background img
banner
banner

Δυναμική στάση και διεκδικήσεις…

ΑΠΟ ΤΟΝ ΣΥΛΛΟΓΟ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ Δ. ΑΙΓΙΑΛΕΙΑΣ – ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΗΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ

Εμμένουν στην απόφασή τους να μην συναινέσουν στην διαδικασία της αξιολόγησης οι δημοτικοί υπάλληλοι Αιγιαλείας, απορρίπτοντας το περιεχόμενο της προωθούμενης τροπολογίας.

Για τα νέα δεδομένα στο θέμα της αξιολόγησης αλλά και την συνέχιση και περιφρούρηση της αποχής από αυτή, οι δημοτικοί υπάλληλοι ενημερώθηκαν την Παρασκευή, στην γενική συνέλευση του Συλλόγου Δημοτικών Υπαλλήλων Αιγιαλείας, που πραγματοποιήθηκε στο Πολιτιστικό Κέντρο Αιγίου, με την συμμετοχή εκπροσώπων της Π.Ο.Ε. – Ο.Τ.Α.

Όπως έγινε γνωστό από τους Γιάννη Τσούνη, αναπληρωτή γενικό γραμματέα και μέλος του Γενικού Συμβουλίου της Π.Ο.Ε.- Ο.Τ.Α. και Μίλτο Παπουτσή αντιπρόσωπο της Π.Ο.Ε. –Ο.Τ.Α. στην ΑΔΕΔΥ και μέλος του Γενικού Συμβουλίου, η Ομοσπονδία έχει λάβει απόφαση απέναντι στην “εκβιαστική”, όπως τη χαρακτηρίζει, τροπολογία της υπουργού Διοικητικής Ανασυγκρότησης Όλγας Γεροβασίλη, για συνέχιση της απεργίας-αποχής από κάθε διαδικασία και ενέργεια που αφορά στην δήθεν αξιολόγηση των δημοσίων και δημοτικών υπαλλήλων. Μάλιστα, επισήμαναν πως η αποχή των εργαζομένων στους δήμους ανάγκασε την υπουργό να προσφύγει σε άκρως αντιδημοκρατικές πρακτικές που θυμίζουν άλλες “μαύρες” εποχές, καταθέτοντας εσπευσμένα τροπολογία η οποία ουσιαστικά νομοθετεί την απεργοσπασία. Όπως μετέφερε στο “protionline.gr” ο πρόεδρος του Συλλόγου Δημοτικών Υπαλλήλων Αιγίου Χρήστος Τρίψας, οι δημοτικοί υπάλληλοι και από την περιοχή καλύπτονται και νομικά από την Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. με την μη συναίνεσή τους στην αξιολόγηση.

Από την ΠΟΕ-ΟΤΑ, ανέφεραν το γεγονός ότι η “αξιολόγηση” είναι προαπαιτούμενο που θέτουν οι δανειστές για την ολοκλήρωση της 3ης αξιολόγησης και δεν άφησαν κανένα περιθώριο αμφισβήτησης ότι οδηγεί στην συρρίκνωση των Δημοσίων Υπηρεσιών και στην δημιουργία ενός μικρού, ευέλικτου και επιτελικού κράτους με λίγους εργαζόμενους που θα κάνει αναθέσεις σε ιδιώτες, εξυπηρετώντας τα επιχειρηματικά και εργολαβικά συμφέροντα, σύμφωνα με την νεοφιλελεύθερη πολιτική της Ευρωπαϊκής Ένωσης και του Δ.Ν.Τ. Οι δημοτικοί υπάλληλοι της περιοχής συμφώνησαν με την Π.Ο.Ε. – Ο.Τ.Α. ότι πρέπει να αποσυρθεί άμεσα η τροπολογία-εκβιασμός των εργαζομένων και να μην κατατεθεί προς ψήφιση.

Για τα δώρα Χριστουγέννων – Πάσχα

Ένα άλλο θέμα που απασχόλησε την γενική συνέλευση ήταν η διεκδίκηση των δώρων Χριστουγέννων και Πάσχα που περικόπηκαν από το πρώτο μνημόνιο. Όπως ανέφερε ο κ. Τρίψας, ΄΄εξετάζουμε το ενδεχόμενο να διεκδικήσουμε δικαστικά τα δώρα, δεδομένου ότι σε κάποιους άλλους δήμους που κατατέθηκαν αγωγές, οι συνάδελφοι δικαιώθηκαν΄΄.

Αναδρομική χορήγηση οφειλομένων από γάλα και μέσα ατομικής προστασίας

Τέλος, συζήτηση έγινε και για την παροχή του γάλακτος και των μέσων ατομικής προστασίας, τα οποία οι δημοτικοί υπάλληλοι Αιγιάλειας έχουν να λάβουν από τον Νοέμβριο του 2016. Όπως τονίστηκε, μέσω νόμου που ψηφίστηκε στις αρχές Αυγούστου, δίνεται η δυνατότητα στους δήμους να αποτιμώνται σε χρήματα τα οφειλόμενα μέσα ατομικής προστασίας και της ποσότητας γάλακτος και να χορηγούνται στους δικαιούχους εργαζόμενους. Μάλιστα, για το θέμα, ο Σύλλογος Δημοτικών Υπαλλήλων Αιγιάλειας έχει καταθέσει αίτηση προς τον δήμο, ζητώντας να αναγνωρίσει την οφειλή και να ξεκινήσει τη διαδικασία για την αποτίμησή τους προκειμένου να αποδοθούν στους εργαζόμενους δικαιούχους.

Φωτό: Άγγελος Μητρόπουλος


Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

Σχετικα αρθρα


Τα σχόλια είναι κλειστά.

protionline.gr