background img
banner
banner

Με ισχυρούς φίλους η Γεννηματά στην Αιγιάλεια | ΦΩΤΟ

ΠΡΩΤΑ ΣΤΗΝ ΠΕΣ Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΣΤΟ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΟ ΜΕ ΥΠΟΣΤΗΡΙΚΤΕΣ ΤΗΣ ΥΠΟΨΗΦΙΟΤΗΤΑΣ ΤΗΣ

Στο Αίγιο βρέθηκε το Σάββατο 23 Σεπτεμβρίου το απόγευμα η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Φώφη Γεννηματά, σε προγραμματισμένη συνάντηση με υποστηρικτές της υποψηφιότητάς της, εν’ όψει των εσωκομματικών εκλογών της 5ης Νοεμβρίου.

Η συνάντηση με τους φίλους από την Αιγιάλεια έγινε στο Τουριστικό, ωστόσο η κ. Γεννηματά μπαίνοντας στο Αίγιο έκανε στάση στην ΠΕΣ, ανταποκρινόμενη στην πρόσκληση της διοίκησης. Η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ έφτασε στα γραφεία της συνεταιριστικής οργάνωσης στις 7:30 μμ. με τον πρόεδρο της, Θανάση Σωτηρόπουλο και τον διευθυντή της Ένωσης Μίλτο Σταυρόπουλο, να την υποδέχονται με θέρμη. Προηγουμένως είχαν καταφθάσει και συμμετείχαν στη σύσκεψη που ακολούθησε η αντιδήμαρχος Έργων του Δήμου Αιγιάλειας, Βάσω Ψυχράμη, ο Γενικός Γραμματέας του Δήμου, Δημήτρης Καλογερόπουλος, ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ στο Νομό, Θόδωρος Παπαθεοδώρου, ο πρώην βουλευτής Θανάσης Παπαδόπουλος, ο Αντιπεριφερειάρχης Αχαΐας Γρηγόρης Αλεξόπουλος, ο τέως πρόεδρος της ΚΕΔΕ Κώστας Ασκούνης, το μέλος της Κεντρικής Επιτροπής του ΠΑΣΟΚ Τόνια Αντωνίου, η Γραμματέας της Τοπικής Οργάνωσης Μαρία Παπαγεωργίου και τα μέλη Γιώργος Παλαιολογόπουλος και Ντίνος Παγώνης, και αρκετοί αγρότες μέλη του συνεταιρισμού.

Υπόσχεση για στήριξη του πρωτογενούς τομέα

Ο πρόεδρος της ΠΕΣ, Θανάσης Σωτηρόπουλος που δέχτηκε για δεύτερη φορά τη Φώφη Γεννηματά την τελευταία διετία στην Ένωση, ήταν λιτός στον λόγο του αλλά ουσιαστικός, αφού η κ. Γεννηματά γνωρίζει τι έχει καταφέρει η ΠΕΣ στον εξαγωγικό τομέα. «Έχουμε παρουσία σε 40 χώρες», τόνισε ο κ. Σωτηρόπουλος, που ζήτησε από την πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, όταν με το καλό βρεθεί στην κυβέρνηση να «σκύψει» στα προβλήματα των αγροτών.

Η ίδια ξεκαθάρισε παίρνοντας με τη σειρά της το λόγο, πως με αυτή την «αδίστακτη κυβέρνηση» ούτε η φορολογία θα μειωθεί, ούτε οι ασφαλιστικές εισφορές, μίλησε για το πρόγραμμα «Ελλάδα» που βασίζεται στις νέες επενδύσεις και στην στήριξη του πρωτογενή τομέα ως προτεραιότητα και ζήτησε καθαρή εντολή στις εκλογές του Νοεμβρίου.

Η συζήτηση έκλεισε λίγο απότομα αφού το ραντεβού με τον κόσμο που είχε συγκεντρωθεί στο Τουριστικό δεν μπορούσε να περιμένει άλλο.

