background img
banner
banner

Σημαντικές παρεμβάσεις αναβαθμίζουν τον «Απόλλωνα»

ΜΕ ΝΕΑ ΘΕΡΜΑΝΣΗ ΘΑ ΑΝΟΙΞΕΙ ΤΙΣ ΠΥΛΕΣ ΤΟΥ ΣΤΑ ΜΕΣΑ ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ

Με βήματα σταθερά και με μία σημαντική παρέμβαση κάθε χρόνο, ώστε να αναβαθμίζεται και να γίνεται πιο ελκυστικός για το κοινό, προχωρά η Δημοτική Κοινωφελής Επιχείρηση Αιγιαλείας, στην διαχείριση του Δημοτικού Κινηματογράφου «Απόλλων».

Φέτος, το Διοικητικό Συμβούλιο της ΔΗ.Κ.ΕΠ.Α. εκτίμησε πως πρέπει να γίνουν παρεμβάσεις για την θέρμανση, προχωρώντας αυτές τις μέρες σε αντικατάσταση λέβητα και καυστήρα, που θα ζεστάνουν την αίθουσα, προσφέροντας άνεση και δημιουργώντας όμορφη ατμόσφαιρα για τους σινεφίλ, τις κρύες βραδιές του χειμώνα.

Όπως ανέφερε στο “protionline.gr” η πρόεδρος της Δημοτικής Επιχείρησης Μαρία Τσουκαλά, ΄΄κάθε χρόνο πραγματοποιούμε και μία παρέμβαση ώστε να αναβαθμίσουμε τον «Απόλλωνα» και να τον κρατήσουμε μέσα στο πρόγραμμα του κόσμου. Πριν δύο χρόνια προμηθευτήκαμε την ψηφιακή μηχανή που μας επιτρέπει να φιλοξενούμε και να προβάλλουμε ταινίες σε πρώτη προβολή κρατώντας το ενδιαφέρον του κόσμου σε υψηλά επίπεδα. Πέρυσι, φροντίσαμε για την αντικατάσταση του δαπέδου στην σκηνή του κινηματοθεάτρου, διότι είχε σαπίσει. Μην ξεχνάμε ότι ο «Απόλλων» εκτός από σινεμά, χρησιμοποιείται και ως θέατρο και ως χώρος εκδηλώσεων. Φέτος, αποφασίσαμε να κάνουμε κάτι για την θέρμανση, διότι ο καυστήρας ήταν 43 χρόνων, δηλαδή από τότε που ξεκίνησε την λειτουργία του ο «Απόλλωνας». Μάλιστα, το τελευταίο διάστημα και δεν είχε την απαιτούμενη απόδοση και είχαμε μεγαλύτερη κατανάλωση, πράγμα ασύμφορο΄΄.

Να σημειωθεί ότι για την ανάθεση της αντικατάστασης λέβητα και καυστήρα έγινε διαγωνισμός και από τις τρεις προσφορές επελέγη η χαμηλότερη, με το έργο να κοστίζει τελικώς 8.600 ευρώ.

Κι άλλες ανάγκες

΄΄Γνωρίζουμε πως υπάρχουν κι άλλες ανάγκες, όμως θεωρούμε πως μαζί με αυτή, έχουμε καλύψει τα πιο βασικά. Από εκεί και πέρα θα χρειαστούν νέα κλιματιστικά στα παρασκήνια και βαψίματα για τον καλλωπισμό των τουαλετών, αλλά δεν είναι βέβαιο ότι αυτά θα γίνουν άμεσα. Ίσως να τα περιλάβουμε στον νέο προϋπολογισμό΄΄, πρόσθεσε η πρόεδρος της ΔΗ.Κ.ΕΠ.Α. Ερωτηθείσα για το πότε ανοίγει τις πύλες του για τον κοινό ο κινηματογράφος, έκανε γνωστό πως αυτό θα γίνει κατά πάσα πιθανότητα στις 12 Οκτωβρίου, ενώ και φέτος το κοινό της περιοχής θα έχει την ευκαιρία να παρακολουθεί ταινίες σε πρώτη παγκόσμια προβολή. Αναφορικά με την ανταπόκριση του κόσμου τα τελευταία χρόνια, η κ. Τσουκαλά με ικανοποίηση αναφέρει πως οι τελευταίες δύο σεζόν ήταν οι καλύτερες στην σύγχρονη ιστορία του «Απόλλωνα», αποδίδοντας την «στροφή» του κόσμου προς αυτόν, στην ψηφιακή μηχανή και τις δημοφιλείς ταινίες πρώτης προβολής. ΄΄Ευελπιστούμε ότι και φέτος ο κόσμος θα «αγκαλιάσει» τον «Απόλλωνα», στηρίζοντας αυτό το τόσο σημαντικό κεφάλαιο του τοπικού μας Πολιτισμού΄΄, πρόσθεσε.


Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

Σχετικα αρθρα


Τα σχόλια είναι κλειστά.

protionline.gr