background img
banner
banner

Αναζήτηση κτιρίου για μεταστέγαση του Κ.Ε.Π.

ΒΑΣΙΚΗ ΠΡΟΫΠΟΘΕΣΗ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΣΒΑΣΙΜΟ ΓΙΑ ΑμεΑ ΚΑΙ ΣΥΝΔΕΔΕΜΕΝΟ ΜΕ ΤΟ ΔΙΚΤΥΟ SYZEFXIS

Σε αναζήτηση νέου χώρου στέγασης του Κέντρου Εξυπηρέτησης Πολιτών Δημοτικής Κοινότητας Αιγίου, βρίσκονται στον δήμο Αιγιαλείας.

Με αφορμή το γεγονός ότι λήγει το μισθωτήριο συμβόλαιο του υπάρχοντος χώρου που φιλοξενεί το Κ.Ε.Π. στην οδό Παναγιωτοπούλων, ο δήμος αναζητά κτίριο που θα πληροί όλες τις προϋποθέσεις για την καλύτερη εξυπηρέτηση των πολιτών.

Ήδη, στην τελευταία συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Αιγιαλείας ομόφωνα ελήφθη απόφαση για έγκριση αναγκαιότητας µεταστέγασης του Κ.Ε.Π. Να σημειωθεί ότι οι µεταστεγάσεις των Κ.Ε.Π. οι οποίες πραγµατοποιούνται κατόπιν ενηµέρωσης και έγκρισης της υπηρεσίας τους, πρέπει, πέραν της ικανοποίησης του σκοπού της εξοικονόµησης πόρων, να εκπληρώνουν και το σκοπό για τον οποίο ιδρύθηκαν τα Κέντρα Εξυπηρέτησης Πολιτών, δηλαδή την εξυπηρέτηση των πολιτών και των επιχειρήσεων. Μάλιστα, όπως τονίστηκε στο Συμβούλιο, πρέπει να λαµβάνεται πάντοτε µέριµνα, ώστε να επιτυγχάνεται ορθότερη γεωγραφική διασπορά, βασικό κριτήριο για τη σύσταση περισσότερων Κ.Ε.Π. ανά ΟΤΑ και να τηρούνται οι προδιαγραφές στέγασης των δηµοσίων υπηρεσιών για τη διασφάλιση των συνθηκών εργασίας για τους εργαζόµενους και τους προσερχόµενους πολίτες.

Διενέργεια δημοπρασίας

Για την επιλογή του χώρου, λαμβάνονται υπόψη οι διατάξεις του άρθρου 31 του Ν.3013/2002, σύµφωνα µε τις οποίες τα Κ.Ε.Π. πρέπει να στεγάζονται σε χώρους προσβάσιµους στα Άτοµα µε Αναπηρίες, κατά τις διατάξεις του Γ.Ο.Κ. Ενόψει των ανωτέρω και για τον λόγο ότι το ΚΕΠ 382 της ∆.Κ. Αιγίου σήµερα στεγάζεται σε χώρο που πρέπει να εκκενωθεί άµεσα λόγω λήξης του συµφωνηµένου χρόνου, στον δήμο έχουν καταλήξει στο συμπέρασμα ότι πρέπει να μεταστεγαστεί σε νέο χώρο όπου θα υπάρχει δυνατότητα πρόσβασης και εξυπηρέτησης Ατόµων µε Αναπηρία, κατά τις διατάξεις του Γενικού Οικοδοµικού Κανονισµού (ΓΟΚ) και να εξασφαλιστεί ότι θα υπάρχει στο νέο χώρο δίκτυο syzefxis που είναι απαραίτητο για τη λειτουργία του Κ.Ε.Π. Η µίσθωση του ακινήτου θα γίνει µε δηµοπρασία, µετά την κατάρτιση των όρων από την Οικονοµική Επιτροπή και µετά τον καθορισµό του ανώτατου τιµήµατος από την Εκτιµητική Επιτροπή του δήµου.

Το μόνο βέβαιο είναι ότι πρέπει να βρίσκεται στο κέντρο του Αιγίου µεταξύ των οικοδοµικών τετραγώνων Μητροπόλεως – Μελετοπούλων – Αιγιαλέως – Κλ.Οικονόµου – Ασηµάκη Φωτήλα – Ερµού – Μητροπόλεως, να είναι ισόγει, να διαθέτει είσοδο χωρίς υψοµετρικές διαφορές, µε κατάλληλο πλάτος ώστε να µπορούν να εισέρχονται αµαξίδια των ΑµεΑ και να έχει πρόσωπο µε δηµοτική οδό ώστε να είναι δυνατή η πρόσβαση σε αυτό οχηµάτων και ΑΜΕΑ µέσω ράµπας. Τέλος, το ακίνητο θα πρέπει να έχει έκταση από 120 ως 150τ.µ. και να είναι ενιαίο.


Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

Σχετικα αρθρα


Τα σχόλια είναι κλειστά.

protionline.gr