background img
banner
banner

Ζητούν κόμβο round about στη γέφυρα κάτω από το Νοσοκομείο

ΑΤΥΧΗΜΑΤΑ ΠΡΟΚΑΛΕΙ Η ΕΛΛΕΙΨΗ ΟΡΑΤΟΤΗΤΑΣ ΛΟΓΩ ΤΩΝ ΠΑΡΑΚΕΙΜΕΝΩΝ ΕΜΠΟΔΙΩΝ…

Τη ζωή… δύσκολη και επικίνδυνη για διερχόμενους οδηγούς κάνουν οι όγκοι χώματος στα δεξιά και αριστερά του δρόμου, αμέσως μετά την γέφυρα της οδού Δαφνών κάτω από το Γενικό Νοσοκομείο Αιγίου.

Κάτοικοι και πολίτες που περνούν τακτικά από το σημείο προειδοποιούσαν στις αρχές του καλοκαιριού όταν παραδόθηκε η γέφυρα, με τα ατυχήματα που συνέβησαν ελλείψει ορατότητας να επιβεβαιώνουν τους φόβους τους…

Τρεις μήνες μετά και παρά το γεγονός ότι το αίτημα παρεμβάσεων στο ύψος της γέφυρας εκφράστηκε επανειλημμένως από κατοίκους, τόσο προς την τοπική αυτοδιοίκηση για να πιέσει όσο και προς το αρμόδιο υπουργείο για να χρηματοδοτήσει το έργο, μέχρι στιγμής δεν έχει γίνει το παραμικρό, με τα χρονικά περιθώρια να στενεύουν όμως γιατί η κατασκευάστρια εταιρεία οσονούπω θα παραδώσει και θα φύγει… Να σημειωθεί ότι από την εταιρεία τονίζουν πως η οποιαδήποτε παρέμβαση στο σημείο δεν περιλαμβάνεται στις συμβατικές υποχρεώσεις της, άρα μιλάμε για ένα συμπληρωματικό έργο για το οποίο κακώς δεν υπήρξε μέριμνα από την αρχή.

Τα ασθενοφόρα σταματούν σε τέσσερα «stop»

Αυτό που ζητούν οι κάτοικοι πάντως δεν είναι και τόσο κοστοβόρο, αφού έχει να κάνει με την απομάκρυνση του όγκου χώματος που εμποδίζει την ορατότητα των εξερχομένων της γέφυρας. Το θέμα άλλωστε, αφορά όλη την τοπική κοινωνία, δεδομένου ότι το σημείο αποτελεί πέρασμα για το Νοσοκομείο, καθώς και για τα ασθενοφόρα που, πολλές φορές λόγω εκτάκτου ανάγκης, αναπτύσσουν μεγάλες ταχύτητες. Παράδοξο είναι μάλιστα το γεγονός ότι τα οχήματα και κυρίως τα νοσοκομειακά που μεταφέρουν ασθενείς και τραυματίες, καλούνται να σταματήσουν σε τέσσερα «stop» για να περάσουν, χάνοντας, πολλές φορές, πολύτιμο χρόνο. Επίσης, προτείνουν κάτι που έχει υιοθετηθεί στο πλαίσιο των παράλληλων εργασιών της Ολυμπίας Οδού και συνάδει με το έργο. Πρόκειται για την δημιουργία ενός κυκλικού κόμβου που θα συμβάλει στην ασφαλή διέλευση των οχημάτων.

Επιπλέον, οι κάτοικοι αναφέρουν πως δεν υπήρξε μέριμνα για διαπλάτυνση της γέφυρας, αντιθέτως έβαλαν τους αγωγούς πάνω σε αυτή και στένεψε αισθητά. Κυρίως όμως, αυτό που προβληματίζει είναι ότι κατά την έξοδο από την γέφυρα προς το νοσοκομείο, δεν καθαρίστηκαν τα δύο… βουνά χώματος δεξιά και αριστερά. Έτσι, οι οδηγοί που εξέρχονται της γέφυρας τίθενται σε κίνδυνο διότι οι όγκοι χώματος δεν τους επιτρέπουν να δουν εάν έρχονται αυτοκίνητα από τον τέμνοντα δρόμο και ο κίνδυνος ατυχήματος είναι κάτι παραπάνω από ορατός. Έλλειψη ορατότητας έχουν και αυτοί που κινούνται στον κάθετο δρόμο της Δαφνών που έχουν «stop» όμως λόγω των «βουνών» δεν βλέπουν εάν έρχεται κάποιος από την γέφυρα. Οι κάτοικοι αναφέρουν πως τα σημεία αυτά είναι απαλλοτριωμένα και πως μόνο η κατασκευάστρια εταιρεία μπορεί να παρέμβει, ενώ κάνουν γνωστό πως πρόκειται να παρέμβουν τόσο ο τοπικός σύλλογος Βουλωμένου, όσο και το Σωματείο Ταξί και η διοίκηση του Νοσοκομείου.

Τέλος, οι κάτοικοι προτίθεται να προωθήσουν και γραπτώς το αίτημα για κατασκευή του κόμβου round about στην πλευρά της γέφυρας που συνοδεύει με το Νοσοκομείο και να αποσυρθούν τα παρακείμενα εμπόδια από τα απαλλοτριωμένα τμήματα, ώστε να βελτιωθεί η ορατότητα στους διερχόμενους οδηγούς.


Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

Σχετικα αρθρα


Τα σχόλια είναι κλειστά.

protionline.gr