background img
banner
banner

Πρώτο κουδούνι με χαμόγελα και ευχές! | ΦΩΤΟ

ΑΓΙΑΣΜΟΣ ΚΑΙ ΒΙΒΛΙΑ ΜΕ ΤΟ… ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΤΗΣ ΑΙΓΙΑΛΕΙΑΣ

Με το χαμόγελο και την αισιοδοξία που συνοδεύουν κάθε νέα αρχή, μαθητές και εκπαιδευτικοί προσήλθαν σήμερα, πρώτη  μέρα της νέας σχολικής χρονιάς, στα σχολεία τής Αιγιάλειας. Το πρώτο κουδούνι ήχησε λίγο μετά τις 8.30, με τους ιερείς να ψάλουν τον καθιερωμένο αγιασμό και τις ευχές για «καλή χρονιά» να δημιουργούν ένα κλίμα ευφορίας και χαράς. Παρόντες ήταν και γονείς είτε αυτοπροσώπως είτε διαμέσου των Συλλόγων Γονέων, στηρίζοντας τα παιδιά τους σε κάθε βήμα…

Στο… πλευρό των  μαθητών τη πρώτη μέρα στο σχολείο ήταν και εκπρόσωποι της δημοτικής αρχής, με τον δήμαρχο Θανάση Παναγόπουλο να παρίσταται στον αγιασμό του 2ου Γυμνασίου Αιγίου, την αντιδήμαρχο Παιδείας και Τεχνικών Έργων Βάσω Ψυχράμη στο 2ο Γυμνάσιο και το 1ο Δημοτικό Σχολείο Αιγίου, τον πρόεδρο της Σχολικής Επιτροπής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Δ. Αιγιαλείας Παναγιώτη Μαρινόπουλο στο 1ο Δημοτικό Σχολείο και την πρόεδρο της Σχολικής Επιτροπής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Δ.  Αιγιαλείας Αλέκα Τηλιγάδη, στο 2ο Γενικό Λύκειο που είναι και η οργανική της θέση ως εκπαιδευτικού. Σημαντική ήταν και η παρουσία ανθρώπων της Εκπαίδευσης όπως των σχολικών συμβούλων, ενώ στον αγιασμό του Δημοτικού Σχολείου Ελίκης παρέστη ο Περιφερειακός Διευθυντής Εκπαίδευσης Δυτικής Ελλάδας, Κωνσταντίνος Γιαννόπουλος. Επίσης, παρών στους αγιασμούς 10ου Δημοτικού Σχολείου Αιγίου και 1ου Γενικού Λυκείου ήταν ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Γονέων και Κηδεμόνων Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδος Μένιος Κουτρόπουλος και ο αναπλ. γραμματέας Διονύσης Τσουκαλάς.

Αμέσως μετά τον αγιασμό, οι ιερείς μετέφεραν τις ευχές του Μητροπολίτη Καλαβρύτων και Αιγιαλείας κ. Αμβροσίου, ο οποίος με πατρική αγάπη ευχήθηκε η νέα σχολική χρονιά να αρχίσει σήμερα με την ευλογία του Θεού ώστε να υπάρξει πρόοδος σε όλους τους τομείς. ΄΄Ο Κύριός μας να σας δίνει υγεία, σοφία και δύναμη, να σας πριμοδοτήσει με ισχυρή θέληση και να σας προστατεύει στα βήματά σας για να επιτύχετε κάθε σκοπό της ζωής σας΄΄, ανέφερε προς τους μαθητές, ενώ απευθυνόμενος στους εκπαιδευτικούς είπε πως ΄΄μέσα στην σύγχυση των καιρών μας και την αμφισβήτηση των αξιών, τα παιδιά κινδυνεύουν να χάσουν τον προσανατολισμό τους. Σας καλώ να δώσετε τα ηθικά και πνευματικά κίνητρα στα παιδιά να προοδεύσουν΄΄. Τέλος, επισήμανε πως ΄΄η τοπική μας εκκλησία, ως φιλεύσπλαχνη μητέρα όλων μας, θα είναι στο πλευρό σας΄΄.

