background img
banner
banner

Δυναμικά στην μεγάλη κινητοποίηση στην Πάτρα

Ο ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΙΓΙΟΥ ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΤΗΝ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΣΙΠΡΑ

Οργανωμένη και συλλογική κινητοποίηση την ημέρα επίσκεψης του πρωθυπουργού στην Πάτρα, αποφάσισαν Αγροτικοί Σύλλογοι και Ομοσπονδίες που δραστηριοποιούνται στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, σε κοινή σύσκεψη που πραγματοποίησαν προχθές στην Πάτρα, με πρωτοβουλία της Ομοσπονδίας Αγροτικών Συνεταιρισμών Αιτωλοακαρνανίας. Ανάμεσά τους και ο Αγροτικός Σύλλογος Αιγίου «Μπακόπουλος – Ντρίνιας» που χαράσσει σκληρή γραμμή, έχοντας ήδη αποφασίσει στην πρόσφατη γενική συνέλευσή του, «θερμή υποδοχή» στον Αλέξη Τσίπρα.

Ο Πρωθυπουργός θα επισκεφτεί την Πάτρα στις 31 Οκτωβρίου, με αφορμή το Περιφερειακό Συνέδριο της Κυβέρνησης και οι αγρότες ετοιμάζουν μαζική κινητοποίηση με στόχο να ακουστούν τα αιτήματά τους. Οι αγρότες και οι ομοσπονδίες διαμαρτύρονται για τα νέα μέτρα που παίρνει η κυβέρνηση, την βαριά φορολογία και την ανάπτυξη που διατυμπανίζει η κυβέρνηση αλλά δεν… ακουμπάει τους ίδιους.

Όπως έκανε γνωστό στo “protionline.gr” ο πρόεδρος του Αγροτικού Συλλόγου Αιγίου Γιάννης Μποδιώτης, αυτό που αποφασίστηκε είναι μία ηχηρή συγκέντρωση διαμαρτυρίας στις 31 Οκτωβρίου στην Πάτρα, έξω από τον χώρο που θα πραγματοποιείται το Περιφερειακό Συνέδριο. ΄΄Θα μεταβούμε μαζικά στην Πάτρα και καλούμε όλους τους συναδέλφους αγρότες και κτηνοτρόφους από την Αιγιάλεια να είναι παρόντες. Θα βροντοφωνάξουμε τα δίκαια αιτήματά μας. Διότι τα όσα θα αναφέρει περί ανάπτυξης του αγροτικού τομέα, αφορούν τους επιχειρηματίες που δραστηριοποιούνται στον αγροτικό τομέα και σε καμία περίπτωση δεν αφορούν εμάς τους μικρομεσαίους αγρότες. Αυτά τα Περιφερειακά Συνέδρια που οργανώνονται από την κυβέρνηση προωθούν στην ουσία τη διασφάλιση της κερδοφορίας των βιομηχάνων και μεγαλεμπόρων που μεγαλώνει σε βάρος του λαού. Τα τελευταία χρόνια ο αγώνας που δίνουμε είναι μία διαρκής μάχη για την επιβίωσή μας. Η κατάσταση είναι εξαιρετικά δύσκολη για εμάς τους μικρομεσαίους. Είμαστε υποχρεωμένοι να αντιδράσουμε σε αυτές τις πολιτικές. Ο αγώνας είναι για μας μονόδρομος. Όλοι οι συνάδελφοι πρέπει να είναι παρόντες σε αυτή την κινητοποίηση΄΄.

΄΄Είμαστε ενάντια στην φοροληστεία που υφιστάμεθα, ζητάμε κατάργηση ΕΝΦΙΑ, κατάργηση του ΦΠΑ στα εφόδια, φθηνό ρεύμα, πετρέλαιο όπως οι εφοπλιστές. Έχουμε προβλήματα με τα διόδια, με το περιβαλλοντικό τέλος στο νερό για ύδρευση και άρδευση, αγωνιζόμαστε για να κρατηθεί η πρώτη κατοικία και το χωράφι που είναι ένα μέσο παραγωγής. Θα στείλουμε ένα ηχηρό μήνυμα στην κυβέρνηση ότι οι αγρότες και οι κτηνοτρόφοι της περιοχής δεν παραμυθιάζονται και θα δώσουν πλέον αγώνα για την επιβίωσή τους, ΄΄, σημείωσε ακόμη ο κ. Μποδιώτης, κάνοντας γνωστά λίγα μόνο από τα αιτήματα του αγροτικού κόσμου.

Τα… είπαν με τον δήμαρχο

Την ίδια στιγμή, ο Αγροτικός Σύλλογος Αιγίου συνεχίζει τις επαφές του και σε τοπικό επίπεδο. Την Τρίτη 10 Οκτώβρη, αντιπροσωπεία του Συλλόγου, αποτελούμενη από τους Γιάννη Μποδιώτη, Χρήστο Χριστόπουλο και Αλέκα Ζαπάτη, επισκέφθηκε τον δήμαρχο Αιγιαλείας Θανάση Παναγόπουλο. Συζήτηση έγινε για τα τέλη άρδευσης και ύδρευσης με τους εκπροσώπους των αγροτών να ζητούν μείωση για να μπορούν να αντεπεξέλθουν. Επίσης, ζητήθηκε από τον δήμαρχο να μην πάει τα χρέη των αγροτών για το νερό στην Εφορία, με τον κ. Παναγόπουλο να δεσμεύεται γι’ αυτό. Ο δήμαρχος μίλησε για το πρόβλημα που υπάρχει στην υδροδότηση εξαιτίας της έλλειψης νερού και για τα έργα που πρέπει να γίνουν όπως το έργο για συγκέντρωση ύδατος στον Σελινούντα για την ύδρευση και η νέα γεώτρηση στην Αρραβωνίτσα τονίζοντας πως το νερό είναι λίγο γι’ αυτό είναι ακριβό.

Επίσης, οι αγρότες έθεσαν και θέμα για τα διόδια, κάνοντας αναφορά στις επιπτώσεις που έχουν τα υψηλά τέλη στον αγροτικό τομέα και στους παραγωγούς που καλλιεργούν με υψηλό κόστος ενώ λαμβάνουν χαμηλές τιμές για τα προϊόντα τους…


Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

Σχετικα αρθρα


Τα σχόλια είναι κλειστά.

protionline.gr