background img
banner
banner

Στην Ιατρική Σχολή Πατρών η Μαντώ Μαραγκού

ΤΙ ΕΛΕΓΕ ΣΤO “PROTIONLINE.GR” ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΤΩΝ 19.327 ΜΟΡΙΩΝ ΣΤΙΣ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΕΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ

Βαθμολογία που… ζαλίζει πέτυχε στις πανελλαδικές εξετάσεις η Μαντώ Μαραγκού, απόφοιτη του 1ου Γενικού Λυκείου Αιγίου, η οποία φαίνεται να είναι η… πρώτη των πρώτων στην Αιγιάλεια. Με 19.327 μόρια, τελικά πέτυχε το στόχο της και μπήκε πέμπτη στην Ιατρική Σχολή Πατρών και το μέλλον της προδιαγράφεται λαμπρό.

Πώς όμως η Μαντώ κατάφερε να φτάσει τόσο ψηλά; Στο ερώτημα του “protionline.gr”, είχε απαντήσει: ΄΄Η επιτυχία μου οφείλεται στον συνδυασμό σωστού μεθοδικού διαβάσματος με μέτρο και την σωστή ψυχολογία, αλλά και ο παράγοντας τύχη έπαιξε τον ρόλο του. Θεωρώ ότι διάβασα όσο έπρεπε και όσο χρειαζόταν, χωρίς υπερβολές, δίχως ξενύχτια, χωρίς να χρειαστεί να ξυπνάω πολύ πρωί για να διαβάσω. Οι ώρες της ημέρας ήταν αρκετές ώστε και να διαβάζω όσο πρέπει και να συνεχίζω τη ζωή μου, χωρίς η προετοιμασία των εξετάσεων να γίνει μία εξαντλητική διαδικασία΄΄.

Άποψη της 18χρονης αριστούχου είναι ότι και η ψυχολογία του υποψηφίου πρέπει να είναι καλή για να μπορέσει να αποδώσει. ΄΄Όταν κάποιος έχει καλή ψυχολογική διάθεση, δεν διακατέχεται από άγχος και είναι σίγουρος για τις γνώσεις του, δεν έχει να φοβηθεί κάτι΄΄, επισημαίνει. Η σιγουριά της ωστόσο, πηγάζει και από τις σωστές βάσεις που είχε στο σχολείο από μικρή ακόμη ηλικία.

Όπως αναφέρει, ΄΄το διάβασμα όλων των χρόνων και το γεγονός ότι δεν είχα κενά, με βοήθησε. Με έμαθε επίσης, να είναι πιο συγκεντρωμένη, να ξέρω μεθοδολογία, να γνωρίζω πώς πρέπει να απαντήσω και να αναλύσω τα ζητούμενα. Ουσιαστικά όμως, το διάβασμα με μεγαλύτερη ένταση ήταν τις τρεις χρονιές του Λυκείου΄΄. Όσο για άλλες δραστηριότητες, η Μαντώ δεν σταμάτησε να ασχολείται με άλλα πράγματα, πλην της τελευταίας χρονιάς. ΄΄Μέχρι πέρυσι ήμουν και στην θεατρική ομάδα του σχολείου, την τελευταία χρονιά όμως, δεν προλάβαινα΄΄, αναφέρει.

Οι Πανελλήνιες δεν είναι το παν…

Στην δύσκολη δοκιμασία των πανελλαδικών εξετάσεων, η Μαντώ Μαραγκού, όπως λέει, είχε στο πλευρό της την οικογένειά της, αλλά και τους καθηγητές του φροντιστηρίου της. ΄΄Η οικογένειά μου, μου παρείχε στήριξη και δύναμη και τους ευχαριστώ που ήταν διαρκώς στο πλευρό μου. Επίσης, το φροντιστήριό μου με βοήθησε πολύ σε επίπεδο γνώσεων αλλά και στον ψυχολογικό τομέα΄΄, σημειώνει.

Αναφορικά με την πολύ υψηλή βαθμολογία της, είχε επισημάνει: ΄΄Σίγουρα, με δικαιώνει και ανταμείβει τους κόπους μου, αφού μου επιτρέπει να εισαχθώ στην σχολή που επιθυμώ και να σπουδάσω το αντικείμενο που μου αρέσει. Πλην όμως, δεν θεωρώ ότι η υψηλή βαθμολογία είναι τα πάντα. Ούτε καν η επιτυχία στις εξετάσεις. Οι Πανελλήνιες δεν είναι το παν. Υπάρχουν πολλές εναλλακτικές κι ακόμη κι αυτοί που δεν πήγαν τόσο καλά, δεν πρέπει να απελπίζονται. Είναι μία «μάχη» αλλά όχι ο… πόλεμος. Θεωρώ πως έχουμε πολλές «μάχες» να δώσουμε ακόμη στη ζωή. Άλλωστε, δεν αποκλείεται μία ενδεχόμενη αποτυχία τώρα, να βγει σε καλό σε κάποιον στο μέλλον΄΄.

Γιατί επιλέγει την Ιατρική

Η επιλογή τής Ιατρικής Σχολής από την Μαντώ, δεν έχει να κάνει μόνο με την επαγγελματική αποκατάσταση και δεν είναι απόρροια της πλεονεκτικής θέσης στην οποία βρίσκεται χάρη στην βαθμολογία της. Όπως η ίδια επισήμανε στo “protionline.gr” ερωτηθείσα γιατί επέλεξε την συγκεκριμένη επιστήμη, ΄΄είναι κάτι που το ήθελα από μικρή, αφού μου αρέσει να βοηθάω τους ανθρώπους και εκτιμώ ότι η ιατρική είναι ο καλύτερος τρόπος για να το κάνω΄΄. Σε ό,τι αφορά την επιλογή της Ιατρικής Πάτρας, αναφέρει πως γνωρίζει ότι είναι πολύ καλή σχολή ενώ βρίσκεται και κοντά στον τόπο κατοικίας της. Όσο για το εάν η επιλογή της σχολής έχει να κάνει και με την επαγγελματική της αποκατάσταση, αναφέρει πως είναι κι αυτό ένα κριτήριο, ξεκαθαρίζει ωστόσο ότι είναι και το αντικείμενο των ιατρικών σπουδών κάτι που την έλκει…


Διαβάστε περισσότερα:
· · · ·
Κατηγορίες Άρθρου
ΠΡΟΣΩΠΑ

Τα σχόλια είναι κλειστά.

protionline.gr