background img
banner
banner

Ανησυχούν μήπως «πνιγούν» τα Αχούρια…

ΛΗΨΗ ΜΕΤΡΩΝ ΖΗΤΑ Η ΤΟΠΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΠΤΕΡΗΣ ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΤΙΣ ΑΝΑΣΚΑΦΕΣ ΓΙΑ ΤΟΝ… ΚΡΥΜΜΕΝΟ ΘΗΣΑΥΡΟ

Τον κώδωνα του κινδύνου για τις επιπτώσεις που μπορεί να έχουν στο έδαφος αλλά και σε ιδιωτικές περιουσίες και κτήματα, οι ανασκαφές που πραγματοποιούνται σε έκταση εντός των διοικητικών ορίων της κοινότητας Πτέρης για την ανεύρεση… θησαυρού, κρούουν κάτοικοι και Τοπική Κοινότητα.

Φοβούνται δε πως εξαιτίας του όγκου του χώματος, σε περίπτωση έντονης βροχόπτωσης, νερό και υλικά θα καταστρέψουν ό,τι βρουν στο πέρασμά τους…

Το θέμα συζητείται έντονα μεταξύ των κατοίκων από την πρώτη ημέρα των ανασκαφών και όσο αυτές προχωρούν διαπιστώνουν τον κίνδυνο που ελλοχεύει να αλλάξουν ριζικά την μορφολογία της περιοχής. Μάλιστα, τον κίνδυνο να… πνιγούν με την πρώτη νεροποντή, επισημαίνει το Συμβούλιο της Τοπικής Κοινότητας Πτέρης, που με απόφασή του ζητά από την Τεχνική Υπηρεσία του δήμου Αιγιαλείας να προβεί σε αυτοψία και να διενεργήσει τους απαιτούμενους ελέγχους, ώστε να διαπιστωθεί τι επιπτώσεις μπορεί να έχουν οι ανασκαφές στις γύρω εκτάσεις.

Υπάρχουν σταφίδες και λιοστάσια…

Όπως επισήμανε στo “protionline.gr” ο πρόεδρος της Τ.Κ. Πτέρης Σπύρος Ζούδιος, ΄΄επειδή οι ανασκαφές πραγματοποιούνται μέσα σε ρεματιά στην πλευρά του βουνού ακριβώς πάνω από τα Αχούρια εκεί όπου καταλήγει το ρέμα, υπάρχει μεγάλος κίνδυνος με μία δυνατή βροχή να «πνιγούν» τα Αχούρια και να καταστραφούν και περιουσίες κατοίκων του Αχλαδιά, δεδομένου ότι στο σημείο βρίσκονται σταφίδες και λιοστάσια΄΄. Τόνισε ακόμη πως ΄΄οι ενδιαφερόμενοι φρόντισαν να εξασφαλίσουν τις απαιτούμενες άδειες για να προχωρήσουν την έρευνά τους, όμως κι εμείς θα πρέπει να διασφαλιστούμε και να μην βρεθούμε κατόπιν εορτής να αναζητούμε ευθύνες. Γι’ αυτό έχουμε ζητήσει από την Τεχνική Υπηρεσία του δήμου να προβεί σε αυτοψία και να διαπιστώσει εάν τα συνεργεία πρέπει να λαμβάνουν μέτρα προφύλαξης με τα ανάλογα έργα. Άποψή μας είναι ότι ανά 20-30 μέτρα, τα συνεργεία θα πρέπει να δημιουργούν και ένα τοιχίο 3-4 μέτρων ώστε να συγκρατείται το έδαφος για να απορροφούνται τα όμβρια ύδατα΄΄.
Πάντως θα πρέπει να σημειωθεί ότι σε περίπτωση που διαπιστωθεί από την Τεχνική Υπηρεσία ότι υπάρχει κίνδυνος για την γύρω περιοχή και εφόσον δεν ληφθούν μέτρα, οι ανασκαφές μπορούν να σταματήσουν μόνο με ασφαλιστικά μέτρα εφόσον έχουν ληφθεί όλες οι απαιτούμενες άδειες για την πραγματοποίηση των ερευνών…


Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

Σχετικα αρθρα


Τα σχόλια είναι κλειστά.

protionline.gr