background img
banner
banner

Με εισοδηματικά κριτήρια η επιλογή σχολικών τροχονόμων

ΣΧΟΛΙΑ ΠΡΟΚΑΛΕΣΕ Η ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΗΣ ΣΧΟΛΙΚΗΣ ΤΡΟΧΟΝΟΜΟΥ ΣΤΑ ΣΕΛΙΑΝΙΤΙΚΑ

Πρωί και μεσημέρι στις θέσεις τους, οι «φρουροί των μαθητών» – σχολικοί τροχονόμοι, βοηθούν να διασχίσουν με ασφάλεια τα παιδιά, δρόμους με μεγάλη κυκλοφορία.

Η αντικατάσταση ωστόσο ορισμένων σχολικών τροχονόμων φέτος σε σχολεία τής Αιγιάλειας προκάλεσε διάφορα σχόλια, με τα μέλη της αρμόδιας επιτροπής αξιολόγησής τους ωστόσο να κάνει γνωστά τα κριτήρια επιλογής τους…

Έντονος θόρυβος έχει δημιουργηθεί από την αρχή της σχολικής χρονιάς στα Σελιανίτικα όπου η επί σειρά 18 ετών σχολική τροχονόμος δεν επελέγη και για την φετινή χρονιά και στην θέση της τοποθετήθηκε άλλη σχολική τροχονόμος για να φροντίζει για την ασφαλή διέλευση των παιδιών στον δρόμο προς και από το Δημοτικό Σχολείο του χωριού. Μάλιστα, όπως μετέφεραν στo “protionline.gr” γονείς παιδιών του Δημοτικού Σχολείου Σελιανιτίκων, η γυναίκα αυτή είχε ξεκινήσει σε αυτή τη θέση με κοινωνικά κριτήρια, προσέφερε τις υπηρεσίες της εδώ και 18 χρόνια με τον καλύτερο τρόπο, ήταν αρεστή σε όλους και όλοι απόρησαν με την αντικατάστασή της.

Τριμελής επιτροπή αξιολογεί τις αιτήσεις

Αξίζει να σημειωθεί ότι κάθε χρόνο, η επιλογή των σχολικών τροχονόμων γίνεται από τριμελή επιτροπή την οποία απαρτίζουν ανά σχολείο, ο πρόεδρος της Σχολικής Επιτροπής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης δήμου Αιγιαλείας, ο διευθυντής του σχολείου και ο πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων, οι οποίοι καλούνται να εξετάσουν τις αιτήσεις που έχουν υποβληθεί για τις θέσεις και να τις αξιολογήσουν.

Όπως ανέφερε στo “protionline.gr” ερωτηθείς σχετικά, ο πρόεδρος της Σχολικής Επιτροπής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης δήμου Αιγιαλείας Παναγιώτης Μαρινόπουλος, η απόφαση της αρμόδιας για την επιλογή σχολικού τροχονόμου τριμελούς επιτροπής για το συγκεκριμένο σχολείο, ήταν ομόφωνη. ΄΄Σε κάθε περίπτωση εξετάζουμε τις προϋποθέσεις του καθενός. Στην προκειμένη περίπτωση, η προηγούμενη σχολική τροχονόμος δήλωνε πολλαπλάσιο εισόδημα από την νέα και αυτός ήταν ο λόγος που δεν τοποθετήθηκε και φέτος σε αυτή τη θέση και προτιμήθηκε άλλο πρόσωπο. Τα δικαιολογητικά των υποψηφίων είναι διαθέσιμα, σε περίπτωση που κάποιος επιθυμεί να διασταυρώσει τα όσα αναφέρω΄΄, επισήμανε ο κ. Μαρινόπουλος.

Παράλληλα, έκανε γνωστό πως για όλα τα σχολεία της Αιγιάλειας, οι αποφάσεις των τριμελών επιτροπών ήταν ομόφωνες, πλην του Δημοτικού Σχολείου Ελίκης που επελέγησαν οι συγκεκριμένοι δύο σχολικοί τροχονόμοι με ψήφους δύο έναντι μίας. Σημειώνεται ότι συνολικά στα σχολεία Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης της Αιγιάλειας προσφέρουν τις υπηρεσίες τους 18 σχολικοί τροχονόμοι, καθώς υπάρχουν και σχολεία στα οποία δεν κρίνεται απαραίτητη η υπηρεσία τους.

Ενέργειες για σχολικό τροχονόμο στο 3ο Δημοτικό Σχολείο Αιγίου

Πάντως, όπως έκανε γνωστό ο κ. Μαρινόπουλος που παρακολουθεί στενά το θέμα, ΄΄έχουμε ξεκινήσει διαδικασίες για την τοποθέτηση σχολικού τροχονόμου και στο 3ο Δημοτικό Σχολείο Αιγίου που βρίσκεται στην οδό Στράβωνος 28, σε έναν δρόμο ιδιαίτερα βεβαρημένο κυκλοφοριακά όπου τα οχήματα πολλές φορές αναπτύσσουν μεγάλες ταχύτητες΄΄. Να σημειωθεί ότι στο εν λόγω σχολικό συγκρότημα λειτουργεί και το 4ο Νηπιαγωγείο Αιγίου.


Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

Σχετικα αρθρα


Τα σχόλια είναι κλειστά.

protionline.gr