background img
banner
banner

“«Όχι» στα νέα μέτρα κυβέρνησης – ΕΕ που μας ξεκληρίζουν”

ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΙΓΙΟΥ «ΜΠΑΚΟΠΟΥΛΟΣ ΝΤΡΙΝΙΑΣ»

H νέα αύξηση της φορολογίας των αγροτικών νοικοκυριών, οι αυξημένες εισφορές στον ΕΦΚΑ και ΕΛΓΑ, ο ΕΝΦΙΑ, ο ΦΠΑ, τα κάθε είδους χαράτσια που επιβάλλουν η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ και όσοι ψηφίζουν τα μνημόνια στη Βουλή, απασχόλησαν την συνεδρίαση του Αγροτικού Συλλόγου Αιγίου «Μπακόπουλος – Ντρίνιας», που πραγματοποιήθηκε την περασμένη Πέμπτη.
Μάλιστα, τα μέλη του Δ.Σ. εξέφρασαν την αγανάκτησή τους, λέγοντας πως ΄΄οι επιβαρύνσεις αυτές παίρνουν από την τσέπη μας περίπου το 60% του εισοδήματός μας΄΄.

Το Δ.Σ απασχόλησαν επίσης τα κόκκινα δάνεια με τους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς, τα νέα τέλη στο νερό, τα νέα διόδια και όλα αυτά που δημιουργούν τεράστια προβλήματα στην αγροτική-λαϊκή οικογένεια. ΄΄Οι έμποροι και βιομήχανοι με μεθόδους καρτέλ κρατούν χαμηλά τις τιμές στα προϊόντα μας στο όνομα της “οικονομίας της αγοράς και του νόμου προσφοράς και ζήτησης”, κερδοσκοπώντας σε βάρος αγροτών – κτηνοτρόφων και της λαϊκής κατανάλωσης΄΄, αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο Αγροτικός Σύλλογος, τονίζοντας ακόμη πως ΄΄υλοποιώντας τις αποφάσεις της ΕΕ και του Παγκόσμιου Οργανισμού Εμπορίου, έχουμε αθρόες εισαγωγές ομοειδών αγροτικών και κτηνοτροφικών προϊόντων χωρίς δασμούς, με αποτέλεσμα να χτυπιέται η εγχώρια παραγωγή και να υπονομεύεται η διατροφική επάρκεια του λαού και της χώρας΄΄.

Παράλληλα, ο Αγροτικός Σύλλογος αναφέρεται και στις αποζημιώσεις από τις καταστροφές, λέγοντας: ΄΄Υπάρχουν εκτεταμένες καταστροφές από καιρικά φαινόμενα στο Δήμο Αιγιάλειας (παγετός, χαλαζόπτωση- βροχόπτωση, καύσωνας) αλλά ο ΕΛΓΑ δίνει ελάχιστα ψίχουλα και καθυστερημένα που δεν καλύπτουν ούτε το κόστος παραγωγής επικαλούμενος τον αντιδραστικό κανονισμό λειτουργίας του΄΄.

Γενική συνέλευση την Κυριακή 1η Οκτώβρη

Ένα άλλο θέμα που συζήτησε το Δ.Σ. του Συλλόγου είναι η απόφαση της κυβέρνησης να προωθήσει την μεταφορά και εγκατάσταση πυρηνικών κεφαλών στη Βάση του Άραξου στην περιοχή, προκειμένου να προστατεύσει και στρατιωτικά τα συμφέροντα των εταιρειών πετρελαιοειδών – ελληνικών και ξένων- που δραστηριοποιούνται στο Ιόνιο.


Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

Σχετικα αρθρα


Τα σχόλια είναι κλειστά.

protionline.gr