Εκεί την υποδέχτηκε ο αντιδήμαρχος διοίκησης του Δήμου, Δημήτρης Φιλιππάτος, με τη Φώφη Γεννηματά να περνά ένα – ένα τα τραπέζια στο κατάστημα και να χαιρετά παλιούς γνώριμους αλλά και νέους υποστηρικτές της.

Εκεί ο αντιδήμαρχος Δυτικής Αιγιάλειας, Μιχάλης Κυριακόπουλος, εκεί και ο πρώην της Ανατολικής, Φάνης Σταυρόπουλος, ενώ μεταξύ άλλων παραβρέθηκαν ο τέως δήμαρχος Ερινεού, Λευτέρης Κληρονόμος, οι τέως πρόεδροι του Εργατικού Κέντρου, Νίκος Κόκλας και Γιάννης Μαρίνος, ο τέως Γραμματέας του Δήμου Σπύρος Παπαδόπουλος, ο τέως πρόεδρος της ΠΕΣ Διονύσης Μπιτσάκος, πρόεδροι Κοινοτήτων και άλλοι γνώριμοι από την εποχή που το ΠΑΣΟΚ μεσουρανούσε στην πολιτική σκηνή.

Η έλευση της κ. Γεννηματά στο Αίγιο έγινε στα πλαίσια του σχεδιασμού εν’ όψει των εκλογών της 5ης Νοεμβρίου, ο οποίος περιλαμβάνει ομάδες πρωτοβουλίας σε κάθε περιοχή για την ενίσχυση της υποψηφιότητάς της. Στην Αιγιάλεια θα στηθούν έξι κάλπες, μία σε κάθε καποδιστριακό δήμο.

Σύμφωνα με πληροφορίες η κ. Γεννηματά με τη βοήθεια των φίλων της, συγκέντρωσε 1.300 υπογραφές στην Αχαΐα από τις 12.500 συνολικά σε όλη τη χώρα.

Πάει για μετάθεση η ημερομηνία των εκλογών

Όπως αποκάλυψε στο “protionline.gr” το μέλος της Οργανωτικής Επιτροπής των εκλογών, Τόνια Αντωνίου, η υπόθεση της ηλεκτρονικής ψηφοφορίας έλαβε τέλος, αφού καμία εταιρία δεν ανέλαβε την υποχρέωση μέχρι την 5η Νοεμβρίου και τώρα εκείνο που θα γίνει είναι απλώς ο online έλεγχος προκείμενου να αποφευχθούν διπλοψηφίες. Δηλαδή κάποιος που βρίσκεται στα δημοτολόγια της Αιγιάλειας και ψηφίσει στην Πάτρα, να μην μπορεί να ξαναψηφίσει, αφού το σύστημα θα κλειδώσει το όνομά του, Από το παραπάνω είναι φανερό, ότι ακόμη και η ορισμένη ημερομηνία των εκλογών δεν είναι σίγουρη και στη συνάντηση του Σαββάτου έγινε λόγος για μια εβδομάδα καθυστέρηση το πολύ, όμως οι εκλογές μπορεί να μετατεθούν κι ένα μήνα αργότερα.
Οι υπογραφές που μάζεψαν οι 10 υποψήφιοι φτάνουν τις 30.000 (δεύτερος ο Σταύρος Θεοδωράκης με 5.300) και αυτό με βάση το σχεδιασμό οδηγεί σε 150.000 ψηφοφόρους στις κάλπες του Νοεμβρίου.

Όπως φάνηκε από την προχθεσινή παρουσία της, η Φώφη Γεννηματά διαθέτει ισχυρά ερείσματα στην Αιγιάλεια και η επιτυχημένη εκδήλωση του Σαββάτου στο Τουριστικό πιστώνετε στους Γραμματείς, Δημήτρη Καλογερόπουλο (Δήμος) Μαρία Παπαγεωργίου (Τ.Ο. ΠΑΣΟΚ). Τώρα μένει να δούμε πως θα αντιδράσουν όσοι αντιτάσσονται στην εκλογή της, για τη προεδρία του νέου φορέα της Κεντροαριστεράς.


Κατηγορίες Άρθρου
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σχετικα αρθρα


Τα σχόλια είναι κλειστά.

protionline.gr