background img
banner
banner

Δυο ξεχωριστές προσωπικότητες μια ιδιαίτερη συνεργασία

ΣΑΚΗΣ ΠΑΠΑΔΗΜΗΤΡΙΟΥ ΚΑΙ ΒΑΣΙΛΗΣ ΛΕΚΚΑΣ ΣΤΟ ΔΙΕΘΝΕΣ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΠΑΤΡΑΣ 2017

Ο Αιγιώτης συνθέτης Σάκης Παπαδημητρίου με καλεσμένο τον Βασίλη Λέκκα, θα παρουσιάσουν μια βραδιά γεμάτη ποίηση και μουσική, στις 9 Σεπτεμβρίου στο Σκαγιοπούλειο στην Πάτρα, στις 9.00μ.μ., στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Πάτρας.

Μια βραδιά γεμάτη μουσική και τραγούδια από τη συνεργασία τους αλλά και την προσωπική τους μουσική διαδρομή.

Ο Σάκης Παπαδημητρίου, με πολύ σημαντικές συνεργασίες στον χώρο της ελληνικής μουσικής (Μαρία Φαραντούρη, Έλλη Πασπαλά, Γιώτα Νέγκα, Αναστασία Μουτσάτσου, Γερ. Ανδρεάτο, Χρόνη Αηδονίδη, Μπάμπη Τσέρτο αλλά και τους πατρινούς ερμηνευτές Δώρα Πετρίδη, Άννη Ονουφρίου και Θοδωρή Νικολάου), έχει συνεργαστεί με τον Βασίλη Λέκκα στη δισκογραφική του δουλειά «Του Κρασιού και του Έρωτα», μια μοναδική συλλογή μελοποιημένης αρχαίας λυρικής ποίησης για το κρασί και τον έρωτα. Έχουν παρουσιάσει τη δουλειά αυτή σε όλη την Ελλάδα αλλά και επιλεγμένους χώρους στο εξωτερικό όπως στο Paradiso στο Άμστερνταμ και στο Διεθνές φεστιβάλ ποίησης και μουσικής “Crossing border” στη Χάγη.

Ο Βασίλης Λέκκας, ένας από τους πιο αγαπημένους Έλληνες ερμηνευτές με δυναμικό λυρισμό στην ερμηνεία του αλλά και ειλικρίνεια και επαναστατικότητα στην έκφραση, έχει συνεργαστεί κι έχει προσωπική δισκογραφία με τους σημαντικότερους Έλληνες συνθέτες όπως Μ. Χατζιδάκι, Μ. Θεοδωράκη. Γ. Μαρκόπουλο, Γιάννη Σπάθα κ.ά. Ο μελοποιημένος λόγος της αρχαίας λυρικής ποίησης, της ιερατικής ποίησης, της Κικής Δημουλά, του Γιάννη Κουτσοχέρα και άλλων ποιητών από τον Σάκη Παπαδημητρίου θα συναντηθεί με τα αριστουργήματα του Μάνου Χατζιδάκι, του Μίκη Θεοδωράκη, του Γιάννη Μαρκόπουλου πάνω σε ποίηση του Ν. Γκάτσου, Οδ. Ελύτη, Γ. Ρίτσου κ.ά.

Ορχήστρα θα είναι το Μουσικό Σύνολο «ΗΔΥΦΩΝΟ», που αποτελείται από σολίστες μουσικούς κλασικών και παραδοσιακών οργάνων με ιδιαίτερο ηχόχρωμα. Τις ενορχηστρώσεις και τις παρτιτούρες έχει αναλάβει ο πατρινός πιανίστας και μαέστρος Γιώργος Αναστασόπουλος ενώ στο τραγούδι συμμετέχει η ανερχόμενη ερμηνεύτρια Έλενα Παπαδημητρίου. Η είσοδος είναι ελεύθερη για το κοινό.


Κατηγορίες Άρθρου
ΠΡΟΣΩΠΑ

Σχετικα αρθρα


Τα σχόλια είναι κλειστά.

protionline.gr