background img
banner
banner

Η Ένωση θα δώσει πολύ καλύτερη τιμή από 1,25€!

ΔΙΑΒΕΒΑΙΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ Π.Ε.Σ. ΘΑΝΑΣΗ ΣΩΤΗΡΟΠΟΥΛΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΑΥΡΗ ΚΟΡΙΝΘΙΑΚΗ ΣΤΑΦΙΔΑ

«Γνωρίζω στους συναδέλφους παραγωγούς της Αιγιάλειας, ότι η τιμή σταφίδας μας θα υπερβεί φέτος κατά πολύ την περσινή τιμή του 1,10 ευρώ το κιλό που έδωσε η Ένωσή μας για όλη την ποσότητα που παρέλαβε. Υπενθυμίζω ότι η περσινή τιμή ήταν η μεγαλύτερη μέση τιμή της αγοράς καθώς η Παναιγιάλειος Ένωση Συνεταιρισμών την κατέβαλε από το πρώτο κιλό που παρέλαβε».

Τα παραπάνω λόγια ανήκουν στον πρόεδρο της Παναιγιαλείου Ενώσεως Συνεταιρισμών Θανάση Σωτηρόπουλο, ο οποίος διαβεβαιώνει τους σταφιδοπαραγωγούς ότι η Ένωση θα κάνει το ίδιο και φέτος όπου η τιμή θα ξεπεράσει το 1,25 ευρώ το κιλό, εφιστώντας την προσοχή στους παραγωγούς να κλείνουν τα αυτιά τους στις «σειρήνες» που εκφράζουν διάφορα συμφέροντα που εμφανίζονται αυτή την εποχή και να προσκομίσουν την σταφίδα τους στη δική τους συνεταιριστική οργάνωση, την Π.Ε.Σ.

Τι πρέπει να προσέξουν οι σταφιδοπαραγωγοί

Σύμφωνα με τον κ. Σωτηρόπουλο, ΄΄οι συνάδελφοι σταφιδοπαραγωγοί θα πρέπει να είναι προσεκτικοί και να μην παρασύρονται από τους διάφορους «καλοθελητές» εκφραστές άλλων συμφερόντων και παραδίδουν τη σταφίδα σε χαμηλές τιμές όπως αυτές που προφορικά και χωρίς συγκεκριμένα στοιχεία, ακούγονται κάθε μέρα στην αγορά του 1,20€ ή 1,25€ το κιλό, κ.λπ., γιατί θα χάσουν χρήματα. Η Ένωση θα δώσει πολύ καλύτερη τιμή΄΄.

Είναι σίγουρο ότι η αξιοπιστία της Παναιγιαλείου Ενώσεως Συνεταιρισμών, της μεγαλύτερης εξαγωγικής εταιρείας στη σταφίδα της χώρας μας, αποτελεί διαχρονικά εγγύηση για το εισόδημά και το μέλλον των σταφιδοπαραγωγών. ΄΄Εφιστώ την προσοχή στους συναδέλφους σταφιδοπαραγωγούς ότι η σταφίδα μας πρέπει να παραδίδεται μόνο σε εγκεκριμένους μεταποιητές – εργοστάσια και όχι σε διάφορους εμπόρους που δεν ασκούν αυτή τη δραστηριότητα,προκειμένου οι παραγωγοί να μη χάσουν την «συνδεδεμένη» οικονομική ενίσχυση. Επιπρόσθετα η σταφίδα μας που παραδίδεται για συσκευασία σε εμπόρους που δεν διαθέτουν εργοστάσιο εντός της Αιγιάλειας χάνει το πλεονέκτημα του Π.Ο.Π προϊόντος, δηλαδή την «ταυτότητα ποιότητάς του» την ονομασία «Βοστίτσα» που τόσα χρόνια την καταστήσαμε γνωστή στην διεθνή αγορά΄΄, επισημαίνει ακόμη ο πρόεδρος της Π.Ε.Σ., προσθέτοντας: ΄΄Συνιστώ λοιπόν στους συναδέλφους σταφιδοπαραγωγούς, να στηρίξουν για άλλη μια φορά την δική τους συνεταιριστική εταιρεία, την Π.Ε.Σ. και να είναι σίγουροι πως και αυτή τη χρονιά θα βγουν κερδισμένοι. Ενημερώνω επίσης, για άλλη μια φορά φέτος, τους συνεταιρισμένους παραγωγούς ότι θα πρέπει να παραδώσουν, σύμφωνα με το καταστατικό των συνεταιρισμών μας, το σύνολο της παραγωγής τους στη συνεταιριστική οργάνωση, γιατί σε διαφορετική περίπτωση, ο συνεταιρισμός, σύμφωνα με το νόμο και το καταστατικό του, δύναται να τους διαγράψει από μέλη του. Συνέπεια που αναπόφευκτα θα τους στερήσει και κάθε οικονομική στήριξη και παροχή σε εφόδια μέσω της Ομάδας Παραγωγών που απολαμβάνουν όλη την χρονιά τα συνεταιρισμένα μέλη του΄΄.

Συνεχίζεται η παραλαβή – Σημαντική μέχρι στιγμής η ποσότητα

Καταλήγοντας, ο κ. Σωτηρόπουλος, έκανε γνωστά τα ακόλουθα: ΄΄Η παραλαβή της σταφίδας συνεχίζεται σε όλη την Πελοπόννησο με έντονους ρυθμούς και ήδη έχουμε παραλάβει σημαντική για την εποχή, ποσότητα. Η παραλαβή σταφίδας αυξάνεται καθημερινά, καθώς ο τρύγος έχει τελειώσει στα πεδινά και κορυφώνεται στις ορεινές περιοχές. Ταυτόχρονα με την παραλαβή της σταφίδας, ξεκίνησε και η εμπορική μας προσπάθεια. Ήδη, έχουμε πραγματοποιήσει και τις πρώτες μας φορτώσεις σταφίδας νέας εσοδείας. Η προσπάθειά μας είναι και φέτος να εξασφαλίσουμε την καλύτερη τιμή στον σταφιδοπαραγωγό. Από τις εμπορικές επαφές και συμφωνίες που έχουμε μέχρι τώρα, βάσιμα αισιοδοξούμε ότι θα εξασφαλίσουμε σημαντικά υψηλότερη τιμή φέτος για την σταφίδα μας΄΄.


Κατηγορίες Άρθρου
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Σχετικα αρθρα


Τα σχόλια είναι κλειστά.

protionline.gr