background img
banner
banner

Προχωρούν οι εργασίες αποκατάστασης αγροτικής οδοποιίας

«ΕΛΕΓΧΟΜΕΝΗ Η ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ» ΑΝΑΦΕΡΕΙ Η ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΣ ΒΑΣΩ ΨΥΧΡΑΜΗ

Στην… μάχη για την αποκατάσταση της αγροτικής οδοποιίας της Αιγιάλειας έχουν ριχτεί τα συνεργεία που έχουν αναλάβει το εν λόγω έργο από τον δήμο, σε μία προσπάθεια να καθαρίσουν δρόμους, να προφυλάξουν τους κατοίκους από… κακοτοπιές και προβλήματα και να εξυπηρετήσουν επισκέπτες και κυρίως τους καλλιεργητές ώστε να έχουν γρήγορη και ασφαλή πρόσβαση στα κτήματά τους.

Ήδη, οι εργολαβίες «τρέχουν» και όπως επισήμανε στo “protionline.gr”, ερωτηθείσα σχετικά, η αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων Βάσω Ψυχράμη, ΄΄τα συνεργεία έχουν ξεκινήσει από τα χωριά ολοκληρώνοντας το έργο τους σε αυτά λίγο πριν αρχίσει ο τρύγος και προχωρώντας γρήγορα, έτσι ώστε να εξυπηρετείται ο αγροτικός πληθυσμός΄΄. Παράλληλα, όπως τόνισε, ΄΄όπου χρειάζεται και εφόσον έχουμε τις σχετικές υποδείξεις των προέδρων των χωριών, στέλνουμε και τα μηχανήματα του δήμου΄΄.

΄΄Η κατάσταση είναι απολύτως ελεγχόμενη΄΄, πρόσθεσε η αντιδήμαρχος, απαντώντας έτσι και στον δημοτικό σύμβουλο Γιώργο Μεντζελόπουλο, ο οποίος έθιξε το θέμα στην προχθεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, κάνοντας λόγο για μεγάλα προβλήματα. Μάλιστα, στην τοποθέτησή του επί του θέματος, ο δήμαρχος Θανάσης Παναγόπουλος, κατά την διάρκεια του Συμβουλίου ανέφερε πως ίσως θα ήταν καλύτερα να πέσει τσιμέντο στους δρόμους αυτούς ώστε να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα μία κι έξω, δεδομένου ότι κάθε χρόνο ο δήμος δαπανά πολλά χρήματα για την αποκατάσταση της αγροτικής οδοποιίας, εξαιτίας κυρίως των προβλημάτων που δημιουργούνται από τις καιρικές συνθήκες. Το σχόλιο του πρώην δημάρχου Στάθη Θεοδωρακόπουλου ήταν ότι δεν μπορεί να πέσει τσιμέντο σε 3.000 χιλιόμετρα αγροτικής οδοποιίας που έχει όλη η Αιγιάλεια.

Ευχής έργο να διατίθεντο περισσότερα χρήματα

Από την πλευρά της, η κ. Ψυχράμη είπε πως δεν μπορεί να καταργηθεί η διαδικασία καθαρισμού των αγροτικών δρόμων, ενώ ευχής έργο θα ήταν να διατίθεται περισσότερα χρήματα για το σκοπό αυτό στηρίζοντας τους ανθρώπους που κρατούν ζωντανή την ύπαιθρο και διατηρούν παραγωγικό τον τόπο τους. Είναι χαρακτηριστικό ότι φέτος οι εργολαβίες για την αποκατάσταση αγροτικής οδοποιίας ανήλθαν σε 320.000 ευρώ.

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι το θέμα της χρηματοδότησης για την αγροτική οδοποιία είχε θέσει ο δήμαρχος και τον περασμένο Ιούνιο, στην ανοικτή διαβούλευση με τους δημάρχους για την προετοιμασία των δήμων σχετικά με την υποβολή προτάσεων έργων για ένταξη και χρηματοδότηση από το Πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης (ΠΑΑ) 2014-2020.


Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

Σχετικα αρθρα


Τα σχόλια είναι κλειστά.

protionline.gr