background img
banner
banner

Δυναμικά στην Θεσσαλονίκη το Εργατικό Κέντρο Αιγίου

ΕΝΑ ΛΕΩΦΟΡΕΙΟ ΜΕ ΠΕΝΗΝΤΑ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΟΜΕΝΟΥΣ ΑΠΟ ΤΟ ΑΙΓΙΟ ΣΤΗΝ ΑΥΡΙΑΝΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ

Στις κινητοποιήσεις και στην πορεία διαμαρτυρίας που διοργανώνονται με πρωτοβουλία της Γ.Σ.Ε.Ε. εν όψει της Διεθνούς Έκθεσης της Θεσσαλονίκης αύριο Σάββατο 9 Σεπτεμβρίου στις 6.00μ.μ. στο Άγαλμα του Βενιζέλου στην Θεσσαλονίκη, θα συμμετάσχει και το Εργατικό Κέντρο Αιγίου.

Ο σκοπός δεν είναι άλλος από το να εκφράσουν οι εργαζόμενοι της περιοχής, την αντίθεσή τους στις κυβερνητικές επιλογές, βλέποντας – όπως αναφέρουν- την επίθεση στα δικαιώματα των εργαζομένων να μην έχει τελειωμό…

Σημειώνεται ότι το Εργατικό Κέντρο Αιγίου θα συμμετάσχει μαζικά για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά στις κινητοποιήσεις της Δ.Ε.Θ., δρομολογώντας λεωφορείο από το Αίγιο, με τις πενήντα θέσεις να έχουν κλειστεί από μέλη των σωματείων της δύναμης του Ε.Κ.Α. αφού και φέτος, το ενδιαφέρον για συμμετοχή στις κινητοποιήσεις, ήταν μεγάλο.

Η συγκέντρωση θα πραγματοποιηθεί στις 6.00 το απόγευμα του Σαββάτου στο Άγαλμα Βενιζέλου ενώ το Εργατικό Κέντρο Αιγίου θα συμμετάσχει και στην πορεία διαμαρτυρίας, ακολουθώντας τις κινητοποιήσεις, με το ακόλουθο πλαίσιο: «Σταθερή και πλήρη εργασία για όλους, με ίσα δικαιώματα, επαναφορά των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας και άμεση κατάργηση όλων των αντεργατικών νόμων. Αποτελεσματική αντιμετώπιση της ανεργίας, κοινωνική ασφάλιση για όλους με εγγύηση του κράτους, δίκαιο φορολογικό σύστημα. Αποκατάσταση του κοινωνικού κράτους πρόνοιας. Προστασία της νεολαίας μας και σταμάτημα της αιμορραγίας της μετανάστευσής της, ενισχύοντας τις υποστηρικτικές δομές με σεβασμό στα δικαιώματά τους».

Ζητούνται μέτρα συνολικής αποκατάστασης της εργατικής προστασίας

Όπως επισήμανε στο “protionline.gr” ο πρόεδρος του Ε.Κ.Α. Παναγιώτης Γεωργόπουλος ΄΄και φέτος συμμετέχουμε στις κινητοποιήσεις παράλληλα με την Δ.Ε.Θ. με βασικό αίτημα την άμεση λήψη από την Κυβέρνηση μέτρων συνολικής αποκατάστασης της εργατικής προστασίας, η οποία ισοπεδώθηκε από τα μνημόνια. Αντιστεκόμαστε απέναντι στην νέα λαίλαπα μέτρων που υλοποιεί η κυβέρνηση και ο αγώνας για μας είναι μονόδρομος΄΄.

Το διεκδικητικό πλαίσιο των εργαζομένων, δομείται στη βάση και της πολύ κρίσιμης επιστολής που απέστειλε στον πρωθυπουργό η ΓΣΕΕ, αξιώνοντας να εφαρμόσει άμεσα η Κυβέρνηση την πρόσφατη απόφαση του Συμβουλίου της Ευρώπης (που εκδόθηκε ύστερα από την προσφυγή της Συνομοσπονδίας), με την οποία και διαπιστώνεται για μία ακόμα φορά σωρεία παραβιάσεων εργατικών δικαιωμάτων, ενώ καλείται η Ελληνική Κυβέρνηση να άρει τους μνημονιακούς Νόμους και να αποκαταστήσει τα πράγματα…


Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

Σχετικα αρθρα


Τα σχόλια είναι κλειστά.

protionline.gr