background img
banner
banner

Ευχές και αισιοδοξία στον αγιασμό του Ε.Κ.Α.ΜΕ. | ΦΩΤΟ

ΞΕΚΙΝΗΣΕ Η ΝΕΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΧΡΟΝΙΑ

Με πολλές ευχές, θετική διάθεση και αισιοδοξία ξεκίνησε και τυπικά την Παρασκευή 15 Σεπτεμβρίου με τον καθιερωμένο αγιασμό, η νέα εκπαιδευτική χρονιά για το Ειδικό Κέντρο Αποκατάστασης και Μέριμνας ατόμων με αναπηρίες Αιγίου. Εκπαιδευόμενοι, γονείς, διοικητικό συμβούλιο, εργαζόμενοι, εθελοντές και φίλοι του Κέντρου, ήταν παρόντες σε αυτή την λιτή αλλά όμορφη τελετή, για να ευχηθούν τα καλύτερα για μία ακόμη πιο δημιουργική χρονιά, μέσα στην οποία θα γίνουν σημαντικά βήματα προς την υλοποίηση των μεγάλων στόχων του Ε.Κ.Α.ΜΕ.!

Τον αγιασμό τέλεσε ο Αρχιμανδρίτης π. Ανδρόνικος Τσαχρίδης, συνεπικουρούμενος από τους πατέρες Δαμιανό Σταυρίδη και Δημήτριο Κουτρουλή, μεταφέροντας τις θερμές ευχές του Μητροπολίτη και της Ιεράς Μητροπόλεως για την νέα εκπαιδευτική χρονιά σε αυτό το τόσο σημαντικό, για την τοπική κοινωνία, ίδρυμα.

Η δραστηριότητα του τελευταίου διαστήματος

Ο πρόεδρος του Ειδικού Κέντρου Θόδωρος Στεφανίδης αναφέρθηκε στην δραστηριότητα του τελευταίου διαστήματος που ήταν μάλιστα πολύ ευχάριστο για τους εκπαιδευόμενους, οι οποίοι πέρασαν ημέρες ξεγνοιασιάς πλάι στη θάλασσα, στις κατασκηνώσεις του δήμου Αιγιαλείας στο Μιχαλακοπούλειο Κληροδότημα, στην Πούντα Διακοπτού. Μάλιστα, δεν παρέλειψε να εκφράσει τις ευχαριστίες του προς τον δήμαρχο Θανάση Παναγόπουλο που ήταν παρών, για την παραχώρηση των εγκαταστάσεων. Παράλληλα, ο κ. Στεφανίδης ανέφερε πως φέτος εκπαιδευόμενοι και συνοδοί το χάρηκαν ακόμη περισσότερο, καθώς τελέσθηκε και μία υπαίθρια Θεία Λειτουργία και επιμνημόσυνη δέηση από τον π. Δαμιανό Σταυρίδη, στην μνήμη του Ανδρέα Μιχαλακόπουλου, ο οποίος είχε δωρίσει στον δήμο Αιγίου, το κτίριο όπου στεγάζονται οι κατασκηνώσεις. Στο σημείο εκείνο, ο πρόεδρος του Ε.Κ.Α.ΜΕ. ευχαρίστησε ιδιαιτέρως τον π. Δαμιανό, τονίζοντας ότι η υπαίθρια λειτουργία έκανε την φετινή κατασκηνωτική περίοδο ξεχωριστή, καθώς επρόκειτο για μία ανάγκη του Ε.Κ.Α.ΜΕ. να ευχαριστήσει τον επιφανή αυτόν άνθρωπο, τελώντας μνημόσυνο για πρώτη φορά στον χώρο τον οποίο δώρισε. Στο σημείο εκείνο, εκ μέρους του Ε.Κ.Α.ΜΕ. ο πατήρ Δαμιανός δέχθηκε ως δώρο μία καλαίσθητη λάμπα, δημιούργημα τον εκπαιδευόμενων.

