιές, την Βιρτουόζικη και μοναδική Βουλγαρία; Το καταπληκτικό συγκρότημα της Σερβίας που κέρδισε τον τίτλο του καλύτερου χορευτικού συγκροτήματος του φεστιβάλ μετά από τριήμερη ψηφοφορία των θεατών; Την πανεπιστημιακή ομάδα του Πανεπιστημίου του Σεράγιεβο; Αυτό είναι το μεγαλείο του πολιτισμού και της παράδοσης και χωρίς ίχνος εγωισμού αλλά με πολύ μεγάλη υπερηφάνεια ,πιστεύουμε ότι προσφέραμε μία σπάνια πολιτιστική κίνηση΄΄, αναφέρεται σε ανακοίνωση του Συλλόγου Ίωνες που τονίζονται και τα εξής: ΄΄Επίσης πιστεύουμε απόλυτα, αλλά και σύμφωνα με τις απόψεις και γνώμες των πρέσβεων που έφυγαν κατενθουσιασμένοι και έκπληκτοι για αυτό το φαντασμαγορικό θέαμα που είδαν, αλλά και των ξένων χορευτικών συγκροτημάτων που τα περισσότερα από αυτά έχουν γυρίσει όλο τον κόσμο, ότι οι φετινές συνολικές πολιτιστικές εκδηλώσεις μας είναι από τις καλύτερες στον κόσμο για το 2017.

Μεγάλη προβολή της περιοχής

Για όλες αυτές τις μεγάλες πολιτιστικές εκδηλώσεις που πραγματοποιήσαμε, το φαντασμαγορικό και μοναδικό υπερθέαμα που προσφέραμε στους χιλιάδες δημότες της Αιγιαλείας και όχι μόνο, αλλά και στους εκατοντάδες χιλιάδες τηλεθεατές ,αφού μεταδίδοντο ζωντανά σε 174 χώρες του κόσμου μέλη της IOV, κατορθώσαμε να συγκεντρώσουμε σε ένα μεγάλο φόρουμ της ειρήνης και συναδέλφωσης των λαών χορευτικά συγκροτήματα από 9 ξένες χώρες από όλο τον κόσμο και από όλη την Ελλάδα με 900 και πλέον χορευτές-χορεύτριες στην πλατεία των Νικολεΐκων, κατορθώσαμε να έχουμε την παρουσία τόσων σημαντικών επισήμων ως αναφέρουμε ανωτέρω, διαφημίσαμε πολιτιστικά και τουριστικά την περιοχή μας-την περιφέρεια αλλά και την Ελλάδα στα πέρατα του κόσμου, δεδομένου ότι πραγματοποιήθηκαν πολλές εκδρομές σε διάφορα μέρη που είχαμε παρουσία μιας ξένης κρατικής τηλεόρασης από τον σύλλογο δεν είχαμε την επιβαλλόμενη βοήθεια γι’ αυτό το μεγάλο πολιτιστικό γεγονός΄΄.

Παράλληλα, ο Σύλλογος επισημαίνει: ΄΄Αξέχαστο για τα ξένα χορευτικά συγκροτήματα θα μείνει το αποχαιρετιστήριο πάρτυ που πραγματοποιήσαμε στον χώρο της παραλίας στις 6/8/2017 μετά το πέρας των εκδηλώσεων. Επίσης αξέχαστη θα μείνει για τους Αιγιώτες και για τα συγκροτήματα, η μεγαλειώδης παρέλαση στους δρόμους του Αιγίου, όπου συμμετείχαν 14 ξένα και Ελληνικά χορευτικά συγκροτήματα με τις παραδοσιακές στολές τους και ζωντανές ορχήστρες και με περίπου 550 χορευτές-χορεύτριες και μουσικούς, με χορευτικά δρώμενα στην πλατεία Αγίας Λαύρας ,και με την συνεργασία του Εμπορικού Συλλόγου Αιγίου, συνεργασία που δεν θύμιζε ιστορίες του παρελθόντος. Ήταν κάτι το πρωτοφανές για την πολιτιστική ιστορία του Αιγίου, ένα φαντασμαγορικό υπερθέαμα που έκανε τον κόσμο να χειροκροτεί ακατάπαυτα και να πετάγονται έξω από τα μαγαζιά, για να δουν αυτό το μοναδικό υπερθέαμα. Οι αποστολές των ξένων χορευτικών συγκροτημάτων έφυγαν κατενθουσιασμένοι με την περιποίηση που τους παρείχαμε σε ξενοδοχεία τουριστικά δίπλα στην θάλασσα σημειώνοντας χαρακτηριστικά: ΄΄Έχουμε συμμετάσχει σε φεστιβάλ σε όλο τον κόσμο. Πρώτη φορά συναντήσαμε τέτοια καταπληκτική και ολοκληρωμένη διαμονή΄΄.


Κατηγορίες Άρθρου
ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Σχετικα αρθρα


Τα σχόλια είναι κλειστά.

protionline.gr