background img
banner
banner

Ξανά παιδικές χαρές!

ΤΟΠΟΓΡΑΦΙΚΕΣ ΑΠΟΤΥΠΩΣΕΙΣ ΣΕ 16 ΧΩΡΟΥΣ ΩΣΤΕ ΝΑ ΤΟΠΟΘΕΤΗΘΟΥΝ ΝΕΑ ΟΡΓΑΝΑ ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ

Τις διαδικασίες για την επαναλειτουργία παιδικών χαρών σε διάφορα σημεία τής Αιγιάλειας, δρομολογεί τώρα ο δήμος Αιγιαλείας, ικανοποιώντας το αίτημα εκατοντάδων γονέων που διαμαρτύρονται καθώς, μετά το ξήλωμα των παιδικών χαρών του δήμου που δεν πληρούσαν τις προϋποθέσεις που ο νόμος ορίζει, τα παιδιά τους δεν έχουν πού να παίξουν και είτε εγκλωβίζονται μέσα στα σπίτια, είτε βγαίνουν στους δρόμους με όποιους κινδύνους αυτό μπορεί να εγκυμονεί…

Τα αιτήματα των πολιτών, εκτός από τον ίδιο τον δήμαρχο που προσφάτως δέχθηκε και επιστολή με 500 υπογραφές από γονείς και παππούδες της Αιγιάλειας (ΒΛΕΠΕ ΕΔΩ) με το σχετικό αίτημα, δέχεται σε καθημερινή βάση και η αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων Βάσω Ψυχράμη, η οποία όλο αυτό τον καιρό κινείται στην κατεύθυνση επαναλειτουργίας των παιδικών χαρών που ξηλώθηκαν, διαδικασία όμως που μόνο εύκολη δεν είναι, δεδομένου ότι οι προϋποθέσεις είναι εξαιρετικά αυστηρές, κυρίως για την πιστοποίησή τους, γεγονός που ανεβάζει το κόστος δημιουργίας τους.

Πλέον, το Αίγιο όμως έχει απομείνει με μία μόνο παιδική χαρά, αυτή του πάρκου των Υψηλών Αλωνίων, που δημιουργήθηκε από την εταιρεία Ε3. Έτσι, στο κέντρο της πόλης και τις συνοικίες, τα παιδιά δεν έχουν κυριολεκτικά πού να παίξουν και οι αθλοπαιδιές στον δρόμο, μόνο ασφαλείς δεν είναι.

Την ίδια στιγμή, οι άνθρωποι του δήμου δεν έπαψαν να αναζητούν εναλλακτικές μορφές χρηματοδότης, έχοντας απευθυνθεί σε ιδιώτες και συγκεκριμένα σε μεγάλες επιχειρήσεις και οργανισμούς, αναζητώντας χορηγίες, με το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος ήδη να έχει απαντήσει θετικά, αφού πρόκειται να δημιουργήσει μία παιδική χαρά για παιδιά με αναπηρίες, στην Καλλιθέα Αιγίου, κοντά στο Ε.Κ.Α.ΜΕ. και το ΕΕΕΕΚ.

Τοπογραφικές αποτυπώσεις και προμήθεια νέων οργάνων

Μιλώντας στο “protionline.gr” η κ. Ψυχράμη δεν έκρυψε την πρόθεσή της για επαναλειτουργία παιδικών χαρών, κάνοντας γνωστό πως θα λειτουργήσουν σε πρώτη φάση 16 σε υφιστάμενα σημεία, δεδομένου ότι η διαδικασία χαρακτηρισμού νέων χώρων είναι δύσκολη και χρονοβόρα. ΄΄Έχουμε ξεκινήσει τις διαδικασίες που απαιτούνται για την επαναλειτουργία παιδικών χαρών. Βρισκόμαστε στην φάση τοπογραφικών αποτυπώσεων σε υφιστάμενους χώρους, θα προχωρήσουμε σε τεχνική έκθεση και την προμήθεια των οργάνων που θα τοποθετηθούν΄΄, επισήμανε η κ. Ψυχράμη, κάνοντας γνωστό πως οι χώροι αυτοί θα είναι σε διάφορες συνοικίες όπως Συνοικισμό, Άγιο Αθανάσιο αλλά και μέσα στην πόλη. Ερωτηθείσα για το εάν μπορούν να χρησιμοποιηθούν και τα όργανα που είχαν ξηλωθεί και φυλάσσονταν στις αποθήκες του δήμου, η αντιδήμαρχος είπε πως δεν θεωρούνται κατάλληλα και ότι θα γίνει προμήθεια νέων οργάνων.

Ερωτηθείσα τέλος για το πότε περίπου θα ξεκινήσει οι λειτουργία των «νέων» παιδικών χαρών, η κ. Ψυχράμη είπε πως αυτό θα εξαρτηθεί και από την πιστοποίησή τους, εκτιμώντας ωστόσο ότι θα είναι σε θέση να λειτουργήσουν σε έναν χρόνο!


Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

Σχετικα αρθρα


Τα σχόλια είναι κλειστά.

protionline.gr