background img
banner
banner

Πάταξη της αυθαίρετης αφισοκόλλησης

ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΤΟΥ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΥ ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑΣ ΜΕ ΠΡΟΣΤΙΜΑ

«Μαχαίρι» στην άναρχη αφισοκόλληση προτίθεται να βάλει τώρα η δημοτική αρχή, προκειμένου να αντιμετωπίσει μία εικόνα που προσβάλει και ρυπαίνει την περιοχή.

Η Αιγιάλεια και αυτό το καλοκαίρι, θύμισε… χάρτινη πολιτεία, με κολόνες, φωτιστικούς στύλους, τοίχους και κάθε σημείο της να έχουν γεμίσει με αφίσες, οι οποίες μάλιστα παραμένουν εκεί ως τώρα, είτε για να διαφημίζουν παραλιακά καταστήματα, είτε για εκδηλώσεις που πραγματοποιήθηκαν τον Ιούνιο και τον Ιούλιο, αφού κάποιοι τις τοποθέτησαν αλλά δεν ενδιαφέρθηκαν να τις μαζέψουν…

Στο εξής οι αφίσες θα τοποθετούνται μόνο σε ειδικά πλαίσια του δήμου, εφαρμόζοντας έτσι τα όσα προβλέπει ο κανονισμός καθαριότητας στο συγκεκριμένο θέμα. Η πάταξη της αυθαίρετης αφισοκόλλησης πάντως, αποτελούσε στόχο της δημοτικής αρχής από την αρχή ανάληψης της θητείας της, ενώ ο δήμαρχος έχει μεταφέρει την βούλησή του αυτή και στους φορείς της περιοχής. Χαρακτηριστικά ήταν και τα όσα είχε αναφέρει επ’ αυτού σε παλιότερη συνεδρίαση του Δ.Σ. του Επιμελητηρίου Αχαΐας στο Αίγιο, εκεί όπου εμφανιζόταν κατηγορηματικός για το θέμα, πλην όμως, μέχρι σήμερα δεν είχε γίνει το παραμικρό.

Ειδικά πλαίσια σε επιλεγμένα σημεία

Με σχετική ανακοίνωσή του, ο δήμος προχθές έκανε γνωστό πως βάζει τέλος στην αυθαίρετη αφισοκόλληση που ρύπαινε το περιβάλλον και έπληττε την εικόνα της πόλης, με την τοποθέτηση ειδικών πλαισίων εντός των οποίων και αποκλειστικά μόνο μέσα σε αυτά, θα επιτρέπεται από τώρα και στο εξής η τοποθέτηση διαφημιστικών αφισών, ενοικιαστηρίων κ.λπ.
Τα κεντρικά σημεία που έχουν επιλεγεί για τον σκοπό αυτό είναι συγκεκριμένα τα εξής: 1.Τρίγωνη πλατεία, 2.Πλατεία Αγίας Λαύρας, 3.Πλατεία Δεξαμενής, 4.Πάρκο Υψηλών Αλωνίων , Μητροπόλεως και 5.Πλατεία Μαχαίρα.

Το μέτρο αυτό είναι ήδη σε εφαρμογή και από Δευτέρα 18 Σεπτεμβρίου θα διεξάγονται τακτικοί έλεγχοι και οποιαδήποτε παράβαση θα τιμωρείται με πρόστιμο.
΄΄Για την επιτυχή εφαρμογή αυτού του μέτρου, ο Δήμος Αιγιαλείας έχει ανάγκη και ζητά τη συνεργασία όλων των συμπολιτών΄΄, αναφέρεται ακόμη στην σχετική ανακοίνωση.


Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

Σχετικα αρθρα


Τα σχόλια είναι κλειστά.

protionline.gr