Τρία είναι τα στοιχεία που χαρακτηρίζουν τους σημερινούς αγιασμούς. Το γεγονός ότι υπήρχαν εκπαιδευτικοί ώστε τα παιδιά να μπουν πρώτη μέρα στις αίθουσες και να παραλάβουν τα βιβλία τους, ανεξάρτητα από το εάν αλλάξουν αρκετοί εκπαιδευτικοί από την Τετάρτη, οι πολλοί νέοι διευθυντές μετά τις αλλαγές που προέκυψαν, καθώς και η αλλαγή εικόνας προς το καλύτερο αρκετών σχολείων λόγω των εργασιών που πραγματοποιήθηκαν στις εγκαταστάσεις τους.

Νέα πρόσωπα – ανακαινισμένα σχολεία

Στο 2ο Γυμνάσιο Αιγίου όπου παρέστη ο δήμαρχος Αιγιαλείας, τον αγιασμό τέλεσε ο πατήρ Αθανάσιος Λιακόπουλος, ενώ η νέα διευθύντρια Ευτυχία Τσουρούτη, υποδέχθηκε μαθητές και γονείς, με εγκάρδιες ευχές για μία εποικοδομητική χρονιά. ΄΄Οι διακοπές τελείωσαν, η ζωή συνεχίζεται και το σχολείο θεωρείται μία από τις καλύτερες εμπειρίες της ζωής. Αγαπητά μου παιδιά, σας εύχομαι να έχετε υγεία, θέληση, να αγαπάτε την γνώση, να διαβάζετε. Επίσης, να ξέρετε ότι η τηλεόραση και το ίντερνετ δεν είναι και οι καλύτεροι φίλοι, υπάρχουν άλλες πιο ουσιαστικές ασχολίες. Έχετε πολύ καλούς καθηγητές και οφείλετε να τους δείξετε την πρέπουσα εμπιστοσύνη για να αναπτύξετε μία πολύ καλή σχέση που θα σας δώσει πολλά΄΄, ανέφερε στον χαιρετισμό του ο κ. Παναγόπουλος, προσθέτοντας: ΄΄Επειδή το αύριο είναι συνδεδεμένο με το σήμερα και για την κοινωνία και την μετέπειτα ζωή σας, πρέπει από τώρα να λάβετε όλα τα εφόδια ώστε να γίνετε καλοί πολίτες στην κοινωνία και να ξέρετε ότι οι γονείς, οι καθηγητές σας κι εμείς, θα είμαστε δίπλα σας΄΄. Ευχές για μία καλή και εποικοδομητική χρονιά, απηύθυνε και ο πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του σχολείου, Λάμπρος Δημουλάς.

Σε κλίμα συγκίνησης και ικανοποίησης, πραγματοποιήθηκε ο αγιασμός στο 1ο Δημοτικό Σχολείο Αιγίου. Ένα σχολείο που προσφάτως ανακαινίστηκε, εκσυγχρονίσθηκε και άλλαξε ριζικά μορφή, με μέριμνα του δήμου. Συγκινημένη γιατί επιστρέφει στο σχολείο που φοίτησε ως μαθήτρια, δήλωσε η νέα διευθύντρια Ευανθία Μέγαρη, αμέσως μετά τον αγιασμό που τέλεσε ο πατήρ Δαμιανός Σταυρίδης. Αφού καλωσόρισε τους μαθητές και κυρίως τα χαριτωμένα «πρωτάκια», απευθυνόμενοι στους γονείς είπε: ΄΄Σας διαβεβαιώνουμε ότι θα κάνουμε ό,τι καλύτερο μπορούμε ώστε η σχολική χρονιά να κυλήσει ήμερα και δημιουργικά, ευχάριστα και αποτελεσματικά. Με την δική σας βοήθεια και συνεργασία, μπορούμε να ξεπεράσουμε κάθε εμπόδιο. Να μας επισκέπτεστε να ζητάτε πληροφορίες για την πρόοδο των παιδιών σας΄΄.

