background img
banner
banner

«Γέφυρες» οικονομικής συνεργασίας μεταξύ Ελλάδας και Ουζμπεκιστάν

ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ ΑΠΟ ΤΗΝ «OOO ELLROSA CONSULTING GROUP RUSSIA» ΤΟΥ ΑΙΓΙΑΛΕΑ ΔΗΜΗΤΡΗ ΜΟΥΤΟΥΣΗ

Τις «γέφυρες» που στήνονται για την οικονομική συνεργασία Ελλάδας και Ουζμπεκιστάν, στήνει η εταιρεία «OOO Ellrosa Consulting Group» του Αιγιαλέα Δημήτρη Μουτούση!

Ήδη, το Γενικό Προξενείο του Ουζμπεκιστάν στην Ελλάδα σε συνεργασία με το Ινστιτούτο Ανάπτυξης Δυτικής Ελλάδος – ΙΝΑΔΕ και τον Σύνδεσμο Βιομηχανιών ΒΙ.ΠΕ. Ελλάδος (ΣΕΒΙΠΕ) ξεκινούν την υλοποίηση της πρωτοβουλίας για την οικονομική συνεργασία Ελλάδος και Ουζμπεκιστάν, με την ονομασία «Hellenic – Uzbek Economic Co-operation Initiative Alexander the Great & Princess Roxanne».

Η «OOO Ellrosa Consulting Group» έχει έδρα την Αγία Πετρούπολη στην Ρωσική Ομοσπονδία με παρουσία στο Κουβέιτ και το Μαϊάμι των Ηνωμένων Πολιτειών. Δραστηριοποιείται κυρίως στην παροχή Συμβουλευτικών Υπηρεσιών προς κρατικούς φορείς, επιχειρήσεις και ιδιώτες, από το 2009. Όπως εξηγεί στο “protionline.gr” ο κ. Μουτούσης (στη φωτο με τον Γενικό Πρόξενο του Ουζμπεκιστάν στην Ελλάδα κ. Olim Kasimov και τον Γυναικολόγο Αναστάσιο Συκουτρη), ΄΄στόχοι της πρωτοβουλίας για την οικονομική συνεργασία των δύο χωρών, είναι η περαιτέρω ανάπτυξη των διμερών οικονομικών σχέσεων μεταξύ Ελλάδος και Ουζμπεκιστάν, η επίτευξη στο πέρας των εκατέρωθεν επισκέψεων εμπορικών συμφωνιών και συνεργασιών – συνεργιών και η δημιουργία του Ελληνο-Ουζμπέκικου Επιχειρηματικού Συμβουλίου΄΄.

Επίσκεψη επιχειρηματικής αποστολής στην Τασκένδη

Σημειώνεται ότι η πρώτη φάση της Πρωτοβουλίας περιλαμβάνει επίσκεψη στην Τασκένδη, από 29 Σεπτεμβρίου μέχρι 3 Οκτωβρίου, επιχειρηματικής αποστολής στην οποία θα συμμετέχουν εταιρείες τα προϊόντα και οι υπηρεσίες των οποίων παρουσιάζουν ενδιαφέρον για την Αγορά του Ουζμπεκιστάν ή ενδιαφέρονται να συνεργαστούν με αντίστοιχες εκεί, για την εισαγωγή των προϊόντων τους στην Ελλάδα. Επιπλέον, υπάρχει ενδιαφέρον για συνεργασία ουζμπέκικων εταιρειών με αντίστοιχες ελληνικές, με στόχο την εξυπηρέτηση των συγκεκριμένων αναγκών και σε γειτονικές χώρες της Κεντρικής Ασίας όπως Καζακστάν, Τατζικιστάν, Κιρζικιστάν, Τουρκμενιστάν και Αφγανιστάν.

