background img
banner
banner

«Άστραψε και βρόντηξε» κατά Ραγκούση ο Μητροπολίτης Αμβρόσιος

ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΙΣΧΥΡΙΣΜΟΥΣ ΤΟΥ ΟΤΙ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΟΜΟΦΥΛΟΦΙΛΟΙ ΙΕΡΑΡΧΕΣ

«Άθλιος συκοφάντης», «ευτελής», «δειλός», «άνανδρος» και… «κηπουρός του ΓΑΠ», είναι λίγοι μόνο από τους χαρακτηρισμούς τού Μητροπολίτη Καλαβρύτων και Αιγιαλείας Αμβροσίου για τον πρώην υπουργό και υποψήφιο για την προεδρία του νέου φορέα της Κεντροαριστεράς Γιάννη Ραγκούση, με αφορμή τις δηλώσεις του περί ομοφυλοφιλίας Ιεραρχών! Θέτοντάς του συγκεκριμένα ερωτήματα, εκφράζει την βεβαιότητά του ότι δεν υπάρχουν ομοφυλόφιλοι Ιεράρχες στην Εκκλησία της Ελλάδος, εν αντιθέσει με τον πολιτικό χώρο στον οποίο ο κ. Ραγκούσης ανήκει!
Ο Μητροπολίτης Αμβρόσιος μεταφέρει άρθρο της Εφημερίδας “Ελεύθερη Ώρα» που λέει ότι «O κηπουρός του ΓΑΠ Γιάννης Ραγκούσης κάλεσε την Εκκλησία να μπει μπροστά σε αυτή τη νέα εποχή, που πρέπει να ξεκινήσει η Ελλάδα. Ποια είναι η νέα εποχή του κηπουρού Ραγκούση; Τα παιδιά αλλάζουν φύλο στα 15 για να κάνουν τα κορμιά τους χωράφια και να τα οργώνουν οι παιδεραστές», καθώς και τη δήλωση του πρώην υπουργού στην τηλεόραση «Εάν η Εκκλησία θέλει να με σύρει στα Δικαστήρια, είμαι εδώ»!

Επίσης, τον ρωτά εάν από το στόμα του βγήκαν τα εξής λόγια: «Προσωπικά, έχω συναντήσει εκπροσώπους της Ελληνικής Ορθόδοξης Εκκλησίας -σε ανώτατα κλιμάκια, ακόμη και Μητροπολίτες-, οι οποίοι είναι ομοφυλόφιλοι και το κρύβουν. Τους αναγκάζουν να το κρύβουν….Αυτή είναι η πραγματικότητα, αυτή είναι η θέση μου» (βλ. εφημερίδα «ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ, 05.10.2017, σελ. 7). Όπως του αναφέρει ο τοπικός Ποιμενάρχης, ΄΄Η Ιερά Σύνοδος, με εξώδικο έγγραφο, σε κάλεσε να καταθέσεις ονόματα κλπ στοιχεία για όσα ανερυθρίαστα είπες προ ημερών και τα οποία παραθέτω παραπάνω σε κίτρινο πλαίσιο. εσύ όμως, διά του Δελτίου Ειδήσεων των σταθμών χθες βράδυ, απέφυγες να απαντήσεις! Με ξεχωριστή αναίδεια έδωσες μια εντελώς απαράδεκτη απάντηση: «Εάν η Εκκλησία θέλει να με σύρει στα Δικαστήρια, είμαι εδώ»! Αυτή δεν είναι απάντηση από ΕΝΑ ΑΝΔΡΑ! Ανεξαρτήτως, λοιπόν, από την αντίδραση της Ιεράς Συνόδου της Ιεραρχίας μας, ως Μέλος της Ιεραρχίας σε προκαλώ ΕΑΝ ΕΙΣΑΙ ΑΝΔΡΑΣ, να μου απαντήσεις στα παρακάτω ερωτήματα:

Τίτλο και όνομα των ομοφυλοφίλων Ιεραρχών, τους οποίους, όπως ισχυρίζεσαι, έχεις συναντήσει. Εννοείται θα μας δώσεις ονόματα Ιεραρχών, ευρισκομένων εν ζωή και όχι πεθαμένων, αφού οι πεθαμένοι ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΑΜΥΝΘΟΥΝ! Και τα πειστήρια και τις αποδείξεις, διά των οποίων θα αποδεικνύεται ο ισχυρισμός σου. Το ίδιο ερώτημα σου έθεσε και η Εφημερίδα «Δημοκρατία» (06.10.2017) σε πρωτοσέλιδο άρθρο της: «ΠΟΙΟΙ είναι οι gay Μητροπολίτες;» και ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΜΕΙΝΕΙ ΑΝΑΠΑΝΤΗΤΟ!΄΄.

