background img
banner
banner

Απασχολεί η διαμόρφωση της ανατολικής εισόδου της πόλης

ΕΡΩΤΗΜΑΤΙΚΟ ΤΟ ΠΩΣ ΘΑ ΔΙΑΜΟΡΦΩΘΕΙ Η ΕΚΤΑΣΗ ΤΟΥ ΠΡΩΗΝ ΠΑΡΚΟΥ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ

Η νέα εθνική οδός παραδόθηκε στην κυκλοφορία και η περιοχή εκσυγχρονίστηκε και άλλαξε όψη από το μεγάλο αναπτυξιακό έργο.

Υπάρχουν ωστόσο και κάποια σημεία για τα οποία δεν έχει ξεκαθαρίσει το πώς θα δείχνουν μετά την αποχώρηση της κατασκευάστριας εταιρείας. Ένα εξ αυτών, είναι και η μεγάλη έκταση που παραχωρήθηκε στην εταιρεία για τις ανάγκες της, στην ανατολική είσοδο του Αιγίου, στο ύψος των παλαιών διοδίων.

Το… πάλαι ποτέ πάρκο κυκλοφοριακής αγωγής που ελάχιστα με την λειτουργία του… δικαιολόγησε το κόστος κατασκευής του και την χρησιμότητά του, διατέθηκε για τις ανάγκες του μεγαλόπνοου έργου, με φορτηγά και μηχανήματα να παραμένουν ακόμη στο σημείο, πλην όμως η εικόνα της εισόδου της πόλης είναι κάτι που ενδιαφέρει την δημοτική αρχή. Μάλιστα, το θέμα συζητήθηκε στην τελευταία συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, με τον δήμαρχο να αναφέρει πως δεν θα ήταν κακό να διαμορφωθούν γήπεδα για τη νεολαία, ενθυμούμενος ίσως ότι και παλιότερα υπήρχαν εκεί γήπεδα τένις.

Απ’ ό,τι φαίνεται όμως μεγάλο μέρος της έκτασης αυτής θα διαμορφωθεί ως λιμνοδεξαμενή προκειμένου να καταλήγουν εκεί τα όμβρια ύδατα, δεδομένου ότι ήδη έχει κατασκευαστεί μεγάλο κανάλι, περίπου 2Χ2 μέτρα, το οποίο ακόμη είναι κλειστό, που καταλήγει όμως στον χώρο. Προφανώς, θα φτιαχτεί μία ακόμη λιμνοδεξαμενή σαν αυτές που είναι εμφανείς και στα δυτικά του Αιγίου στον Μεγανίτη αλλά και στον Λόγγο και το Λαμπίρι. Το ερώτημα που τίθεται βέβαια είναι αν μία τέτοια δεξαμενή με λιμνάζοντα ύδατα θα είναι ό,τι καλύτερο για την είσοδο της πόλης, αν και η Ολυμπία Οδός πιθανότατα να κρατήσει τμήμα της έκτασης για τις ανάγκες της συντήρησης του δρόμου. Δεν αποκλείεται επίσης, άλλο τμήμα της να επιστραφεί στον δήμο Αιγιαλείας και να διαμορφωθεί ως κοινόχρηστος χώρος.

Πάντως, εκτός από αυτή την λιμνοδεξαμενή, προβλέπονται συμπληρωματικά αντιπλημμυρικά έργα, ικανοποιώντας έτσι το αίτημα δήμου και τοπικών κοινωνιών, δεδομένου ότι έχει εγκριθεί γι’ αυτούς τους σκοπούς επιπλέον κονδύλι ύψους 35 εκατ. ευρώ.


Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

Σχετικα αρθρα


Τα σχόλια είναι κλειστά.

protionline.gr