Επίσης, ο πρόεδρος του Ειδικού Κέντρου ευχαρίστησε και τους είκοσι επιχειρηματίες ιδιοκτήτες εστιατορίων και άλλων καταστημάτων που κάλυψαν αφιλοκερδώς το μεσημεριανό και βραδινό γεύμα 30 κατασκηνωτών και τις 11 μέρες της κατασκήνωσης. ΄΄Το ελάχιστο που μπορούν να κάνουν το Δ.Σ., οι εκπαιδευόμενοι και οι εκπαιδευτές του Κέντρου είναι να τους εκφράσουν δημόσια τις ευχαριστίες τους με την ελπίδα οι συμπολίτες μας να στηρίξουν αυτές τις επιχειρήσεις των ευαισθητοποιημένων ανθρώπων. Οι περισσότεροι μας είχαν πει από πριν ότι θέλουν να μας στηρίξουν στην κατασκήνωση και όταν βγήκε το πρόγραμμα, όλοι πρόθυμα, ανταποκρίθηκαν΄΄, είπε ο κ. Στεφανίδης, ενώ το Ε.Κ.Α.ΜΕ. προορίζει γι’ αυτούς δώρα που επίσης δημιούργησαν με πολύ μεράκι οι εκπαιδευόμενοι.

Ο κ. Στεφανίδης ευχαρίστησε ακόμη τους αιρετούς που είναι κοντά στο Ε.Κ.Α.ΜΕ. ενώ έκανε γνωστή την ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Αιγιαλείας κατόπιν της θετικής εισήγησης του δημάρχου, για να είναι ο δήμος ο διαμεσολαβητής, ο φορέας δηλαδή που θα υπογράψει την προγραμματική σύμβαση με την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας για να χρηματοδοτηθεί το έργο του νέου κτιρίου του Ε.Κ.Α.ΜΕ.

Επίσης αναφέρθηκε στην απόφαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Δυτικής Ελλάδας, στην συνεδρίαση του οποίου ο ίδιος εκπροσώπησε το Ε.Κ.Α.ΜΕ., για να εισηγηθεί στην κυβέρνηση την εξαίρεση των ιδρυμάτων από την υποχρέωση καταβολής ΕΝΦΙΑ, και των ακινήτων που δεν χρησιμοποιούνται. ΄΄Έχουμε πολλές προτάσεις για να μας χαρίσουν κάτι, αν αυτό δεν φτιάχνεται και δεν αξιοποιηθεί εφόσον γίνει δεκτή η εισήγηση, μπορούμε να το δεχτούμε και να το κρατήσουμε χωρίς να πληρώνουμε ΕΝΦΙΑ΄΄, ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ο δήμος στο… πλευρό τού Ε.Κ.Α.ΜΕ.

Ο δήμαρχος Θανάσης Παναγόπουλος, ευχήθηκε καλή εκπαιδευτική χρονιά στα παιδιά και στο Διοικητικό Συμβούλιο και τους εθελοντές δύναμη και κουράγιο καθώς, όπως είπε, το έργο τους είναι δύσκολο. ΄΄Πήραμε την απόφαση ως δήμος να υπογράψουμε την προγραμματική σύμβαση για τις νέες εγκαταστάσεις. Το θεωρούμε ηθική υποχρέωσή μας να το κάνουμε. Όλοι εσείς αποτελείτε κομμάτι του δήμου, οπότε ήταν και χαρά μας να πάρουμε αυτή την πρωτοβουλία και από εδώ και πέρα θα πρέπει να θεωρείτε δεδομένη την υποστήριξη και συμπαράσταση από τον δήμο μας. Έτσι θα προωθηθεί το έργο που θέλετε να υλοποιήσετε. Από εκεί και πέρα, σε ό,τι αφορά την χρηματοδότηση του έργου, πιστεύω ότι η Περιφέρεια και ο κ. Κατσιφάρας έχουν ενσκύψει στο θέμα και έχουν υποσχεθεί ότι θα το εντάξουν, προκειμένου να χρηματοδοτηθεί με ένα σημαντικό ποσό΄΄, ανέφερε ο δήμαρχος, προσθέτοντας: ΄΄Είναι χαρά μου να είμαι κάθε φορά εδώ και ελπίζω από εδώ και πέρα τα πράγματα να είναι πιο εύκολα και πιο δημιουργικά για όλους΄΄.

Μαζί με τον δήμαρχο, την τελετή τίμησαν με την παρουσία τους ο Προϊστάμενος Πολεοδομικού Γραφείου Αιγίου Λεωνίδας Καράμπελας, ο πρώην πρόεδρος του ΝΠΔΔ του δήμου Κώστας Κλάγκος, ο Σύμβουλος της Ομοσπονδίας Εμπορικών Συλλόγων Πελοποννήσου Σωκράτης Μαυρίδης κ.ά.


Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

Σχετικα αρθρα


Τα σχόλια είναι κλειστά.

protionline.gr