background img
banner
banner

Ξηλώθηκαν και οι τελευταίες ομπρέλες στην Αλυκή…

ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΣΤΗΝ ΚΤΗΜΑΤΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ

Έρημο τοπίο θυμίζει εδώ και λίγα εικοσιτετράωρα η Αλυκή, μετά την απομάκρυνση από συνεργεία της Τεχνικής Υπηρεσίας του δήμου και των τελευταίων ομπρελών αλλά και των βάσεών τους από την παραλία.

Είχε προηγηθεί η απομάκρυνση σε ξαπλώστρες και ομπρέλες από τα καταστήματα, μετά την σχετική σύσταση – προειδοποίηση του δήμου, κατόπιν καταγγελίας στην Κτηματική Υπηρεσία…
Κι αν κάποιοι πιστεύουν ότι σε αυτή την κατάσταση είναι εμφανής η πραγματική εικόνα της ακτής χωρίς παρεμβάσεις, υπάρχουν και κάποιοι άλλοι που μιλούν για μαρασμό, τονίζοντας ότι πλέον δεν θυμίζει σε τίποτα την πολυσύχναστη παραλία του καλοκαιριού και πως ο επισκέπτης που θα βρεθεί εκεί για πρώτη φορά δεν θα μπορεί να διανοηθεί τι γίνεται στο σημείο τους καλοκαιρινούς μήνες…

Ανάλογη είναι και η άποψη των ανθρώπων του Συλλόγου Αλυκής «Άγιος Νικόλαος» οι οποίοι βρίσκουν κάπως υπερβολική την αφαίρεση των… πάντων από την παραλία, ακόμη και των βάσεων από τις ομπρέλες που εδώ και μία δεκαετία σταδιακά τοποθετήθηκαν από τον σύλλογο και από τον δήμο. Απορούν μάλιστα, εάν δεν υπάρξουν οι φθορές στις ομπρέλες και τις τσιμεντένιες βάσεις που ξηλώθηκαν, πώς και με ποια χρήματα θα επανατοποθετηθούν… Σημειώνουν ακόμη πως αυτό γίνεται για πρώτη φορά, τονίζοντας πως καλώς έφυγαν όλες οι ψάθινες ομπρέλες (είκοσι περίπου του συλλόγου) για να προφυλαχθούν από τις καιρικές συνθήκες, όμως αναρωτιούνται σε τι εμπόδιζαν οι βάσεις και οι σιδερένιοι σωλήνες δύο μέτρων, αφού δεν δημιούργησαν ποτέ εμπόδιο σε όσους περπατούν στην ακτή. Αντιθέτως, αναφέρουν πως ακόμη πολλοί κάνουν μπάνιο ενώ υπάρχουν και οι χειμερινοί κολυμβητές που δεν θα έχουν πού να ακουμπήσουν τα πράγματά τους.

Έρημο τοπίο η Αλυκή

Επιπλέον, μιλούν για επιλεκτική αφαίρεση σταθερών αντικειμένων αφού δεν αφαιρέθηκαν τα καλάθια και οι τσιμεντένιες βάσεις τους ούτε οι βάσεις για τις πινακίδες της Γαλάζιας Σημαίας… Επίσης, αναρωτιούνται εάν με την ίδια λογική θα ξηλωθούν και οι σιδερένιες κολώνες με βάση από μπετό που εμποδίζουν τη διέλευση οχημάτων πλησίον του υδροβιότοπου.

Μιλώντας στo “protionline.gr” ο πρόεδρος του Συλλόγου Νίκος Παπαδόπουλος είπε πως η εικόνα πλέον της Αλυκής είναι ένα έρημο τοπίο τονίζοντας πως δεν έχει μείνει το παραμικρό που να φανερώνει την… ζωή που υπάρχει εκεί τους καλοκαιρινούς μήνες. ΄΄Ποιος μπορεί να μας διαβεβαιώσει ότι από τον Μάρτιο –Απρίλιο που αρχίζουν κάποιοι τα μπάνια και τις επισκέψεις στην Αλυκή, θα έχουν τοποθετηθεί και πάλι οι ομπρέλες και ποιος θα αναλάβει το κόστος;΄΄, ρώτησε ο κ. Παπαδόπουλος, τονίζοντας πως είναι καλό να υπάρχει μία τάξη αλλά όχι με αυτή την υπερβολή.

Έλεγχοι και σε άλλες παραλίες

Ερωτηθείσα για το θέμα από τo “protionline.gr”, η αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων Βάσω Ψυχράμη, ανέφερε πως από τον δήμο δόθηκε προθεσμία στους επαγγελματίες να μαζέψουν τις ομπρέλες που είχαν τοποθετήσει και στην συνέχεια συνεργεία απομάκρυναν και τις υπόλοιπες. Όπως τόνισε, είχε προηγηθεί καταγγελία στην Κτηματική Υπηρεσία του Δημοσίου απ’ όπου υπήρξε ειδοποίηση στον δήμο. Η καταγγελία αφορούσε αυθαίρετη κατάληψη από την πλευρά των καταστημάτων, την στιγμή που καταστηματάρχες είναι ασυνεπείς στις υποχρεώσεις τους και δεν έχουν φροντίσει να βγάλουν την σχετική άδεια… Αναφορικά με το εάν θα γίνει κάτι ανάλογο και σε άλλες παραλίες, η κ. Ψυχράμη είπε πως η καταγγελία αφορούσε την Αλυκή, τονίζοντας ωστόσο πως έλεγχοι θα γίνουν σε όλες.


Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

Σχετικα αρθρα


Τα σχόλια είναι κλειστά.

protionline.gr