background img
banner
banner

Εντυπωσιασμένος από γαστρονομία, οίνο και σταφίδα!

ΕΙΚΟΝΕΣ- ΜΥΡΩΔΙΕΣ ΚΑΙ ΓΕΥΣΕΙΣ ΑΙΓΙΑΛΕΙΑΣ ΚΑΤΕΓΡΑΨΕ ΚΑΙ ΘΑ ΠΡΟΒΑΛΕΙ Ο ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΣ MARC D‘ ENTREMONT ΠΟΥ ΓΙΑ ΕΝΑ ΔΙΗΜΕΡΟ ΒΡΕΘΗΚΕ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ

Γοητευμένος και υποσχόμενος ότι θα μεταφέρει μέσω των άρθρων του την εικόνα και το… άρωμα της Αιγιάλειας, έφυγε από την περιοχή ο Αμερικανός δημοσιογράφος travel writer και chef, Marc d‘ Entremont, ο οποίος στο διήμερο της παραμονής του περπάτησε το Αίγιο, μπήκε στις κουζίνες του και περιηγήθηκε στους αμπελώνες του, κλείνοντας μια για πάντα στις… αποσκευές της ψυχής του, τους «θησαυρούς» της Αιγιάλειας!

Ο διάσημος ταξιδευτής, προσεκλήθη από την Δημοτική Κοινωφελή Επιχείρηση Αιγιαλείας, διαμέσου εταιρείας συμβούλων που συνεργάζεται με τον ΣΠΟΑΚ «ΑΡΙΩΝ». Όπως μετέφερε στo “protionline.gr” η πρόεδρος της ΔΗ.Κ.ΕΠ.Α. Μαρία Τσουκαλά, ΄΄ο σκοπός μας ήταν να καταγράψει τις ομορφιές και τις ιδιαιτερότητες της περιοχής μας και να τα προβάλει στην χώρα του, δεδομένου ότι τα άρθρα του έχουν τεράστια απήχηση και επηρεάζουν πολύ κόσμο ως προς τους προορισμούς που επιλέγει να ταξιδέψει. Επιπλέον, έλαβε πολλές πληροφορίες για τα «Οινοξένεια», δοκίμασε τα κρασιά και τις τοπικές σπεσιαλιτέ, πήρε εικόνες και πληροφορίες για την περιοχή και δήλωσε γοητευμένος, κάτι που μας ικανοποιεί ιδιαίτερα΄΄.

Επίσης, η κ. Τσουκαλά, για την διήμερη παραμονή του Marc d‘ Entremont, ανέφερε πως ήταν πολύ σημαντική η συμβολή των επιχειρήσεων του δικτύου «Οινοξένεια» και ως προς την διαμονή και ως προς την ξενάγηση, την γευσιγνωσία και τα μαγειρέματα στα οποία συμμετείχε με μεγάλη χαρά και ενθουσιασμό. ΄΄Ευχαριστούμε όλους όσοι συνεργάστηκαν για την παραμονή του στην περιοχή΄΄, ανέφερε η πρόεδρος της ΔΗ.Κ.ΕΠ.Α.

Η αξία της επίσκεψης για την Αιγιάλεια

Για να αντιληφθεί κανείς πόσο σημαντική είναι η επίσκεψή του στην Αιγιάλεια, αρκεί να γνωρίζει το γεγονός ότι από τα δύο προηγούμενα ταξίδια του στην Βόρεια Ελλάδα, έγραψε 33 διαφορετικά άρθρα ταξιδιωτικών εντυπώσεων σε 5 διαφορετικά blogs και έντυπα τουριστικού περιεχομένου.

Ο Marc d‘ Entremont κατέφθασε στην περιοχή την Πέμπτη, κατέλυσε στα Βαλιμίτικα και το μεσημέρι κατέγραψε με την κάμερά του μαγείρεμα σε εστιατόριο στην περιοχή Αγ. Ανδρέα, ενώ γευμάτισε με την πρόεδρο της ΔΗ.Κ.ΕΠ.Α. και συνεργάτες της. Ξεναγήθηκε στην παραλιακή ζώνη του Αιγίου, περπάτησε στην Τεμπελόραχη, επισκέφθηκε το Αρχαιολογικό Μουσείο και τα Υψηλά Αλώνια εκεί όπου επίσης κατέγραψε εικόνες αλλά και μαγειρέματα, επισκέφθηκε οινοποιεία και αμπελώνες και εντυπωσιάστηκε δοκιμάζοντας σε εστιατόριο του Αιγίου το φαγητό «μπουργέτο», διαπιστώνοντας πως δεν το έχει συναντήσει πουθενά αλλού, παρά μόνο στην Αιγιάλεια, άρα πρόκειται για μία κατ’ εξοχήν τοπική σπεσιαλιτέ. Όσον αφορά τα αμπέλια, παραδέχθηκε πως η Αιγιάλεια θυμίζει κατά πολύ την Τοσκάνη, ανακαλύπτοντας όμως τα δικά της ξεχωριστά χαρακτηριστικά. Άριστες εντυπώσεις τού άφησαν ακόμη τα τοπικά κρασιά, όπως και η μαύρη σταφίδα, την οποία επίσης δεν έχει συναντήσει αλλού!!!

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι η επίσκεψη του Αμερικανού δημοσιογράφου δεν ήταν η μόνη, αφού πριν από δύο εβδομάδες είχε προηγηθεί κι άλλη από διάσημη δημοσιογράφο, στο πλαίσιο των ενεργειών της ΔΗ.Κ.ΕΠ.Α. για την προβολή της Αιγιάλειας ως γαστρονομικού και οινικού προορισμού!


Κατηγορίες Άρθρου
ΠΡΟΣΩΠΑ

Σχετικα αρθρα


Τα σχόλια είναι κλειστά.

protionline.gr