background img
banner
banner

Εμπλουτίστηκαν με νέες δραστηριότητες τα Κ.Δ.Α.Π.

ΞΕΚΙΝΗΣΑΝ ΧΘΕΣ ΤΗΝ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΟΥΣ

Με τους καλύτερους οιωνούς ξεκίνησαν από χθες Δευτέρα την λειτουργία τους τα πέντε Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης του δήμου Αιγιαλείας, μεταξύ των οποίων και ένα (Κ.Δ.Α.Π. Μ.Ε.Α.).

Μάλιστα, φέτος από το Νομικό Πρόσωπο του δήμου, επιδιώχθηκε εμπλουτισμός δραστηριοτήτων καθιστώντας ακόμα πιο ελκυστικά τα Κέντρα για τα παιδιά, κάτι που επιτυγχάνεται με τους εκπαιδευτικούς ειδικοτήτων που ήδη βρίσκονται στις θέσεις τους.

Τα Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών του Δήμου Αιγιαλείας είναι κέντρα παιδικών δραστηριο τήτων και δημιουργικής απασχόλησης για νήπια και παιδιά ηλικίας 4-12 ετών, στα οποία αναπτύσσουν την ομαδικότητα, συνεργάζονται, επικοινωνούν, μαθαίνουν, δημιουργούν και διασκεδάζουν! Τα Κ.Δ.Α.Π. που λειτουργούν στον δήμο Αιγιαλείας είναι ένα στην Συμπολιτεία, ένα στο Διακοπτό, δύο στο Αίγιο και ένα Κ.Δ.Π.Α. παιδιών μα αναπηρία, στο Αίγιο.

Όπως τονίζει σε δηλώσεις του ο πρόεδρος του αρμοδίου ΝΠΔΔ Χρήστος Σπηλιωτόπουλος, ΄΄στόχος μας είναι και φέτος η παροχή υπηρεσιών υψηλής ποιότητας προς τους μικρούς μας φίλους και η εξυπηρέτηση των αναγκών των σύγχρονων οικογενειών΄΄. Παράλληλα, όπως ανέφερε στo “protionline.gr”, ΄΄το πρόγραμμα των ΚΔΑΠ έχει εμπλουτιστεί με νέες ειδικότητες όπως μουσική, εικαστικά και πληροφορική, κάνοντας ακόμη πιο ενδιαφέρουσες και δημιουργικές τις ώρες που περνούν τα παιδιά στα Κέντρα μας΄΄.

Επίσης, άκρως ικανοποιητική ήταν η ανταπόκριση των οικογενειών της Αιγιάλειας στα Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης. Ο αυξημένος αριθμός παιδιών φέτος, αποδεικνύει ότι ο πρώτος χρόνος λειτουργίας τους ήταν καθοριστικός ώστε να αντιληφθούν οι Αιγιαλείς την σπουδαιότητά τους, γεγονός που αποτελεί δικαίωση για τους… πρωτεργάτες της δημιουργίας των Κ.Δ.Α.Π., ενώ θέτει τις βάσεις για την μονιμοποίηση και περαιτέρω ενίσχυση του θεσμού.

Το «στοίχημα» των Κ.Δ.Α.Π. φαίνεται πως κερδίζεται για τον δήμο Αιγιαλείας, δικαιώνοντας τους αντιδημάρχους Βάσω Ψυχράμη και Περικλή Παπαγιαννακόπουλο για τις προσπάθειες που κατέβαλαν για την δημιουργία τους αλλά και τον σημερινό πρόεδρο του Νομικού Προσώπου του δήμου, Χρήστο Σπηλιωτόπουλο, που πήρε την… σκυτάλη και κατάφερε να «τρέξει» επιτυχώς τον θεσμό.

Φέτος, ο αριθμός των παιδιών με την πρώτη επιλογή του Voucher φτάνει τα 66 ενώ αναμένεται να εγκριθούν κι άλλα 11. Επίσης, υπάρχουν και τα παιδιά που δεν συμπεριελήφθηκαν στο πρόγραμμα, ωστόσο εντάσσονται στα ΚΔΑΠ με την καταβολή του αντιτίμου των 30 ευρώ μηνιαίως. Επίσης, τα παιδιά με ειδικές ανάγκες ανεξαρτήτου Voucher, γίνονται δεκτά δωρεάν.


Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

Σχετικα αρθρα


Τα σχόλια είναι κλειστά.

protionline.gr