background img
banner
banner

Συζήτηση επί σοβαρών θεμάτων…

ΜΕΤΑΞΥ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΚΑΙ ΔΙΟΙΚΟΥΣΑΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΤΟΥ ΤΕΕ

Συνάντηση με την Διοικούσα Επιτροπή του Τεχνικού Επιμελητηρίου του τμήματος Δυτικής Ελλάδας είχε το πρωί της Δευτέρας 11 Σεπτεμβρίου ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Απόστολος Κατσιφάρας. Ο Πρόεδρος του ΤΕΕ Βασίλης Αϊβαλής και τα μέλη της Διοίκησης, ενημέρωσαν τον Περιφερειάρχη για τα μείζονα ζητήματα που απασχολούν τον τεχνικό κόσμο της περιοχής, ενώ ο Περιφερειάρχης Απόστολος Κατσιφάρας ζήτησε να υπάρχει στενότερη συνεργασία, καθώς το ΤΕΕ διαθέτει το επιστημονικό κύρος.

Συγκεκριμένα συζητήθηκε το θέμα της έλευσης του φυσικού αερίου που έχει προωθηθεί από το 2011 και πλέον αναμένεται να παραληφθεί η ολοκληρωμένη μελέτη της εγκατάστασης. Ενώ θεωρείται αναγκαίο να ξεκινήσει και η επιμόρφωση των μηχανικών, μέσω προγράμματος κατάρτισης από το ΕΣΠΑ, που θα αναλάβουν την κατασκευή του έργου.

Ένα ακόμη ζήτημα που τέθηκε είναι να προχωρήσει η καταγραφή των ενεργοβόρων δημοσίων κτιρίων, κάτι που αναμένεται να γίνει σε συνεργασία της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, του ΤΕΕ και της Αποκεντρωμένης Διοίκησης.

Στην ατζέντα της συζήτησης ήταν και η δυνατότητα επέκτασης του Αεροδρομίου του Αράξου και σε εμπορευματικό. Για το οποίο ζητήθηκε η Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας να προωθήσει τις υπάρχουσες μελέτες, που θα επεξεργαστεί με την σειρά της η αρμόδια μόνιμη επιτροπή του ΤΕΕ, ώστε να διαπιστωθεί η βιωσιμότητα του εγχειρήματος. Επίσης συζητήθηκε η υπογειοποίηση της διέλευσης του τρένου, όπου αναλύθηκε η πρόταση του ΤΕΕ Δυτ. Ελλάδας για βύθιση της γραμμής από το ύψος της οδού Κανελλοπούλου στην Πάτρα.

Η αντισεισμική θωράκιση των δημοσίων κτιρίων , ένα πάγιο αίτημα του τεχνικού κόσμου , ήταν ακόμη αντικείμενο της συζήτησης. Όπως και αποτροπή της φυγής στο εξωτερικό μηχανικών , μέσω σχετικού προγράμματος του ΕΣΠΑ.


Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

Σχετικα αρθρα


Τα σχόλια είναι κλειστά.

protionline.gr