Ακολούθως, η αντιδήμαρχος κ. Ψυχράμη, μίλησε για την νέα όψη του σχολείου, παρατηρώντας πως με θέληση και καλή συνεργασία, γίνονται θαύματα. ΄΄Όλα μπορούν να γίνουν, ας υπάρχει οικονομική δυστοκία. Γι’ αυτό κι εμείς σας παραδίδουμε αυτό το σχολείο σήμερα και καμαρώνουμε. Προσωπικά, εάν το σχολείο παρέμενε στην παλιά του μορφή, εγώ δεν θα μπορούσα να αντικρίσω γονείς κατάματα, διότι βρισκόταν σε απαράδεκτη κατάσταση. Σήμερα όμως έχουμε έναν ανακαινισμένο σύγχρονο σχολείο. Αγαπητά παιδιά, γονείς και εκπαιδευτικοί να γνωρίζετε ότι εμείς θα είμαστε πάντα δίπλα σας΄΄, σημείωσε μεταξύ άλλων η αντιδήμαρχος.

Ιδιαίτερα χαρούμενος και συγκινημένος δήλωσε ο πρόεδρος της Σχολικής Επιτροπής Π.Ε. Παναγιώτης Μαρινόπουλος, τονίζοντας: ΄΄Την πρώτη φορά που μπήκα σε αυτό το σχολείο ένιωσα κάπως περίεργα καθώς πρόκειται για ένα ιστορικό σχολείο, ανεγέρθη επί πρωθυπουργίας Ελευθερίου Βενιζέλου, όταν ήταν υπουργός Παιδείας ο Γεώργιος Παπανδρέου. Βλέποντας όμως την κατάσταση στην οποία βρίσκεται, πήραμε την απόφαση ως Σχολική Επιτροπή Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης να ανακαινίσουμε το σχολείο. Θέλω να ευχαριστήσω την αντιδήμαρχο Τεχνικών Έργων Βάσω Ψυχράμη, τον διευθυντή της Τεχνικής Υπηρεσίας του δήμου Ανδρέα Τσιγκρή, την διευθύντρια κ. Μέγαρη που με προσπάθεια κατάφερε να εξασφαλίσει κάποιες χορηγίες από ιδιώτες. Είμαστε πολύ ικανοποιημένοι από την  εικόνα του σχολείου σήμερα΄΄. Αξίζει να σημειωθεί ότι δόθηκε η δυνατότητα και στους γονείς να επιστεφθούν το ανακαινισμένο σχολείο, διαπιστώνοντας τις διαφορές που είναι κάτι παραπάνω από εμφανείς.

Ευχές για την νέα σχολική χρονιά απηύθυνε και ο πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων του Σχολείου Γιώργος Κουτσοχέρας, εκφράζοντας την ικανοποίηση των γονέων για τις εργασίες που πραγματοποιήθηκαν. Επίσης, ο Σύλλογος Γονέων προσέφερε στην νέα διευθύντρια, δώρο και άνθη και για «καλή αρχή»!

Ευχές από την Ομοσπονδία Γονέων

Εν τω μεταξύ, σε ανακοίνωσή της η Ομοσπονδία Γονέων και Κηδεμόνων Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, επισημαίνει: «Η Ομοσπονδία καλωσορίζει όλους τους μαθητές της Περιφέρειάς μας στην νέα σχολική χρονιά. Εύχεται η χρονιά αυτή να είναι δημιουργική και εποικοδομητική για όλους. Παρακαλούμε τους γονείς να αγκαλιάσουν τα παιδιά και να σταθούν δίπλα στους εκπαιδευτικούς για ένα καλύτερο ΔΗΜΟΣΙΟ σχολείο».


Διαβάστε περισσότερα:
Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

Τα σχόλια είναι κλειστά.

protionline.gr