Φόρουμ, Έκθεση και συναντήσεις

Κατά την διάρκεια της επίσκεψης στην Τασκένδη θα πραγματοποιηθεί ο 1st Hellenic –Uzbek Economic Forum στο οποίο εκτός της παρουσίασης προς τους συμμετέχοντες Ουζμπέκους επιχειρηματίες και εκπροσώπους κρατικών Φορέων και επιχειρήσεων των επενδυτικών ευκαιριών που παρουσιάζει η Ελλάδα και του Προγράμματος Golden Visa, θα δοθεί η ευκαιρία σε αυστηρά επιλεγμένες εταιρείες να παρουσιάσουν τον Κλάδο τους αλλά και τα προϊόντα/ υπηρεσίες τους. Επίσης θα λάβει χώρα η Hellenic Product & Services Exhibition στην οποία οι συμμετέχοντες στην αποστολή εταιρείες, θα έχουν την δυνατότητα να εκθέσουν δωρεάν τα Προϊόντα η/και τις Υπηρεσίες τους σε ειδικά για τον σκοπό αυτό χώρο (Χορηγία της Ένωσης Επιμελητηρίων Ουζμπεκιστάν). Ειδική μέριμνα θα υπάρξει, έτσι ώστε κατά την διάρκεια της Έκθεσης να πραγματοποιηθούν συγκεκριμένες, tailor made, B2B συναντήσεις με ενδιαφερόμενους Ουζμπέκους επιχειρηματίες η/και εκπροσώπους κρατικών εταιρειών π.χ. Άμυνα, οι οποίες θα έχουν δρομολογηθεί από την πλευρά του Γενικού Προξενείου του Ουζμπεκιστάν, την Ένωση Επιμελητηρίων Ουζμπεκιστάν και την διοργανώτρια εταιρεία OOO Ellrosa Consulting Group Russia.

Ήδη, στην επιχειρηματική αποστολή έχουν δηλώσει συμμετοχή περισσότερες από 20 εταιρείες από τους κλάδος φαρμακοβιομηχανίας, τροφίμων, δομικών υλικών, παροχής υπηρεσιών Υγείας, παροχής νομικών υπηρεσιών, άμυνας κ.ά. συνολικού ετήσιου κύκλου εργασιών 250 εκατ. ευρώ.

Και επισκέψεις στην Ελλάδα

Η δεύτερη φάση της πρωτοβουλίας περιλαμβάνει επίσκεψη στην Ελλάδα, την πρώτη εβδομάδα του Δεκεμβρίου 2017, επιχειρηματικής αποστολής στην οποία θα συμμετέχουν ουζμπέκικες εταιρείες το αντικείμενο των οποίων παρουσιάζει ενδιαφέρον για την Ελληνική Αγορά καθώς και επιχειρηματίες που ενδιαφέρονται να επενδύσουν στην χώρα μας.

Ίδρυση Επιχειρηματικού Συμβουλίου

Με την ολοκλήρωση της α’ και β’ φάσης θα γίνει η ‘Ιδρυση του Ελληνο-Ουζμπεκικού Επιχειρηματικού Συμβουλίου με την συμμετοχή επιχειρήσεων και από τις δύο χώρες.

Η Πρωτοβουλία τελεί υπό την Αιγίδα του Ελληνικού Υπουργείου Εξωτερικών, του Υπουργείου Εξωτερικών του Ουζμπεκιστάν, της Ένωσης Επιμελητηρίων Ουζμπεκιστάν και του Ελληνικού Συνδέσμου Εξαγωγέων Φυτικού Υλικού ΕΣΕΦΥ μέχρι στιγμής ενώ αναμένονται και άλλες εξίσου σημαντικές αιγίδες από την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας και το Επιμελητήριο Αχαΐας.
Λόγω του περιορισμένου αριθμού εταιρειών που μπορούν να συμμετάσχουν ανά Κλάδο, θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας στην εκδήλωση ενδιαφέροντος για συμμετοχή. Η σχετική εκδήλωση ενδιαφέροντος εκ μέρους των όποιων ενδιαφερόμενων μελών θα πρέπει να σταλεί συμπληρωμένη το αργότερο μέχρι τις 8 Σεπτεμβρίου.


Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

Σχετικα αρθρα


Τα σχόλια είναι κλειστά.

protionline.gr