background img
banner
banner

Ένα δεκαήμερο «ντυμένο» στα χρώματα της γεύσης!

ΑΠΟ 17 ΕΩΣ 27 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ ΤΑ «ΟΙΝΟΞΕΝΕΙΑ 2017» ΣΤΗΝ ΑΙΓΙΑΛΕΙΑ

Η Αιγιάλεια, το δεύτερο δεκαπενθήμερο του Αυγούστου βάζει τα καλά της! Ντύνεται στα λευκά, στα ροζέ, στα κόκκινα. Δοκιμάζει τοπικούς εκλεκτούς οίνους, τους συνδυάζει με γεύσεις και εδέσματα της παραδοσιακής τοπικής κουζίνας και προσφέρει εμπειρίες χαράς, εξερεύνησης και απόλαυσης στα πανέμορφα τοπία της. Από 17 ως 27 Αυγούστου, η περιοχή υποδέχεται ντόπιους και επισκέπτες στις εκδηλώσεις «Οινοξένεια – Τοπία και γεύσεις της Αιγιάλειας», με τον τίτλο «Τα χρώματα της γεύσης».

Και τι δεν έχει φέτος το ταξίδι: Γευστικές ισορροπίες με οδηγό το κρασί, καλλιτεχνικά δρώμενα, εκδηλώσεις σε επισκέψιμα οινοποιεία, περιηγήσεις στους αμπελώνες, γευσιγνωσίες οίνου, εξερευνήσεις, εκθέσεις, συναυλίες…

Όπως αναφέρει σχετικά η διοργανώτρια Δημοτική Κοινωφελής Επιχείρηση Αιγιαλείας, ΄΄φέτος θα εξερευνήσουμε την αρμονία των γεύσεων σε έναν τόπο που συνδυάζει μοναδικά τη φύση με τον άνθρωπο, την παράδοση με τον πολιτισμό, τη μακραίωνη ιστορία με το ζωντανό σήμερα, το κύμα με το έλατο! Έναν τόπο που ο Παυσανίας εκθείασε για την αμπελουργική του δεινότητα και όπου ο Οσκαρικός σκηνοθέτης Alexander Payne ανακηρύχθηκε «Παγκόσμιος πρεσβευτής των οίνων της Αιγιάλειας» από το 2016, για τους οίνους και τη φιλοξενία του. Στην Αιγιάλεια, έναν τόπο με γευστική πολυπλοκότητα και μακρά επίγευση!΄΄.

Ο θεσμός «Οινοξένεια» διοργανώνεται για 5η χρονιά από τη ΔΗ.Κ.ΕΠ.Α., αποτελώντας μια από τις κύριες εκδηλώσεις οινικού και εναλλακτικού τουρισμού της χώρας. Βασικοί πρωταγωνιστές και συνδετικός κρίκος όλων των δράσεων είναι οι εκλεκτοί οίνοι της Αιγιάλειας και τα οινοποιεία του «Δικτύου Οινοξένεια». Φέτος, με ασφαλέστερη και ταχύτερη πρόσβαση μέσω της Ολυμπίας οδού, η ΔΗ.Κ.ΕΠ.Α. μάς προσκαλεί να απολαύσουμε το ταξίδι στους Δρόμους κρασιού της Αιγιάλειας και να γίνουμε όλοι πρεσβευτές της βιωματικής εμπειρίας «Οινοξένεια».

Το πρόγραμμα

Το μαγικό ταξίδι ξεκινά την Πέμπτη 17 Αυγούστου με τη μεγάλη εκδήλωση έναρξης στο Πολιτιστικό Κέντρο Αιγίου «Αλέκος Μέγαρης», που θα περιλαμβάνει παρουσίαση των οίνων και των γεύσεων της Αιγιάλειας, γευστική δοκιμή με γυάλινο ποτήρι γευσιγνωσίας «Οινοξένεια» και μουσικό «Ταξίδι στα χρώματα της Μεσογείου» με τη Σαββίνα Γιαννάτου και τους Prima vera en Salonico.

Επίσης, το πρόγραμμα περιλαμβάνει:

  • Παρασκευή 18 Αυγούστου «Στον τόπο των μύθων» στο Οινοποιείο «Τετράμυθος»,
  • Σάββατο 19 Αυγούστου «Σκόνη στ’ αμπέλια» «Αχαιών Οινοποιητική»,
  • Κυριακή 20 Αυγούστου, «ΧάρτΟινος έρωτας» στην παραλία Αιγίου,
  • την Δευτέρα 21 του μήνα, «Αετοκορφές στο ακρογιάλι» στο Οινοποιείο Καρανικόλα,
  • Τρίτη 22 Αυγούστου «Μία θάλασσα αμπέλια» στους αμπελώνες Rira,
  • Τετάρτη 23, «Απόψε πάμε θέατρο ή κινηματογράφο;» στην «Οινοφόρος –Roubalis Winery»,
  • Πέμπτη 24 Αυγούστου «Οίνος και μέλος» στην Μονή Παμμεγίστων Ταξιαρχών,
  • Παρασκευή 25 Αυγούστου «Οινοτουριστικά» στην Άνω Ακράτα,
  • Σάββατο 26 του μήνα «Μια καλή χρονιά» στο οινοποιείο «Cavino»,
  • Κυριακή 27 Αυγούστου «Στ’ αμπέλια και στα λινά» στο Γρηγόρι και
  • Κυριακή 27 Αυγούστου «Κάποτε στο Αίγιο» στο υπαίθριο θέατρο «Γ. Παππάς».

Η Μάριαν Σπίγγου, σύμβουλος οινοτουρισμού, θα μιλήσει για «Οινοτουρισμό, εξωστρέφεια και διεθνή προβολή της Αιγιάλειας». Επίσης, θα ανέβει η παράσταση «Κάποτε στο Αίγιο», μια μοναδική μουσικοθεατρική παράσταση που ζωντανεύει το Αίγιο της εποχής του Μεσοπολέμου. Θεατρικό κείμενο: Μαρία Παναγιωτακοπούλου. Μουσική σύνθεση και επιμέλεια: Σάκης Παπαδημητρίου. Συμμετέχουν μέλη από τους φορείς: Μουσικό Εργαστήρι Αιγίου-Ηδύφωνο, Θεατρική Έκφραση Αιγίου, Θεατρική Ομάδα Αποφοίτων, Φιλαρμονική Αιγίου, Χορωδία Αιγίου, Γυναικεία Χορωδία παραδοσιακής μουσικής, Σχολή Χορού Salon de ballet. Τραγούδι: Σοφία Παπάζογλου.

Σημειώνεται πως ο θεσμός τελεί υπό την αιγίδα των Υπουργείων Τουρισμού, Πολιτισμού και Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και χορηγός επικοινωνίας είναι η ΕΡΤ.


Διαβάστε περισσότερα:
· · ·
Κατηγορίες Άρθρου
ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Τα σχόλια είναι κλειστά.

protionline.gr