«Τελεσίγραφο» ως την Παρασκευή!

Επίσης, ο κ. Αμβρόσιος στέλνει «τελεσίγραφο» στον κ. Ραγκούση, λέγοντάς του: ΄΄Θα σε περιμένω, λοιπόν, επί πέντε ημέρες, ήτοι μέχρι την Παρασκευή 13η Οκτωβρίου. (Σημ. Έπειτα από την υπεροπτική απάντησή σου στην TV απόψε σου ομιλώ στον ενικό, διότι τα ευτελή πρόσωπα δεν αξίζουν τιμής!). Επιφυλάσσομαι να διερευνήσω τις όποιες πληροφορίες σου. Εν συνεχεία θα σε καλέσω να τις επιβεβαιώσεις και ενόρκως, ώστε ακολούθως η Ιεραρχία να προβεί στις ανάλογες κυρώσεις. Εάν αληθεύουν, όσα υποστήριξες, τότε θα έλθω και θα πέσω στα πόδια σου, για να ζητήσω συγγνώμην για τον περιφρονητικό τρόπο, με τον οποίο απευθύνομαι σήμερα σε σένα. Εάν όμως, όπως είμαι βέβαιος, δεν λάβω απάντηση, τότε θα σε αποκαλέσω «Άθλιο και τρισάθλιο άνθρωπο! Ευτελή και φθηνό συκοφάντη! Φαντασιόπληκτο Ματάκια! Δειλό ανθρωπάκι! «Κηπουρέ του ΓΑΠ». Ως ελεύθεροι άνθρωποι, μπορούμε να έχουμε τις απόψεις μας! Εσύ αναμφιβόλως είσαι υπέρ των ομοφυλοφίλων! Εξεφράσθης δημοσίως υπέρ του γάμου των ομοφυλοφίλων! Είπες: «Ανακάλυψα πολύ επιτυχημένα παραδείγματα, τα οποία διασφαλίζουν, από τη μια τα γονεϊκά δικαιώματα και, από την άλλη, μια ισχυρή κρατική εποπτεία, που προστατεύει τα παιδιά…»! Δικαίωμά σου είναι να έχεις τις απόψεις σου! Αλλά δεν έχεις κανένα δικαίωμα να πετάς λάσπη στα πρόσωπα των συνανθρώπων σου!΄΄.

Καταλήγοντας, ο Μητροπολίτης τονίζει στον κ. Ραγκούση: ΄΄Είμαι βέβαιος, ότι ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΟΜΟΦΥΛΟΦΙΛΟΙ ΙΕΡΑΡΧΕΣ ΣΤΗΝ ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ! Αντιθέτως βέβαια, στον πολιτικό χώρο, όπου και εσύ ανήκεις, υπάρχουν ομοφυλόφιλοι! «Τοιούτοι», όπως κάποτε από σεμνότητα τους ονομάζαμε, ανάμεσά σας υπάρχουν και περισσεύουν! Εμπρός, λοιπόν, Ιωάννη Ραγκούση, «κηπουρέ του ΓΑΠ», περιμένω και τις δικές σου αποδείξεις. Η απάντηση, που έδωσες την Ιερά Σύνοδο, «Εάν η Εκκλησία θέλει να με σύρει στα Δικαστήρια, είμαι εδώ»! Αποδεικνύει ένα ευτελή χαρακτήρα! Με εντιμότητα, αλλά και με περίσσεια αγανάκτηση. Ένας αγωνιστής του ηθικού στίβου και συγχρόνως, κήρυκας του Ηθικού Νόμου!΄΄.


Κατηγορίες Άρθρου
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Σχετικα αρθρα


Τα σχόλια είναι κλειστά.

protionline.gr