background img
banner
banner

Είχε την τιμητική της η Ελίκη

ΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΤΗΣ ΑΙΓΙΑΛΕΙΑΣ ΕΠΕΛΕΞΕ ΓΙΑ ΤΟΝ ΧΘΕΣΙΝΟ ΑΓΙΑΣΜΟ Ο ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΣ ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ

Με καλούς οιωνούς για τη νέα σχολική χρονιά, χτύπησε το «πρώτο κουδούνι» με τον Περιφερειακό Διευθυντή Εκπαίδευσης Κωνσταντίνο Γιαννόπουλο να επιλέγει την Αιγιάλεια προκειμένου να βρεθεί κοντά στους μαθητές.

Έτσι λοιπόν το Δημοτικό Σχολείο Ελίκης είχε την τιμητική του αφού εκεί ο κ. Γιαννόπουλος απηύθυνε ο ίδιος το μήνυμα του, που διαβάστηκε σε όλα τα σχολεία της Δυτικής Ελλάδας.

Η έλευση Γιαννόπουλου στην Ελίκη ήταν προσωπική επιτυχία του διευθυντή του σχολείου, Δημήτρη Ελευθεριώτη, ο οποίος διατηρεί άριστες σχέσεις με τον Περιφερειακό ο οποίος είναι και ο ίδιος δάσκαλος. Με τις ευχές λοιπόν για μια νέα δημιουργική χρονιά, Περιφερειακός και δάσκαλοι του σχολείου είχαν την ευκαιρία να συζητήσουν μετά ούζου και τσίπουρου για τις αλλαγές στην εκπαίδευση στην «Ρέμβη» στα Νικολέικα.

Η συζήτηση επικεντρώθηκε κυρίως στο μέτρο της κλήρωσης των μαθητών που θα κρατήσουν φέτος τη σημαία, με τον κ. Γιαννόπουλο να επισημαίνει πως το κίνητρο για έναν καλό μαθητή δεν αποτελεί απαραίτητα η σημαία και πως το υψηλό φρόνημα δεν πρέπει να συνδέεται με την αριστεία.

 

 

Για την έλευση Γιαννόπουλου στο Δημοτικό Σχολείο Ελίκης, ο διευθυντής του σχολείου, Δημήτρης Ελευθεριώτης, δήλωσε τα εξής:

«Θεωρώ πολύ σημαντική την παρουσία του Π.Δ/ντή στην Αιγιάλεια και δη στην Περιφέρεια. Νομίζω ότι επέλεξε μια σχολική μονάδα που είναι κύτταρο δημιουργίας και προοπτικής, ένα δημόσιο σχολείο που στοχεύει συνεχώς στην αναβάθμιση της παρεχόμενης εκπαίδευσης. Θεωρώ ότι το δημοτικό σχολείο είναι ο ακρογωνιαίος λίθος του εκπαιδευτικού μας οικοδομήματος και η αγαστή συνεργασία όλων των εμπλεκόμενων μερών και φορέων μεγιστοποιεί το παραγόμενο εκπαιδευτικό έργο. Υπηρετούμε ένα σχολείο ανοιχτό στην κοινωνία , συλλογικότητας, αλληλεγγύης που εκτός από παροχέας γνώσης στοχεύει σε θέματα αγωγής για τη δημιουργία ενεργών πολιτών ενταγμένων στο κοινωνικό γίγνεσθαι. Πιστεύουμε ότι και φέτος το ταξίδι της γνώσης θα είναι ευχάριστο, δημιουργικό, συναρπαστικό και γεμάτο έμπνευση.»

Συνεργασία Περιφέρειας και Ομοσπονδίας Γονέων

Στην παρέα της «Ρέμβης» παραβρέθηκε και ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Γονέων Δυτικής Ελλάδας Μένιος Κουτρόπουλος ο οποίος ζήτησε τη βοήθεια του κ. Γιαννόπουλου προκειμένου η Ομοσπονδία να ενδυναμώσει τη θέση της και στους τρεις νομούς αρμοδιότητάς της εγγράφοντας νέα μέλη. Ο Μένιος Κουτρόπουλος προγραμματίζει για το επόμενο διάστημα τέσσερις εκδηλώσεις με ανοιχτό προσκλητήριο στους συλλόγους γονέων όλης της Δυτικής Ελλάδας. Δύο εκδηλώσεις θα γίνουν στην Αχαΐα, μία στο Αίγιο και η άλλη στην Πάτρα, μία στον Πύργο της Ηλείας και η άλλη στο Αγρίνιο της Αιτωλοακαρνανίας.

Ο Περιφερειακός Διευθυντής Εκπαίδευσης, που έδωσε τον δικό του αγώνα προκειμένου να λειτουργήσουν τα σχολεία με τα λιγότερα δυνατά προβλήματα, υποσχέθηκε να δώσει το παρόν σε όλες τις εκδηλώσεις της Ομοσπονδίας. Οι δύο άντρες έφυγαν μαζί αφού ακολούθησε μια δεύτερη συνάντηση, στο «Έπρεπε» στην παραλία του Αιγίου, με τον διευθυντή του 10ου Δημοτικού Σχολείου Αιγίου Χρήστο Μαράντη, εκεί και ο τέως Διευθυντής Γιώργος Μουρτζής καθώς και οι εκπαιδευτικοί, Άγγελος Παπαγγελόπουλος, Ανδρέας Θανασούλιας καθώς και ο τέως Διευθυντής Εκπαίδευσης Αιτωλοακαρνανίας Σπύρος Ελευθεράτος.


Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

Σχετικα αρθρα


Τα σχόλια είναι κλειστά.

protionline.gr